angielskie a polskie
Moderator: Jerry
angielskie a polskie
tu wypisujemy wszelkie brednie na temat roznic.
1)lusterka zewnetrzne w d300 sa inne
2)tylne lampy w d2 maja inny rozmiar
3)opony kierunkowe z wysp sa inne bo w innym kierunku sie kreca
4)
4)
Re: angielskie a polskie
a gdzie przecinek przed "a" w tytule tematu? 

- Locke
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
[quote="LR_Olek"]tu wypisujemy wszelkie brednie na temat roznic.
4)[quote]Lusterka w drugą strone odbijają.
5) Paliwo w baku kręci sie w drugą stronę.
6) powietrze w oponach trzeba zmienić, bo podobno podatek jest wtedy większy
4)[quote]Lusterka w drugą strone odbijają.
6) powietrze w oponach trzeba zmienić, bo podobno podatek jest wtedy większy

Disco jest debeściarskie... vi ejt był, ale padł... teraz TD5 terkocze 

dopiero na zamorskich koloniach, za równikiemLocke pisze:
- Locke
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
gruszkin pisze:dopiero na zamorskich koloniach, za równikiemLocke pisze:
Ale na serio, to szyba przednia jest inna, przecież polaryzacja pozioma względem osi jezdni jest ustawiona na ruch lewostronny, nie?
Disco jest debeściarskie... vi ejt był, ale padł... teraz TD5 terkocze 

Najlepiej kupić angielski samochód do nauki jazdy - pedały będzie mial po obu stronach, a do kierownicy zawsze się jakoś sięgnie (wiem, że w samuraju łatwiej niż w LR
)

Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
nie wiem.Locke pisze:gruszkin pisze:dopiero na zamorskich koloniach, za równikiemLocke pisze:
Ale na serio, to szyba przednia jest inna, przecież polaryzacja pozioma względem osi jezdni jest ustawiona na ruch lewostronny, nie?
Angielska szyba jest wytarta od wycieraczek w inną stronę...
więc jak chcesz wstawić angielską szybę do europejskiego samochodu trzeba oddać ją do szlifowania. Inaczej wycieraczki z europy nie będą robiły roboty po wytarciach wycieraczek angielskich!
więc jak chcesz wstawić angielską szybę do europejskiego samochodu trzeba oddać ją do szlifowania. Inaczej wycieraczki z europy nie będą robiły roboty po wytarciach wycieraczek angielskich!
- adas bombowiec
Kielbasa w UK jest niedobra

no i silnik sie kreci w lewa strone 

moglbym rzec, ze tam nie ma kielbasyadas bombowiec pisze:Kielbasa w UK jest niedobra

angielski jezyk jest inny niz polski
u nich "no" znaczy "nie"
a u nas "no" znaczy "tak

u nich "no" znaczy "nie"
a u nas "no" znaczy "tak

u Bułgarów podobnie - kiwanie głową na tak po naszemu, to po ichniejszemu nie. i odwrotnie 

Dlaczego angielski kierowca nie musi posiadać prawa jazdy?
.
.
.
Bo i tak prowadzi pasażer

.
.
.
Bo i tak prowadzi pasażer

światy alternatywne
- Damian
-
- Kontaktowanie:
no i tu jest właśnie problem, bo teraz do tego stosują się raczje starsi ludzie i to zwykle tylko na prowincjiKarson pisze:u Bułgarów podobnie - kiwanie głową na tak po naszemu, to po ichniejszemu nie. i odwrotnie
większość społeczeństwa przyjęła już "europejskie" zwyczaje, zwłaszcza w stosunku do obcokrajowców
i tu się pojawia drobny problem, bo bułgarzy na "tak" kiwają głowami wiedząc że tak reszta europy robi, a turyści pomni tego co przeczytali w przewodniku, kręcą przecząco głową i nikt nikogo nie rozumie

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Mam sąsiada któren jest czifem na statku na Morzu Północnym, w tej chwili całe zaopatrzenie biorą z polskich hurtowni, bo jak sprawdził co oferują rdzenne hurtownie to usiadł. Np. parówki z zawartością mięsa 6%dikson17 pisze:moglbym rzec, ze tam nie ma kielbasyadas bombowiec pisze:Kielbasa w UK jest niedobra

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Jak sprawdzi ile mięsa zawierają polskie parówki, to się delikatnie zdziwi.Piotrul pisze: Mam sąsiada któren jest czifem na statku na Morzu Północnym, w tej chwili całe zaopatrzenie biorą z polskich hurtowni, bo jak sprawdził co oferują rdzenne hurtownie to usiadł. Np. parówki z zawartością mięsa 6%

"..i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony,na wieść o zarobkach-usiadł zapłakał.."
to niech sie polozy jak przeczyta ile maja polskie parowki np. 1%Piotrul pisze:Mam sąsiada któren jest czifem na statku na Morzu Północnym, w tej chwili całe zaopatrzenie biorą z polskich hurtowni, bo jak sprawdził co oferują rdzenne hurtownie to usiadł. Np. parówki z zawartością mięsa 6%dikson17 pisze:moglbym rzec, ze tam nie ma kielbasyadas bombowiec pisze:Kielbasa w UK jest niedobra

dokladnie, w irlandii klasa miesa jest na wysokim poziome. w kielbaskach, ktore wygladaja jak chuda biala jest z wygladu moze troche oblesna, ale po ugotowaniu rewelka, pozniej mozna odsmazyc - miod. robione sa tylko z boczku i szynki.Janek 44 pisze:Jak sprawdzi ile mięsa zawierają polskie parówki, to się delikatnie zdziwi.Piotrul pisze: Mam sąsiada któren jest czifem na statku na Morzu Północnym, w tej chwili całe zaopatrzenie biorą z polskich hurtowni, bo jak sprawdził co oferują rdzenne hurtownie to usiadł. Np. parówki z zawartością mięsa 6%
tesciu jest tu rzeznikiem, robia wyroby w sklepie na wioske. gotuja tez szynke.z kilogama robia 0.7kg szynki. w polsce z kg okolo 1.5-1.8! wiem bo nadzorowal w konkretnych zakladach.
w irl rzeczy typu watrobka, jezory, serca, zoladki, boczek do smieci - nikt tego nie je, a w polsce zmielisz i masz szynke w puszce...
w polsce jest najgorsze mieso, niee dosc, ze truja zwierzeta, to pozniej chemicy w wedline zagladaja.
mieso jest kolorowane - zwroccie uwage na tluszcz w kielbasie, nieraz jest czerwony. jelita sa farbowane. no i sama woda.
ja sie nie chrzanię, wkopalem beczke w ziemie, pocialem olche i dzialam sam, nieraz zmarzne, ale wodka grzeje i zagrycha swieza.
ale serce mi sie kraja, jakie zarcie jest wykladane za lada...
- Marek D.
-
i to w kraju, gdzie żywiec wieprzowy jest w cenie ziemniakówPiotrul pisze:Mam sąsiada któren jest czifem na statku na Morzu Północnym, w tej chwili całe zaopatrzenie biorą z polskich hurtowni, bo jak sprawdził co oferują rdzenne hurtownie to usiadł. Np. parówki z zawartością mięsa 6%dikson17 pisze:moglbym rzec, ze tam nie ma kielbasyadas bombowiec pisze:Kielbasa w UK jest niedobra

@dikson 17 - zaiste powiadam Ci - półćwierci pojęcia nie masz jakie cuda robią w małych zapyziałych masarniach i po chłopskich chałupach. Ale to się nie sprzeda - miastowych brak reżimu sanitarnego odrzuca, no ale dla nich bakutil robi aseptyczne zupy w proszku

Tak Panowie, tylo jest mały problem. Nikt na statek nie kupi mięsa i pochodnych w wiejskim sklepiku. Trza mieć zylion atestów i certyfikatów, ISO, HCCAP i bóg wie jeszcze czego. Przynajmnie na jego statku tak jest. Nikt nie zaryzykuje sraczką calej załogi na statku obsługującym platforme wiertniczą.
Wiadomo, że są "producenci" i producenci. Ale jak sie ma zasobny portfel to mozna juz powybierać.

Wiadomo, że są "producenci" i producenci. Ale jak sie ma zasobny portfel to mozna juz powybierać.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
klawiatury w angielskich komputerach trzeba przekladac z lewej na prawa 

czajniki z wysp zamiast doprowadzac wode do wrzenia,to ja zamieniaja w lód