Deska rozdzielcza Blazer 97

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

sleeper
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Deska rozdzielcza Blazer 97

Post autor: sleeper » pt sty 30, 2009 9:17 pm

W moim blazerku same zagadki :( Gdy przekręcam kluczyk to powinny się zapalac jeszcze jakieś kontrolki po za ładowaniem i check... ???
Dziwne trrrrrr podczas jazdy które milknie podczas hamowania a jest głośniejsze gdy autko trafi na jakiś wybój ??

Dzięki za pomoc ale to dla mnie nowe doświadczenie i mechanikiem też nie jestem :oops:

Awatar użytkownika
golony

Re: Deska rozdzielcza Blazer 97

Post autor: golony » pt sty 30, 2009 10:34 pm

sleeper pisze:W moim blazerku same zagadki :( Gdy przekręcam kluczyk to powinny się zapalac jeszcze jakieś kontrolki po za ładowaniem i check... ???
Dziwne trrrrrr podczas jazdy które milknie podczas hamowania a jest głośniejsze gdy autko trafi na jakiś wybój ??

Dzięki za pomoc ale to dla mnie nowe doświadczenie i mechanikiem też nie jestem :oops:
jezdziles tym autem przed zakupem? jesli milknie przy hamowaniu to albo jest gdzies luz w zawieszeniu i to najlepiej ustalisz jadac na szarpaki albo sa wybite oringi gumowe male i duze w zaciskach hamulcowych
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18

sleeper
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sleeper » pt sty 30, 2009 10:50 pm

Fachowcy stwierdzili : sworznie górne do wymiany + uchwyt układu kierowniczego ale nie mają pojęcia z skont te trrrrrry podczas jazdy , ale fakt koła żaden nie zrzucił :(

załamka :)

Ps. golony 25,26 .03.09 jestem w stolicy może jakiś browarek :))))

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » pt sty 30, 2009 11:02 pm

sleeper pisze:Fachowcy stwierdzili : sworznie górne do wymiany + uchwyt układu kierowniczego ale nie mają pojęcia z skont te trrrrrry podczas jazdy , ale fakt koła żaden nie zrzucił :(

załamka :)

Ps. golony 25,26 .03.09 jestem w stolicy może jakiś browarek :))))
jesli juz to cola....prowadze:) same czesci to z 500 stowek wiec nie taka znow zalamka ale to jest regularne trytanie ? czy przypadkowe i czy jest zalezne od predkosci jazdy? zdejmij kolo i poruszaj zaciskami

Awatar użytkownika
JaberNTT

Post autor: JaberNTT » pt sty 30, 2009 11:11 pm

W tahoe tez długo się zastanawiałem co robi trrrrrrrr podczas jazdy .

I co się okazało opona była wyząbkowana ale jak się ja macało to nie było to wyczuwalne i tez różne natężenia trrrrrrr wtedy są - wszyscy stawiali na piastę :):).
Dodge Ram w200 / m880 1976.

Awatar użytkownika
Lena

Post autor: Lena » pt sty 30, 2009 11:15 pm

Sprawdź czy siłownik dołączający przedni napęd nie ma zatartej linki. Potrafi wtedy niekiedy terkotać niedopięta zębatka na półosi.
Jak wyjmiesz akumulator i odkręcisz blachę pod nim to zobacz czy membrana porusza się w zakresie 1.5-2cm przy 2H i 4H.

sleeper
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sleeper » pt sty 30, 2009 11:51 pm

TE trrrr jest po wyżej 40km/h i jest stałe jak zmieniają się obroty gdy wjadę na coś to obroty w górę trrrr jest głosne obroty w dół trrr jest cichsze , hamulec wciskam i trrr nie ma ale hamulca postojowego też nie ma , a podczas rozruchu tylko dwie kontrolki świecą j/w

pozdro i thx za rady jesteście nie ocenieni :)

Awatar użytkownika
Lena

Post autor: Lena » sob sty 31, 2009 10:42 am

Jak będziesz w Warszawie to zapraszam na kawę. Sądzę, że możemy pomóc...

Awatar użytkownika
smuggler

Post autor: smuggler » sob sty 31, 2009 11:42 am

Lena, prowadzisz serwis specjalizujący się w Chevy albo generalnie w Made in USA?
Chevy Tahoe 5.7 V8

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » sob sty 31, 2009 6:25 pm

Jakby prowadziła serwis czegokolwiek to by nie chciała prawego lusterka od "anglika" zakładać do swojego samochodu, bo prawe i lewe różnią się np. tym, że jedno zmniejsza obraz, a w Anglii jest odwrotnie.

Pozdrawiam, Marcin
Blazer 4.3V6 LS 4x4

Awatar użytkownika
Lena

Post autor: Lena » sob sty 31, 2009 7:07 pm

Nie wpadłam na to ! Patrz zajęłam się tym jaka to frajda mieć oba lusterka tak jak powinno być a zapomniałam o tak "nieistotnym" szczególe.

Marcin1 - muszę zakupić dodatkową porcję chusteczek aby otrzeć monitor z jadu sączącego się z Twojej wypowiedzi.

sleeper
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sleeper » sob sty 31, 2009 11:52 pm

Lena thx na pewno podjadę ( jak dojadę :D ) daj namiar na PW bo pytań mam co nie miara .
Koledze Marcin1 thx ale nie ten temat :)11
Golony autem jechałem po parkingu :oops: ale reszta na priv

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » ndz lut 01, 2009 12:33 am

Super jak nowi próbują rozstawiać po kątach. Ale widzę, Lena, że masz w tym wprawę - już nawet wśród innych marek na forum to zauważyli. No cóż w ramach rozrywki jaka jak widzę się szykuje trafiłaś na listę obserwowanych userów.

M.
Blazer 4.3V6 LS 4x4

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » ndz lut 01, 2009 12:35 am

sleeper pisze:Lena thx na pewno podjadę ( jak dojadę :D ) daj namiar na PW bo pytań mam co nie miara .
Koledze Marcin1 thx ale nie ten temat :)11
Golony autem jechałem po parkingu :oops: ale reszta na priv
Nie kumam aluzji. A poważnie jak już kupiłeś samochód bez sprawdzenia nie bądź dalej lekkomyślny tylko odwiedź choćby Borisa - on ma Blazery w małym paluszku.

M.
Blazer 4.3V6 LS 4x4

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » ndz lut 01, 2009 1:25 am

Marcin1 pisze:Jakby prowadziła serwis czegokolwiek to by nie chciała prawego lusterka od "anglika" zakładać do swojego samochodu, bo prawe i lewe różnią się np. tym, że jedno zmniejsza obraz, a w Anglii jest odwrotnie.

Pozdrawiam, Marcin
no i co za problem jezdzic z prawym nie zmniejszajacym lusterkiem? tym lepiej

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » ndz lut 01, 2009 4:11 am

Marcin1 pisze:Super jak nowi próbują rozstawiać po kątach. Ale widzę, Lena, że masz w tym wprawę - już nawet wśród innych marek na forum to zauważyli.
Zauważyli, zauważyli... :)21
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi

Awatar użytkownika
JaberNTT

Post autor: JaberNTT » ndz lut 01, 2009 10:21 am

I dobrze że rozstawiają :) bo starzy wyjadacze to w dużej mierze zadufane wszystkowiedzące ofrołdowe asy i tylko czekają jak by tu dosrać nowym w jakimś specyficznym stylu , ala'loża szyderców .
Dodge Ram w200 / m880 1976.

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » ndz lut 01, 2009 11:26 am

A niech sobie rozstawiają - tylko narażają się na ostracyzm. Ich sprawa. A po konsultacjach poza forum mogę powiedzieć tyle - do Leny spokojnie można podjechać z Blazerem w kłopotach. Będzie zrobione OK.
Blazer 4.3V6 LS 4x4

Awatar użytkownika
Lena

Post autor: Lena » ndz lut 01, 2009 12:10 pm

Co to znaczy nowy użytkownik ?
Kochani, przecież nie doczłapałam się na czworakach do laptopa brata pod jego nieobecność i nie napisałam pierwszego abubugugu. Nie zacznę za miesiąc pisać inaczej bo ewoluuję. Będę tą samą Leną.

Jestem wymagająca (od siebie i dlatego od innych) więc uważam, że nasz ulubiony szyld przewodni forum to jest afront wobec użytkowników.
Wiem co to hosting, load balancing, mysql itp. Więc skoro u innych działa to dlaczego nie tu ?

Golony - po namyśle wolę prawe pomniejszające.

Sleeper - 0501-298-883 - propozycja kawy* wciąż aktualna :D

JaberNTT - ogólnie poziom forum jest niski, te ofrołdowe przydup(asy) nie wnoszą nic, oni chyba muszą mieć strasznie smutne życie, problemy z erekcją...wiesz te klimaty (kupują przez net hi-lift i trzy paczki prostamolu). Jak pojawia się młoda babka to nagle testosteron wpada w spustoszone cholesterolem arterie i głupieją do reszty.

*kawę serwujemy my, ale jestem zwolenniczką tzw. dobrej korupcji wspomagającej obrót gospodarczy - ci którym zależy na samochodzie zostawiają uroczej współwłaścicielce np.kosmetyki Dior'a, zabierają na obiady, ze względu na ustawę karno-skarbową nie mogę napisać czy i jakiej wysokości dają napiwki.

przepraszam za OT ale to tak przy Niedzieli

p.s. Z Tobą Marcin1 to jeszcze porozmawiam :wink: ale muszę się doczołgać do laptopa w sąsiednim pokoju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”