Witajcie
Posiadam problema w postaci świecącego sie CHECK ENGINE w SS 1.3 92rok , kod błędu tylko na zapalonym silniku 22 - czyli czujnik położenia przepustnicy
sprawdziłem po wyjęciu wtyczki z czujnika jest na kabelkach niebieskobiałym i szarozółtym 5V
po podłączeniu do czujnika na czarnym i zielonym zakres od 0 do 5V na pełnym otwarciu przepustnicy. Czyli należałoby wykluczyć sam czujnik.
Komputer przejrzany - zimnych lutów nie stwierdzono, ścieżki nie skorodowane.
Macie może pomysły gdzie szukać bo franca jeździć nie chce, ma tylko wolne obroty po dodaniu gazu dławi, krztusi na obroty nie wejdzie...
CHECK ENGINE czujnik połozenia przepustnicy
Moderator: Albert_N
- Franz
- jestem tu nowy...
CHECK ENGINE czujnik połozenia przepustnicy
Samurai `92 Samurai` 89 SJ410 `87
Re: CHECK ENGINE czujnik połozenia przepustnicy
W manualu masz procedurę testowania/ustawiania tps.Franz pisze:Witajcie
Posiadam problema w postaci świecącego sie CHECK ENGINE w SS 1.3 92rok , kod błędu tylko na zapalonym silniku 22 - czyli czujnik położenia przepustnicy
sprawdziłem po wyjęciu wtyczki z czujnika jest na kabelkach niebieskobiałym i szarozółtym 5V
po podłączeniu do czujnika na czarnym i zielonym zakres od 0 do 5V na pełnym otwarciu przepustnicy. Czyli należałoby wykluczyć sam czujnik.
Komputer przejrzany - zimnych lutów nie stwierdzono, ścieżki nie skorodowane.
Macie może pomysły gdzie szukać bo franca jeździć nie chce, ma tylko wolne obroty po dodaniu gazu dławi, krztusi na obroty nie wejdzie...
Polecam.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
- Franz
- jestem tu nowy...
Aleś kur.wa pomógł ... masz misje nabijania postów chyba.
Po primo na forum nie funguje link z manuala
Po drugie primo to czy pisałem o regulacje tps
wystarczyło napisać "szukaj to już było"
tnx
tnx
Samurai `92 Samurai` 89 SJ410 `87
Strzelasz focha?Franz pisze:Aleś kur.wa pomógł ... masz misje nabijania postów chyba.
tnx

Primo
Wyobraź sobie, że manual można znaleźć w Internecie bez pomocy forum (które powoli schodzi na psy).
Secundo
Nie przyszło by mi do głowy zadawać takich pytań jak ty, bez przejścia ścieżki diagnostycznej opisanej w manualu.
To co napisałeś świadczy o tym, że zamiast poświęcić samemu na diagnozę trochę czasu (i nauczyć sie przy tym co nieco) wolisz zamulać i tak zamulone forum.
Tertio
Miałem zapytać o adres pod który wysłać przepustnicę z nowym wyregulowanym tps'em?

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
-
-
Witam i podłącze się do tematu
Mam podobny problem,tyle że z vitarą. Ustawiłem przepustnicę i TPS-a zgodnie z manualem i nie pomogło,suza dalej nie działa jak powinna:(
Mam podobny problem,tyle że z vitarą. Ustawiłem przepustnicę i TPS-a zgodnie z manualem i nie pomogło,suza dalej nie działa jak powinna:(
do zabawy Vitara Pussy Wagon, sztywny przód
do zapie... Saabolot 2.0T
do zapie... Saabolot 2.0T