Podstawowa Wiedza do Faq

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

M4lyyy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Podstawowa Wiedza do Faq

Post autor: M4lyyy » ndz lut 05, 2012 10:56 pm

Witam Jestem tu totalnie nowy i tak jakoś wyszło ze szybko(moze za szybko) przejrzałem główne wątki i do pełnej idealności tego działu zabrakło mi w FAQ informacji zawartych w tym http://www.ladaniva.co.uk/baxter/resources/newbies.htm artykule który znalazłem na dobrym anglojenzycznym forum http://www.lada.co.uk/forum/index.php

Az wstyd sie przyznac ze informacje zaznaczone jako essential odkryłem prawie po roku użytkowania mojej nivy
mni (konieczność naciągania łańcuszka rozrządu co 10k km , jazda na 5 biegu dopiero od min 80 KM/h (grozi uszkodzeniem skrzyni mi sie to wydarzyło) itd :)

Fajnie by było przetłumaczyć te artykuły i je dodać Gdyż z własnego doświadczenia wiem ze nie każdy wie to od razu ( Patrz ja)

Czytając to co napisalem tak sobie myśle ze moze wyjśc na to ze przylazł "Nowy" i sie mądrzy bądź każdy juz o tym wie a ja "Odkrywam internet na nowo" W takim wypadku prosze o usunięcie tego tematu

Pozdro

Awatar użytkownika
sawyer505
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Podstawowa Wiedza do Faq

Post autor: sawyer505 » ndz lut 05, 2012 11:47 pm

panie te informacje(strona baxtera) każdy niviarz znajduje po 2 dniach od kupna wiec nowość to to nie jest aczkolwiek jako podstawy jest zajebista
Ostatnio zmieniony pn lut 06, 2012 10:04 am przez sawyer505, łącznie zmieniany 1 raz.
niva '85 1,8(vw,) lpg, wspomaganie el. , lift byl i sie zmyl, 215r15

Awatar użytkownika
silverstone

Re: Podstawowa Wiedza do Faq

Post autor: silverstone » pn lut 06, 2012 12:06 am

Ta wiedza o której piszesz jest zawarta w KSIĄŻCE, którą niezmiennie polecam każdemu niwiarzowi jako lekturę do poduszki. Linki do niej są i w naszym FAQ i podawane do znudzenia w różnych miejscach forum.
Niestety niechęć młodzieży do słowa drukowanego jest wielka. Gdybyś przed rozpoczęciem eksploatacji auta poczytał ją, zapewne wiedziałbyś to samo co po lekturze internetu, mając pewność że nie są to informacje wyssane z brudnego palca.
...konieczność naciągania łańcuszka rozrządu co 10k km...
No właśnie, to tak nie do końca....
1,6 '92, 1,7i '98.....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”