Opony 205/80/R16 Gazik
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Opony 205/80/R16 Gazik
Chciałbym a byście powiedzieli lub podpowiedzieli czy te opony będą dobrym wyborem do mojego gazika który posiada silnik od żuka. A i jeszcze jedno jakie felgi proponujecie bo te co mam to są strasznie ciężkie coś lżejszego potrzebuje. 

- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Re: Opony 205/80/R16 Gazik
Do gazika pasują tylko orginalne gazikowe
Pzdr

Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
Pi.....nie ortodoksówJakub_AK77 pisze:Do gazika pasują tylko orginalne gazikowe![]()
Pzdr

Gazik na pewno się nie obrazi na stylowe felgi od Żuka.Stary typ pasuje idealnie.Do zdobycia na złomowiskach, bez większych problemów zebrałem kilka sztuk.Taki rozmiar opon i silnik od Żuka to zestaw który mam w swoim Gaziorku.
I jest ok. Pozdrawiam
A może masz u siebie most od ŻUKersa . I dlatego pasują ci felgi od żuka .
A może te felgi ze złomowca były od Wołgi lub Pobiedy
A może ten Żuk ze złomu miał most od Wołgi lub Pobiedy lub GAZa
A stary typ Żuka to jaki A-ile 

Felgi od starszych wersji Żuka (takiego np. A 03) pasowały do Gaza 69. Jedyna różnicą były przynitowane blaszki do montażu kołpaków. W niektórych odmianach felg, prawdopodobnie od najstarszej wersji Warszawy czy tez Pobiedy (gdzie stosowane były opony 6.00 x 16) występowało inne wyoblenie środkowej części felgi, wystające niejako poza jej obrys. Często na złomowiskach spotykane były tez felgi od Aro Muscela - prawie identyczne z gazikowymi, lecz w moim odczuciu znacznie trwalsze i mocniejsze.
Polecam interesujący temat felgach między innymi:
http://nysavan.mojeforum.net/viewtopic. ... c&start=90
Polecam interesujący temat felgach między innymi:
http://nysavan.mojeforum.net/viewtopic. ... c&start=90
Gaz 69M (E) 1972r.
-
- jestem tu nowy...
A dzięki wszystkim za odpowiedzi i oczywiście za artykuł nic tylko teraz zamówić opony a później piaskowanie felg i lakierowanie i będą się ładnie prezentować.Pozdrawiam
"Pi.....nie" półortodoksa3mwoj pisze:Pi.....nie ortodoksówJakub_AK77 pisze:Do gazika pasują tylko orginalne gazikowe![]()
PzdrByle by nie jakieś chromy czy alusy.
Gazik na pewno się nie obrazi na stylowe felgi od Żuka
A niby czemu nie alusy

Tylko do takich przeróbek trza mieć gust - ja tam nie mam więc robię na oryginała

GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
I co jeszcze?wymyśliszmarzenka pisze:A może masz u siebie most od ŻUKersa . I dlatego pasują ci felgi od żuka .A może te felgi ze złomowca były od Wołgi lub Pobiedy
A może ten Żuk ze złomu miał most od Wołgi lub Pobiedy lub GAZa
![]()
A stary typ Żuka to jaki A-ile

PS.A po co się pytasz jaki to był Żuk? Spodobały się? Bo wiem skąd kilka takich wyrwać...