Kilka pytan o vitarze
Moderator: Albert_N
Kilka pytan o vitarze
Niestety musze sprzedac samurai:(ale zorganizuje potem kase na inne auto-auto musi byc uniwersalne-ma w miare dobrze radzic sobie na aswalcie i w terenie. Czy vitara bedzie dobra? Jaka predkosc osiagnie na autostradzie? Jest sens startowac nia w rajdach w klasie aut seryjnych-da rade w trialu amatorsko? I wazne ile one pala? I jak sprawa wyglada z gazem? Ja wiem że pewnie to juz gdzies jest ale jestem tak zalamany sprzedaza samuraia ze nie dam rady szukac..i mam neta w telefonie..
Opel Frontera A 2,4i remontomodyfikacje in progress:D SWAP
Suzuki SJ500 gaźnik 2x34mm:D SPRZEDANY:(
Re: Kilka pytan o vitarze
Vitara będzie OK
Co to aswalt?

Co to aswalt?

- sebastian2357
Kolega Vitkiem 1.6 16V wyciągnął 140 na trasie, pewnie dałoby się i wiecej.
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
Vitka z piecykiem 1,6 8V, lekko zmotana
przy 3ch osobach na pokładzie i stertą bagaży leci bez większych problemów po autostradzie 120km/h...
Gaz w tych silnikach nie jest problemem...

Gaz w tych silnikach nie jest problemem...

Zielony Autobus 2,7TDi
Powyżej 100km/h to już strach jechać
Na czarnym pali z 12l gazu, w terenie to tyle samo na godzinę zabawy, co odpowiada może 15km
Vitara z MT nie będzie bardziej uniwersalna od Samurai'a. Już lepiej ucywilnić Samiego, tak myślę.

Suzuki Vitara 1,6 16V WędkarskiLong
Wydaje mi się że się mylisz... Vitka szybciej polecisz po trasie, na pewno będzie ciszej i bardziej miękko... Silnik 1,6 też lepiej się zbiera...franio3 pisze:Powyżej 100km/h to już strach jechaćNa czarnym pali z 12l gazu, w terenie to tyle samo na godzinę zabawy, co odpowiada może 15km
Vitara z MT nie będzie bardziej uniwersalna od Samurai'a. Już lepiej ucywilnić Samiego, tak myślę.

Zielony Autobus 2,7TDi
Na MT'kach z liftem 2" strach. Lecieć mogę i v-max ale blokada pod czapką mi się włącza przy 100km/h a jak jadę z żoną i dzieckiem to już przy 80km/h
Cywilnego mam Lancera X i tam blokada się nie włącza aż do odcięcia paliwa więc nie chodzi o strach przed prędkościami a o bezpieczeństwo 

Te 120 wystarczy:pa jakie jest zuzycie paliwa? Na benzynie i gazie bo mimo ze nie znosze gazu ekonomiczna sytuacja mnie zmusza do oszczednosci niestety...a jak to jest z dieslem? Byly tam? Jak tak ile pala i jaka jest dynamika jazdy z dieslem? Jaki silnik polecacie? Potrzebuje w miare ekonomiczne auto i vitara jest wydaje mi sie najlepszym kompromisem-bo plaskiego nie kupie chyba ze jako drugie auto w domu:p
Jak Vitara to benzyna
Moja na początku (całkowita seria) paliła po mieście około 10 litrów gazu, w chwili obecnej jakieś 14 litrów 

Zielony Autobus 2,7TDi
10l gazu to wyjdzie taniej niz cintek mojej dziewczyny:pchoc z dieslem to jezdze sluzbowym iveco-pali 16oficjalnie wiec z 6l dziennie ukrece jak malo towaru bedzie:pa z benzyn to co lepsze 8v czy 16v teoretycznie 16ale jak w praktyce? A jakie tam sa sprzegielka w kolach od napedu? manuale byly seryjnie czy automaty?
W sumie to bardzo dużo pytań, polecam forum vitarowe
http://suzuki.a-ng.eu/forum/index.php
http://suzuki.a-ng.eu/forum/index.php
Obadam a mam jeszcze pytanko co do zbiornika gazu to tylko w bagazniku czy ktos juz wymyslil cos nie zajmujacego bagaznika? Co do gazu jestem totalnym laikiem:p
-
-
- Kontaktowanie:
upychałem już butlę gazu pod Vitarę , w miejsce oryginalnego zbiornika paliwa . Wchodzi 35 litrów walec.
Jest Samurai 1,3 '90 , BF Goodrich 235/75R15 KM2 .
Był Wrangler YJ 4,0 HO
Była Vitara
Był Wrangler YJ 4,0 HO

Była Vitara
Jak chcesz jeździć 120 i więcej to lepsza będzie długa vitara. Całkiem dobrze się trzyma, nawet podniesiona.
-
-
- Kontaktowanie:
Butla gazu to walec chyba 35 litrów . Zbiornik beny motany . Wszystko w miejscu oryginalnego zbiornika paliwa .Browning pisze:A gdzie upchałeś (i jaki? ) zbiornik paliwa?
Jest Samurai 1,3 '90 , BF Goodrich 235/75R15 KM2 .
Był Wrangler YJ 4,0 HO
Była Vitara
Był Wrangler YJ 4,0 HO

Była Vitara
sebastian2357 pisze:Kolega Vitkiem 1.6 16V wyciągnął 140 na trasie, pewnie dałoby się i wiecej.
http://www.youtube.com/watch?v=_k45qds3MR0franio3 pisze:Powyżej 100km/h to już strach jechaćNa czarnym pali z 12l gazu, w terenie to tyle samo na godzinę zabawy, co odpowiada może 15km
http://www.youtube.com/watch?v=2f4MCyT65po

max 100km/h ?

Butle upchałem 60L zamiast zbiornika paliwa !krzysiekass pisze:Butla gazu to walec chyba 35 litrów . Zbiornik beny motany . Wszystko w miejscu oryginalnego zbiornika paliwa .Browning pisze:A gdzie upchałeś (i jaki? ) zbiornik paliwa?
Zbiornik paliwa trzeba wtedy gdzieś dorobić mały.
Ja mam 18L między wałem a ramą.
http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=4481
No to podjąłem decyzje i kupie vitare
myśle że to bedzie godny następca mojego samuraia
tylko muszę sprzedać iveco turbo daily-może ktoś zainteresowany 1994 rok lekko zmotany
a jeszcze pytanko startowal ktos seryjna vitara w trialu w jaworznie albo wiśle 

będzie pan zadowolony
Z wyborem Longa jedyne czego żałuje to to że go od razu nie kupiłem tylko od krótkiej Vitary zacząłem
Seryjny Long nie robi za dobrze, ale wystarczy lift za pare stówek i wtedy robi naprawdę dobrze !

Z wyborem Longa jedyne czego żałuje to to że go od razu nie kupiłem tylko od krótkiej Vitary zacząłem
Seryjny Long nie robi za dobrze, ale wystarczy lift za pare stówek i wtedy robi naprawdę dobrze !
tak jak radzik071 pisze - bedziesz zadowolony z longa
na trasie 120-140 na at nie stanowi problemu, 3ma sie jak bolid
u mnie spalanie na trasie 7.3l pb oczywiscie nie przy 140
ale i tak mysle o zagazowaniu.
w terenie - zalezy w jakim bedziesz smigal - dla mnie nic nie brakuje i dobrze robi
na trasie 120-140 na at nie stanowi problemu, 3ma sie jak bolid

u mnie spalanie na trasie 7.3l pb oczywiscie nie przy 140

ale i tak mysle o zagazowaniu.
w terenie - zalezy w jakim bedziesz smigal - dla mnie nic nie brakuje i dobrze robi
Rower
Jak moją kupiłem to jechałem koło 140km, ale po przyjeździe do domu dostała koła 30" MT i jak lecę do Krakowa z Katowic A4 to 100km nie przekraczam. Huk, bujanie. Przy lifcie 2", bagażniku dachowym, oponach MT 30" nie poleci 140, ni huhu.