Mam pytanie jaką wyciągarkę zastosować do Samuraia wykorzystywanego w rajdach przeprawowych ale dla zabawy

Ma być możliwie mała ale żeby wystarczająco robiła

Dzięki
Pozdrawiam
Moderator: Albert_N
Mechanik.qwai pisze:Witam
Mam pytanie jaką wyciągarkę zastosować do Samuraia wykorzystywanego w rajdach przeprawowych ale dla zabawya nie wygrywania. Wiadomo liczy się cena i nie chcę zakładać czegoś za dużego za ciężkiego co wymaga gigantycznego akumulatora i alternatora.
Ma być możliwie mała ale żeby wystarczająco robiłai stąd pytanie do bardziej doświadczonych kolegów.
Dzięki
Pozdrawiam
alternator mam 75A i na 2 windy daje bez problemu rade.ilek79 pisze:Jak wyzej plus alternator 90a i aku AGM 90 i mozna sie bawic
milas pisze:mechanik jest dobry do czasu jak niezalejesz silnika bo jak zgasnie i nieodpali to juz kicha
na integracji auto tak się przechyliło, że pompka paliwa przestała podawać paliwo do silnika, w aucie tylko mechanik i dupaKSikorski pisze:milas pisze:mechanik jest dobry do czasu jak niezalejesz silnika bo jak zgasnie i nieodpali to juz kicha
Ile się będziesz ciągnął na elektryku z wyłączonym silnikiem?
http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... garka+starN2O pisze:Wbrew pozorom mechanik jest tańszy niż dobry elektryk, oczywiście pod warunkiem, że montaż we własnym zakresie.
To jak ma się taki silnik, że boi się wody to najlepiej wcale w teren nie wjeżdżać!milas pisze:mechanik jest dobry do czasu jak niezalejesz silnika bo jak zgasnie i nieodpali to juz kicha
nieprzesadzaj . czasem poprostu zdazy sie nieprzewidywalneSalata123 pisze:To jak ma się taki silnik, że boi się wody to najlepiej wcale w teren nie wjeżdżać!milas pisze:mechanik jest dobry do czasu jak niezalejesz silnika bo jak zgasnie i nieodpali to juz kicha
zależy jakie bagno.KSikorski pisze:milas pisze:mechanik jest dobry do czasu jak niezalejesz silnika bo jak zgasnie i nieodpali to juz kicha
Ile się będziesz ciągnął na elektryku z wyłączonym silnikiem?
A nie lepiej żeby któryś z kolegów na sznurku wytargałmilas pisze: zalozmy ze jestes na srodku jeziorka i silnik niebangla to czym sie wyciagniesz jak masz mechanika a tak to zawsze mozna nawet po kilka aku od kolegow wziasc i na kilka razy dowlec sie
Jestem pewny, że plusów w mechaniku jest znacznie więcej niż w elektrykumilas pisze: niemowie ze mechanik jest zly bo sam o takim maze ale poprostu elektryk ma swoje + i -
podobnie jak mechanik
idealnym rozwiązaniem jest super winch EP 9.0 ale jest winda 2x droższa od najtańszego chińczykaqwai pisze:Witam
Mam pytanie jaką wyciągarkę zastosować do Samuraia wykorzystywanego w rajdach przeprawowych ale dla zabawya nie wygrywania. Wiadomo liczy się cena i nie chcę zakładać czegoś za dużego za ciężkiego co wymaga gigantycznego akumulatora i alternatora.
Ma być możliwie mała ale żeby wystarczająco robiłai stąd pytanie do bardziej doświadczonych kolegów.
Dzięki
Pozdrawiam
KSikorski pisze: kirfora...
W "elektryku" w zasadzie jest jeden plus i jeden minusSalata123 pisze:Jestem pewny, że plusów w mechaniku jest znacznie więcej niż w elektrykumilas pisze: niemowie ze mechanik jest zly bo sam o takim maze ale poprostu elektryk ma swoje + i -
podobnie jak mechanik
a minusów jest mniej niż w elektryku
Słowo kirfor znam od Ojca, który zna je z pracy na budowach w latach 70tych. Myślę, że co okolica, to inne nazewnictwo, słownik PWN chyba tego nie systematyzujeoblesnik pisze:KSikorski pisze: kirfora...![]()
![]()
![]()
To urządzenie nazywa się tirfor, ktoś niedosłyszał jakiś czas temu nazwy później napisał na forum co usłyszał i tak już pokutuje od kilku lat.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości