pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
-
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
i stało się
syn jadąc sobie te 50 po terenie zabudowanym , dzwoni że auto przestało jechać = mitsubishi L200 1998 r
oznaki = obroty spadły do 300 z rury czarny dym , w końcu gaśnie
powrot na lawecie
w domu kęcę rozrusznikiem , słychać coś w rodzaju puszczania powietrza spod świecy = ale to TDI i nie wiem co może być przyczyną
= pęknięty pasek rozrządu i przestawiony zpłon , padnięta pompa paliwowa , czy turbo ?
podpowiedzcie gdzie rozpocząć szukanie przyczyny
szkoda mi kasy na pseudomechanikow
syn jadąc sobie te 50 po terenie zabudowanym , dzwoni że auto przestało jechać = mitsubishi L200 1998 r
oznaki = obroty spadły do 300 z rury czarny dym , w końcu gaśnie
powrot na lawecie
w domu kęcę rozrusznikiem , słychać coś w rodzaju puszczania powietrza spod świecy = ale to TDI i nie wiem co może być przyczyną
= pęknięty pasek rozrządu i przestawiony zpłon , padnięta pompa paliwowa , czy turbo ?
podpowiedzcie gdzie rozpocząć szukanie przyczyny
szkoda mi kasy na pseudomechanikow
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
-
pęknięty pasek od balansu , luźny od rozrządu
2 krzywki od zaworów wyłupane , wszystkie stopki aluminiowe pod wałkiem rozrządu popękane
to efekt luźnego paska = tylko czemu napinacze nie spelniły swojej roli ?
rozrząd robiony rok temu , max 20 tysi przejechane
2 krzywki od zaworów wyłupane , wszystkie stopki aluminiowe pod wałkiem rozrządu popękane
czy może jakiś posiadacz P4 DID w automacie napisać...
jaką prędkość ma na liczniku przy obrotach 2000 na piątym biegu ?
jaką prędkość ma na liczniku przy obrotach 2000 na piątym biegu ?
- bilans
- Kontaktowanie:
pasek od wałków balansowych wlazł pod pasek roz. przestawił o kilka zębów rozrządpiotr-stihl pisze:pęknięty pasek od balansu , luźny od rozrządu
do tego pewnie badziewne napinacze lub stare no i stało się głowica do zwalenia i pewnie do wymiany

wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
-
kolo co para się japońcami twierdzi że nic poza półpanewkami pod klawiaturą i sama klawiatura się nie zniszczyło
części jutro do odbioru = najdroższe te półpanewki reszta ujdzie
- bilans
- Kontaktowanie:
Ile razy ja to słyszałem ...piotr-stihl pisze:kolo co para się japońcami twierdzi że nic poza półpanewkami pod klawiaturą i sama klawiatura się nie zniszczyło
A zawory całe ?
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
-
nie wiem czy całe , głowicy nie zrzucałem
szukam mechanika , sam nie dam rady
szukam mechanika , sam nie dam rady
pisze do was jako komplety laik, w sprawie pajero II - no i potrzebuje kilku informacji.
- Gdzie znajdę w Pajero 2 czujniki wew, zew temperatury - jeden pokazuje -26, a drugi czasami po 30c.
- Problemy z obrotomierzem, otóż pokazuje praktycznie tylko jakieś dziwne wartości raz 200-1100. Jak się czuje, tak pokazuje... - coś może nie łączyć ? gdzie ? czy może walnięty obrotomierz ?
- Gdzie znajdę w Pajero 2 czujniki wew, zew temperatury - jeden pokazuje -26, a drugi czasami po 30c.
- Problemy z obrotomierzem, otóż pokazuje praktycznie tylko jakieś dziwne wartości raz 200-1100. Jak się czuje, tak pokazuje... - coś może nie łączyć ? gdzie ? czy może walnięty obrotomierz ?
Czujnik temp. zewnętrznej za grilem obok przedniej lewej lampy. Temp wewnętrzna to pod kierownicą pod plastikami powinien być termistor.
- lisisko
-
- Kontaktowanie:
Miałem takie samy objawy, w moim przypadku pomogła wymiana obrotomierza.bialymis pisze:.
Pajero II 2,5 TD '94r
-
-
Potrzebna osoba posiadająca Pajero I i obsługę metrówki w stopniu podstawowym
.
Potrzebny mi wymiar zderzaka tylnego, jego wysokość. Albo inaczej, adoptował ktoś taki zderzak do Gallopera. Chcę się pozbyć lamp w zderzaku a w Pajero nie ma ich seryjnie i to by mi pasowało, mniej spawania.

Potrzebny mi wymiar zderzaka tylnego, jego wysokość. Albo inaczej, adoptował ktoś taki zderzak do Gallopera. Chcę się pozbyć lamp w zderzaku a w Pajero nie ma ich seryjnie i to by mi pasowało, mniej spawania.
3 razy czytam i nadal nie rozumiem co chcesz zrobic?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
Mam tak jak Ty w Pajero II lampy w zderzaku tylnym, których w Pajero I nie ma.jradek pisze:3 razy czytam i nadal nie rozumiem co chcesz zrobic?
Ja chciałem zaspawać zderzak, czyli te otwory po lampach i na środku zderzaka tam gdzie jest ten uchwyt do wyciągania (uchwyty zrobię z obu stron zakotwione w ramie). Ale po co mam to robić jak dałoby radę bez przeróbek przykręcić zderzak od jedynki onanisty do mojej kobyły.
Światła przerzucę oczywiście w górne lampy w karoserii

A nie prościej Ci będzie po prostu zakleić jakąś nieprzepuszczającą światła taśmą te lampy w zderzaku, zostawić tylko odblaski?
Ja tak mam u siebie: światła na górze, na dole tylko odblaski - zero jakichkolwiek problemów na przeglądach.
Oczywiście nie komponuje się to z Twoim pomysłem dwóch uchwytów do ciągania po bokach, tylko po co Ci to? Ten po środku jest przecież wystarczający..
Ja tak mam u siebie: światła na górze, na dole tylko odblaski - zero jakichkolwiek problemów na przeglądach.
Oczywiście nie komponuje się to z Twoim pomysłem dwóch uchwytów do ciągania po bokach, tylko po co Ci to? Ten po środku jest przecież wystarczający..
PII V23 6G72
-
-
Wody nie łapiesz w te lampypedroz pisze:A nie prościej Ci będzie po prostu zakleić jakąś nieprzepuszczającą światła taśmą te lampy w zderzaku, zostawić tylko odblaski?

U "Was" w Pajero II macie w górnych lampach miejsca na wszystkie światła. Ja u siebie w górnych mam tylko miejsce na kierunkowskazy i światła mijania/stop i żadnych innych gniazd. Na przeglądy będę doczepiał pod zderzak lamy jak w maluchu jedna czerwona (przeciwmgielne), druga biała (cofania) i jakoś tam będzie, a na stałe cofania w jednej lampie spróbuję wstawić jakąś mocną diodę może coś z tego będzie to i zrobię w drugim

Nie wiem, może i łapię, ale jak już napisałem - mam przeniesione wszystkie światła w klosze na górze, więc nie jest to problem. A na dole zaklejone wszystko poza czerwonymi odblaskami. Za to systematycznie łapię wodę, piach, błoto w gniazdo przyczepy. Ale o dziwo, pomimo tego, działa całkiem sprawnie (jeszcze).Marcingalloper pisze: Wody nie łapiesz w te lampy![]()
PII V23 6G72
-
-
Źle Cię zrozumiałem. Myślałem że masz tu i tu a dolne tylko przysłonięte taśmą ale też świecącepedroz pisze:Nie wiem, może i łapię, ale jak już napisałem - mam przeniesione wszystkie światła w klosze na górze, więc nie jest to problem. A na dole zaklejone wszystko poza czerwonymi odblaskami. Za to systematycznie łapię wodę, piach, błoto w gniazdo przyczepy. Ale o dziwo, pomimo tego, działa całkiem sprawnie (jeszcze).Marcingalloper pisze: Wody nie łapiesz w te lampy![]()

Gniazdo przyczepki - dwukrotnie wyrwałem przewody zanim wpadłem na pomysł by je trytkami przyłapać do belki haka tak by ich nic już nie wyrywało - działa.
Jeszcze do końca nie wiem czy zlikwiduję na stałe hak, tak naprawdę może się przydać bo w żadnej z osobówek nie mam

-
-
http://allegro.pl/poduszka-skrzyni-redu ... 77147.html
Ktos stosowal? Bo juz 3 raz wymieniam w ciagu roku. I wcale nie byly najtansze.
-
ja kupilem w epajero wzmocnionastefan1989 pisze:http://allegro.pl/poduszka-skrzyni-redu ... 77147.html
http://e-pajero.pl/zawieszenie-i-uklad- ... &results=7
Pajero 92 2,5 TD 

-
-
- Kontaktowanie:
Przyszły dziś nowe resory do Pajero.
Od czego podpasować gumy?
Na zamawianie poliuretanów nie mam za bardzo czasu.
Do poniedziałku muszą być założone.
Od czego podpasować gumy?
Na zamawianie poliuretanów nie mam za bardzo czasu.
Do poniedziałku muszą być założone.
Może się wygłupie ale ja brałem z ASO ...
I nie był to kosmos cenowy a jakościowo biły na głowę "zamienniki"
I nie był to kosmos cenowy a jakościowo biły na głowę "zamienniki"
Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Witam- czy ktoś ogarnia gdzie można zdobyć części do klimy europejska wersja? Szukam skraplacza wpinanego do tuneli pod schowkiem pasażera i sposobu ogarnięcia tego- przekładka z anglika..
Topolino'39;Tatra 805 '60; Gaz69 '66; Gaz 69 '69; Pajero II '95
-
-
Panowie, mam mały problem, raz na jakiś czas łapie moje pajero II 2.5TD jakaś padaczka i nie chce odpalić... Paliwo jest, Rozrząd OK, silnik zakręci złapie dosłownie na ułamek sekundy i gaśnie itd. I nie da się go odpalić. Zastanawiam się gdzie może leżeć wina, coś z wtryskami czy ustawieniem pompy?? Ktoś ma jakieś pomysły??
-
-
Panowie, mam mały problem, raz na jakiś czas łapie moje pajero II 2.5TD jakaś padaczka i nie chce odpalić... Paliwo jest, Rozrząd OK, silnik zakręci złapie dosłownie na ułamek sekundy i gaśnie itd. I nie da się go odpalić. Zastanawiam się gdzie może leżeć wina, coś z wtryskami czy ustawieniem pompy?? Ktoś ma jakieś pomysły??
-
-
Zerknij sobie Na To i może też Na To.stefan1989 pisze:Panowie, mam mały problem, raz na jakiś czas łapie moje pajero II 2.5TD jakaś padaczka i nie chce odpalić... Paliwo jest, Rozrząd OK, silnik zakręci złapie dosłownie na ułamek sekundy i gaśnie itd. I nie da się go odpalić. Zastanawiam się gdzie może leżeć wina, coś z wtryskami czy ustawieniem pompy?? Ktoś ma jakieś pomysły??