pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
o ja nieuk a to takie proste 

Brak tarczy/osłony tylej tarczy zaczyna mnie już denerwować bo właśnie sie skończył 3ci komplet klocków. Ostatni wytrzymał aż 6miesiecy. O dziwo krócej niż te tańsze co miałem ostatnio 
Teraz pytam Was szanowni Panowie czy gdzieś taką osłonę da się dokupić? w co wątpię.... Może lepiej powiedzcie od czego można to cholerstwo przerobić?

Teraz pytam Was szanowni Panowie czy gdzieś taką osłonę da się dokupić? w co wątpię.... Może lepiej powiedzcie od czego można to cholerstwo przerobić?
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
popytaj kolege goszen na tym forum. mysle ze bedzie miał 

Elwis
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
no właśnie może byc problem bo ona nie jest zdejmowalna....
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Jesteś pewny?? Z tego co pamiętam to jest zdejmowalna tylko trzeba rozebrać hamulce, zrzucić tarczę...Przemy pisze:no właśnie może byc problem bo ona nie jest zdejmowalna....
Zielony Autobus 2,7TDi
tez mi sie zdaje ze jest rozbieralna 

Elwis
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
to nie wina tych osłon , to wina zatartego lub braku korektora siły hamowaniaPrzemy pisze:Brak tarczy/osłony tylej tarczy zaczyna mnie już denerwować bo właśnie sie skończył 3ci komplet klocków. Ostatni wytrzymał aż 6miesiecy. O dziwo krócej niż te tańsze co miałem ostatnio
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
a może i jest
nie przyjrzałem się. w sumie to ponad 1,5roku już jej nie ma 

[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
To ja chyba też mam do wymiany, od lutego już 2 razy zmieniałem klocki, ale wydaje mi się że jak jeżdzę więcej w terenie to bardziej je zjada.Adas pisze: to nie wina tych osłon , to wina zatartego lub braku korektora siły hamowania
U mnie też te osłony praktycznie nie istnieją

Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
co trzeci rajd zmieniam , a już raz mi wypadły bo tak się starły
Miałem osłony i klocki kończyły się równi często tak jak teraz gdy ich nie mam , więc osłony nie mają z tym nic wspólnego , one tylko chronią aby iskry nie szły na zbiornik

Miałem osłony i klocki kończyły się równi często tak jak teraz gdy ich nie mam , więc osłony nie mają z tym nic wspólnego , one tylko chronią aby iskry nie szły na zbiornik

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Leje mi uszczelniacz na wale od strony rozrządu. Kupić oryginała, czy może być inny pasujący? Druga sprawa, to jak mniej więcej wygląda jego wymiana? Chodzi mi o to, co trzeba zdemontować, a czego nie trzeba. Przy okazji rozrząd wymienić i balans? Co jeszcze warto oblukać/wymienić przy tej robocie? Silnik 4D56.
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
Wypatroszenie opisze Ci kajen. Rozbierał to. Wymień przy okazji oba paski i sprawdź stan obu rolek napinających. Zapamiętaj ustawienie koła pasowego wa lu względem znaczników na obudowie rozrządu. Tu dostęp jest w miarę ok więc możesz się pobawić w zamiennik choć ja jako uszczelnienia ładuję oryginały. Mam złe doświadczenia z zamiennikami (np wału od strony skrzyni - zimmer 40zł a wymiana 300)
Dziadek 2,5TD `98
Numer dla tego uszczelniacza to MD069949 a wymiary to 44x60x7. Może to ktoś zweryfikować?
Aha, niech Cię ręka boska broni przed paskami Gates'a do Pojary. Contitech minimum.
Dziadek 2,5TD `98
@rort, dzis Ci potwierdze wymiar tego uszczelniacza ale kurde nie pamietam jak go wyciagnalem. Musialbym spojzec na rozbebeszony silnik a zostal w Rawie...
Spoko. Na razie przestało lać. Muszę nazbierać na paski i rolki i dopiero wtedy to rozbieram. Cała kasa poszła w motocykl. Który zresztą nie jeździ. Jeszcze... 

-
- jestem tu nowy...
witam panowie mam taki problem przy mojej pojarce 2 3.0 v6 bez lpg ,podczas jazdy i różnie to bywa czy na czrnym czy w terenie i tak samo z czasem raz po 10min raz po 30 zapala mi się czerwona lampka coś tam serwis i zgaśnie dopiero po odłączeniu aku ,ale nawet jak się pali to nic się nie dzieje mam pytanie czy jest to jakiś problem pozdrawiam Adam
Pajero 3.0 v6 benzin bez LPG
mi też coś tam wali w moście nie wiecie co to jest?aldus75 pisze:...zapala mi się czerwona lampka coś tam serwis...

Ja wiem! Ja wiem! Zabki kolega wszystkie powyciagal ?
A mi sie zapala czerwona kontrolka z narysowanym akumulatorem ale nie wiem czemu, akumulator pod maska jeszcze jest. Wiem bo sprawdzalem wczoraj...

bo masz niewłasciwy akumulator... ma być w kolorze czerwonym, to wtedy lampka się nie zapaliKajen pisze:Ja wiem! Ja wiem! Zabki kolega wszystkie powyciagal ?A mi sie zapala czerwona kontrolka z narysowanym akumulatorem ale nie wiem czemu, akumulator pod maska jeszcze jest. Wiem bo sprawdzalem wczoraj...
Ajwen pisze:bo masz niewłasciwy akumulator... ma być w kolorze czerwonym, to wtedy lampka się nie zapaliKajen pisze:Ja wiem! Ja wiem! Zabki kolega wszystkie powyciagal ?A mi sie zapala czerwona kontrolka z narysowanym akumulatorem ale nie wiem czemu, akumulator pod maska jeszcze jest. Wiem bo sprawdzalem wczoraj...
Nieprawda

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
Panowie dziekuje serdecznie za rade (odnosnie Amorow) Wlasnie wymienilem na 4nowiutkie sliczniutnie Bilsteiny B4...Teraz to sie jezdzi jak S-Klasa
A zakrety bierze Jak F1 kubicy
Naprawde Niebo a ziemia
Zobaczymy jak bedzie z zywotnoscia

Roboczy Y60 2.8td Wymiana skrzyni....w trakcie...
co mi się psuje?
jak odpalam auto to podświetlenie deski rozdzielczej (właściwie wszystkiego w kabinie) i świateł działa tak jak bym miał prądnice zamiast alternatora
na wolnych obrotach ledwo świeci podświetlenie i są "słabsze" światła,w miarę dodawania gazu świecą jaśniej... regulator napięcia??

jak odpalam auto to podświetlenie deski rozdzielczej (właściwie wszystkiego w kabinie) i świateł działa tak jak bym miał prądnice zamiast alternatora

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Witam serdecznie. Pajero II 91r. 2.5TD Reanimuję mojego Miśka i lecę po kolei wszystko:) Piaskowałem ramę, i co się dało:) wszystko już mam poskładane pomalowane i zakonserwowane. No i przyszedł czas na zbiornik
Wiadomo, góra to masakra
Jest tam sieć dla mnie niezrozumiała:/ Przewody na górze zbiornika. Pozakręcane długie i już mocno skorodowane. Kończą się na jakimś filterku który jest przykręcony do ramy. Filterek nie ma żadnej elektryki. Do czego to ustrojstwo służy i czy jest ultra ważne? W dwóch przewodach mam małe dziurki a nie będę ukrywał iż załatanie tego nie w chodzi w grę. Więc pozostaje: 1- uciąć krótko i założyć przewody gumowa, 2- uciąć krótko i zaślepić, zalutować lub w inny sposób sprawić aby było szczelne. Wszystko zależy od funkcji jaką spełnia owa plątanina przewodów z filterkiem.

PII 2.5D 91 SS lift 7cm 33x12.5x15 + 35x11.5x15
Trzeba być naprawdę dobrym, żeby móc być złym...
Trzeba być naprawdę dobrym, żeby móc być złym...
Zacząłbym od podciągnięcia paska na alternatorze...Videlec pisze:co mi się psuje?![]()
jak odpalam auto to podświetlenie deski rozdzielczej (właściwie wszystkiego w kabinie) i świateł działa tak jak bym miał prądnice zamiast alternatorana wolnych obrotach ledwo świeci podświetlenie i są "słabsze" światła,w miarę dodawania gazu świecą jaśniej... regulator napięcia??
Zielony Autobus 2,7TDi