jradek pisze:Kilka pytań do znawców:
1 co zrobić z szybą szyberdachu po jej wyjęciu?
jest jakieś fajne miejsce w którym można ją zamontować?
krótki Pajerak
2 jak się włącza spryskiwacze reflektorów?
jest jakiś tajny przycisk czy są podpięte do spryskiwacza szyby(?) a u mnie nie działają
3 skrzywiona rama (nierówne przekątne), ale zbieżność dobra, czy auto może przez to ściągać?
są jeszcze wybite gumy tylnych wahaczy i uciekające powietrze z kółek.
pozdrawiam
A po co w ogóle wyciągać szybę z szyberdachu, to chyba jakiś nieoryginalny patent tylko jakaś już Polska wydumka.
Spryski reflektorów, w Hyundaiu mam całkowicie oddzielny przycisk, a trzymając długo dźwignię też nie pryska na lampy

. Może z silniczkiem coś jest nie tak.
Będzie ściągać i może ciąć opony. Czytałem w czeluściach internetu o przypadku gdzie po bardzo małym dzwonie w aucie przegięła się rama i ściągało (ścinało też tylną oponę), dopiero coś naciągali i było mniej więcej OK, ale koszta operacji były spore a wózek całkiem świeży.
Tylne wahacze, jedna z najprostszych rzeczy do zrobienia, koszt koło 300zł na oryginałach zmieniając wszystkie 2 gumy i 2 tuleje met-gum na stronę.
Z oponami, wjedź w wodę tak by wentyl był pod wodą i popatrz czy nie idą małe bąbelki. Przejrzyj też czy w oponach nie masz gwoździ, drutów czy wkrętów (mam u siebie dwa wkręty

). Wulkanizator kazał nie ruszać i dopompowuję sobie raz w tygodniu powietrze w te koło i jest OK.