Zrobić tak od razu? Za chwile staje na kanale to jest okazja...gebels pisze:
ja mam na 8 spiekach, sprężyny mocniejsze, docisk letko dłubnięty i przerównanane koło zamachowe

Moderator: Kosiarz
Zrobić tak od razu? Za chwile staje na kanale to jest okazja...gebels pisze:
ja mam na 8 spiekach, sprężyny mocniejsze, docisk letko dłubnięty i przerównanane koło zamachowe
Właśnie liftuje swojego Terracana, na razie wirualnieDamnIt! pisze:Ani Koni ani Bilstein nie mają w ofercie dedykowanych amorków do liftowanego Pajero 2. I w tym miejscu pojawia się J9 ...Eskapada pisze:.........
Nie trzeba kupować amortyzatorów dedykowanych do J9 można wszak kupić i Bilstein i Koni dedykowanych do Pajero. W jednym i drugim przypadku koszty są takie same![]()
[...]
Zalożyłem 8-mio segmentowe z nowym dociskiem i jest dokładnie jak Adaś pisze, i nie ma jakiś "dziwnych" efektów, sprzęgło jest troszkę inne ale żeby drastycznie to nie, placek jestem na to wyglądaAdas pisze:jeździłeś na tarczach ze spieków ? ja tak , efekt półsprzęgła możesz zawsze uzyskać, dodając więcej gazu przy ruszaniu i przytrzymaniu go później , sprężyna na traczy dają to , że auto wówczas nie podskakuje . Przy zwykłej tarczy dodanie więcej gazu przy ruszaniu i jeździe na półsprzęgła skutkuje spaleniem jej . Na spiekach też nie da się zbyt długa tak jechać bo stopisz docisk , ale się da .polaff pisze:składalem kiedyś sprzęgło bez sprężyn i bez dwómasy i jakoś efekt półsprzęgła występował, ale sprzęgo szarpało... poza tym....
cytat:
Tarcza sprzęgła składa się z piasty osadzonej na wielowypuście wałka sprzęgłowego oraz tarczy nośnej. Większość tych tarcz jest wyposażona w tłumiki drgań skrętnych, których zadaniem jest zabezpieczenie układu napędowego przed możliwością wystąpienia silnych drgań skrętnych o charakterze rezonansowym. Aby nie dopuścić do drgań rezonansowych w tarczach należy skorygować sumaryczną sprężystość układu napędowego. W tym celu stosuje się sprężynę o odpowiedniej charakterystyce, która jest umieszczona między tarczą nośną a piastą.
no to mam dokładnie to samogebels pisze:orzeh77 pisze:no to po co są segmenty w tarczach, zwykle można wybrać 3-4-6 segmentów, sie nie znam ale w aaronexie mówią że porównywalne do zwykłego sprzęgła są właśnie te 6-cio segmentowe, zresztą za niedługo sam zobacze
ja mam na 8 spiekach, sprężyny mocniejsze, docisk letko dłubnięty i przerównanane koło zamachowe![]()
ale co wchodzenie na dachmcs0 pisze:http://www.pajero4x4.ru/gallery/album50/IMG_3929
ćwiczył ktoś coś takiego jak nasi "sojusznicy"??
bobon pisze:BooBoo te moje mają kolorek piękny czerwony więc jeden problem z głowy![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość