Mocowanie wieszaków resorów
Moderator: Student
Mocowanie wieszaków resorów
witam , poszukuje poduszek (mocowania do ramy na przód i na tył samochodu )które są przynitowane do ramy i do nich są mocowane wieszaki a na wieszaki resory , i potrzebuje ich komplet z przodu i z tyłu , został mi jeden bo niefachowy blacharz niestety je pogubił albo przepił.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Postaram sie najbardziej dokładnie :
w resor wchodzi guma , w gumę wieszak ktory wygląda jak jedno ogniwo łancucha rowerowego i druga czesc wieszaka wchodzi w gumę która jest wsadzona w tuleje żeliwną która jest przynitowana do ramy za pomocą czterech nitów , o tą cześc mi chodzi , znajduje sie na początku samochodu i na koncu , jest ich cztery , zostało mi jedno , jak bedzie trzeba to zrobie zdjecie , pozdrawiam
w resor wchodzi guma , w gumę wieszak ktory wygląda jak jedno ogniwo łancucha rowerowego i druga czesc wieszaka wchodzi w gumę która jest wsadzona w tuleje żeliwną która jest przynitowana do ramy za pomocą czterech nitów , o tą cześc mi chodzi , znajduje sie na początku samochodu i na koncu , jest ich cztery , zostało mi jedno , jak bedzie trzeba to zrobie zdjecie , pozdrawiam
wiesz co? tych gum to jest trochę więcej niz Ci sie wydaje...
każdy wieszak (pisałeś ze podobne do oczka łańcucha rowerowego) ma cztery tuleje gumowe plus osadzenie resora (to bez wieszaka) kolejne dwie tuleje
czyli podsumowując 6 tulej na kazdy resor
gumowe dostaniesz w kazdym sklepie z czesciami do żuka
ostry nożyk i przycinać o jakies 5-7mm
ale gumowe odradzam jeżeli troche więcej niz po szosie zamierzasz jeździć...
każdy wieszak (pisałeś ze podobne do oczka łańcucha rowerowego) ma cztery tuleje gumowe plus osadzenie resora (to bez wieszaka) kolejne dwie tuleje
czyli podsumowując 6 tulej na kazdy resor
gumowe dostaniesz w kazdym sklepie z czesciami do żuka
ostry nożyk i przycinać o jakies 5-7mm
ale gumowe odradzam jeżeli troche więcej niz po szosie zamierzasz jeździć...
Jezus Maria.gri74 pisze:Własnie
załóż sobie polibusze zamiast gum
Ale ten człowiek właśnie napisał, że nie chodzi mu o żadne gumy.
Tylko o tuleje z ramionami które są przynitowane do ramy.
Podejrzewam, że jest to element ściśle deficytowy, może zacznij szukać jakiejś zgniłej ramy na części.
"Leśny potwór."
Towar deficytowy jak najbardziej - może znajdziesz kogoś ze spróchniałą ramą i wytnie Tobie potrzebne elementy.
http://www.allegro.pl/item154808415_gaz ... _ramy.html
Z tego kawałka masz już 2 potrzebne elementy no i jeszcze hak, który w razie czego korzystnie sprzedasz
http://www.allegro.pl/item154808415_gaz ... _ramy.html
Z tego kawałka masz już 2 potrzebne elementy no i jeszcze hak, który w razie czego korzystnie sprzedasz
-
Jesteś w błędzie...koolor pisze:te mocowania do uaza pasują bo są identyczne w starym typie Uaza.
A jak tego gościa ze szczecina namierzyć![]()
pozdro
Gaz ma podobne mocowania wieszaków jak Uaz. Co prawda w Gazie są one nitowane do ramy, a w Uazie przykręcane na śruby. Różnica polega na innej szerokości pióra resoru (Gaz 69 ma pióra szerokości 45 mm). Resory Uaza są szersze ( 55 mm - ale nie jestem pewien)i to od początku jego produkcji. Mocowanie wieszaka jest zatem szersze.
Inna jest także średnica gum mocujących - w Uazie grubsze.
Tak, że mocowania od uaza na bank do Gaza nie pasują
Ja tu z kasztanami walczę, a jeszcze mi kłody pod nogi rzucają.gri74 pisze:Nie jezus maria... tylko temat lekko zboczył z elementów nitowanych do ramy.... na elementy inne![]()
Czytaj troszkę
Idźta w pyry

Co do tuleji: te z UAZa są oczywiście szersze, ale jeśli mają takie same wymiary otworów na nity/śruby mocujące, to da się być może skrócić po długości samą tuleję.
To w przypadku, gdybyś nie mógł znaleźć oryginałów.
"Leśny potwór."
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Tu masz coś na ten temat
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... =polibusze
Generalnie lepsze, trwalsze niż guma i niestety droższe. Też takie założyłem, ale nie mogę ich ocenić, bo auto jeszcze nie jeżdzi - cytuję tylko opinie ludzi z forum
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... =polibusze
Generalnie lepsze, trwalsze niż guma i niestety droższe. Też takie założyłem, ale nie mogę ich ocenić, bo auto jeszcze nie jeżdzi - cytuję tylko opinie ludzi z forum
Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!