Lift SJ80 (coil)
Moderator: Albert_N
Lift SJ80 (coil)
Od dluzszego czasu szukam jakiegos sensownego zestawu do podniesienia
zawieszenia w Suzuki Samurai/Sierra. Problem w tym, ze wiekszosc zestawow pasuje
jedynie do starszych modeli. Do SJ80 znalazem jakis 4cm
zestaw na ebay. Poniewaz jest to samochod sluzacy jednie do jazdy w terenie
zalezy mi na jak najwiekszym podniesieniu, nawet kosztem zachowania na
drodze. Mozecie cos doradzic?
zawieszenia w Suzuki Samurai/Sierra. Problem w tym, ze wiekszosc zestawow pasuje
jedynie do starszych modeli. Do SJ80 znalazem jakis 4cm
zestaw na ebay. Poniewaz jest to samochod sluzacy jednie do jazdy w terenie
drodze. Mozecie cos doradzic?
Ostatnio zmieniony sob cze 05, 2010 12:17 am przez Iguan007, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Lift SJ80 (coil)
Zadzwoń do chłopaków z Superior Engineering - oni na pewno coś wymyślą
www.superiorengineering.com.au

www.superiorengineering.com.au
Life's Too Short For A Full Time Job
Dzieki, zadzwonie. Ale sprawdzalem na ich stronie i maja tylko czesci do wersji z resorami http://www.superiorengineering.com.au/s ... Path=26_29Maqlinka pisze:Zadzwoń do chłopaków z Superior Engineering - oni na pewno coś wymyślą
Dzwonilem i niestety nic z tego. Do coila nic nie maja i mowia ze bede mial problem zeby cos sensownego znalezcMaqlinka pisze:Zadzwoń do chłopaków z Superior Engineering

Dobinson ma w katalogu +30mm - my tutaj raz sprzedawaliśmy takie sprężyny bo w Polsce to mało popularna wersja ale zadzwoń do Rockhampton ... bo mają w cholerę modeli poza katalogiem 

kosztem zachowania w terenie teżIguan007 pisze: Poniewaz jest to samochod sluzacy jednie do jazdy w terenie
drodze.

sorry nie mogłem się powstrzymać

Nie przesadzaj kolego...w suzuce nie jest potrzebny duży lift

Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
a jakis jimnisowy kit jakby podpasować 

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Do moich zastosowan jest potrzebny. Jezdze duzo po piaszczystych drogach z koleinami od duzych 4x4. I niestety tam gdzie patrol czy lc przechodza bez wysilku, ja szoruje podwoziem.kosztem zachowania w terenie też
sorry nie mogłem się powstrzymać
Nie przesadzaj kolego...w suzuce nie jest potrzebny duży lift
dobinson albo ome i lift budy i myśle że 30 cali bez problemu wejdzie
ale ztego co pamientam w koilu reduktor jes kiepski
NO I JEST RZOPA
Aśka&Kuba pisze:dobinson albo ome i lift budy i myśle że 30 cali bez problemu wejdzie

BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
Tyle, że w Australii na 30 calach to jeżdżą deskorolki 

Wieśmak pisze:Aśka&Kuba pisze:dobinson albo ome i lift budy i myśle że 30 cali bez problemu wejdzie
ale ztego co pamientam w koilu reduktor jes kiepski30 cali bez łachy wchodzi do resoraka bez jakiegokolwiek liftu.
oj przesadzasz

ale koil ma troche inny zawias niż samurai szczegulnie z przoduWieśmak pisze:Aśka&Kuba pisze:dobinson albo ome i lift budy i myśle że 30 cali bez problemu wejdzie
ale ztego co pamientam w koilu reduktor jes kiepski30 cali bez łachy wchodzi do resoraka bez jakiegokolwiek liftu.

NO I JEST RZOPA
Wcale nie przesadzam, mój tak miał 30 cali bez problemu wchodziło i żadnego obcierania nie byłosciba pisze:Wieśmak pisze:Aśka&Kuba pisze:dobinson albo ome i lift budy i myśle że 30 cali bez problemu wejdzie
oj przesadzasz

BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
Zrób SPOA.

Mysle, ze i z tym bylyby problemy. Pisalem do rocky-road pytajac o jakiekolwiek zestawy do coila (a maja mnostwo, wlaczajac SPOA do wersji z resorami). I oto odpowiedz:N2O pisze:Zrób SPOA.
"Unfortunately we never got your vehicle in North America. So you will never
find coil springs or lift kits for your Suzuki from a North American company
unfortunately. Have to look into the guys from Japan."
Nic, moze poszukam w tej Japonii

[quote="Wieśmak
Wcale nie przesadzam, mój tak miał 30 cali bez problemu wchodziło i żadnego obcierania nie było
Racja, nie wiem jak jest w coil-u.[/quote]
mi jakoś nie chciało wejść...trzeba było blaszke podciąć trochę
zreszta teraz do jimniaka też mi 215/75 bez obicerania na wyjebach nie weszło
jakiś pechowy jestem
Wcale nie przesadzam, mój tak miał 30 cali bez problemu wchodziło i żadnego obcierania nie było

mi jakoś nie chciało wejść...trzeba było blaszke podciąć trochę
zreszta teraz do jimniaka też mi 215/75 bez obicerania na wyjebach nie weszło

jakiś pechowy jestem

NO I JEST RZOPA
wow
nie obciera

nie obciera

Do suzistore juz pisalem. Ten zestaw do coila to tylko 2". Liczylem na cos wiecej ale jesli nie znajde to wlasnie na to sie zdecyduje.
Snakeracing nie ma zestawu do podniesienia coila.
Tough dog po wybraniu modelu "coil" wyswietla tylko stabilizator skretu (nie wiem czy to poprawna nazwa).Zestawow do poniesienia brak.
Iguan007 pisze:Do suzistore juz pisalem. Ten zestaw do coila to tylko 2". Liczylem na cos wiecej ale jesli nie znajde to wlasnie na to sie zdecyduje.
Snakeracing nie ma zestawu do podniesienia coila.
Tough dog po wybraniu modelu "coil" wyswietla tylko stabilizator skretu (nie wiem czy to poprawna nazwa).Zestawow do poniesienia brak.
2 cale liftu i 2 cale body liftu daje 4

NO I JEST RZOPA