Kondensator
Moderator: Student
Kondensator
Panowie , jakie są objawy w przypadku padnięcia kondensatora?
Nie wiem co jest , samochód postał dwa tygodnie i nie zapala.Iskra słabiusieńka, zapala na holu, ale strzela w wydech.Jak zapali to chodzi co prawda ale mocy nie ma i po zgaszeniu nie zapala.Dziwi mnie to bo jak go zgasiłem przed postojem to chodził jak należy i zapalał od "cyknięcia"
Dodam,że aparat,swiece i przewody mają 500km przebiegu.Jutro się mam zamiar wziąść za to , więc sugestie i porady będa mile widziane
Nie wiem co jest , samochód postał dwa tygodnie i nie zapala.Iskra słabiusieńka, zapala na holu, ale strzela w wydech.Jak zapali to chodzi co prawda ale mocy nie ma i po zgaszeniu nie zapala.Dziwi mnie to bo jak go zgasiłem przed postojem to chodził jak należy i zapalał od "cyknięcia"
Dodam,że aparat,swiece i przewody mają 500km przebiegu.Jutro się mam zamiar wziąść za to , więc sugestie i porady będa mile widziane
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Re: Kondensator
gri74 pisze:Panowie , jakie są objawy w przypadku padnięcia kondensatora?
A nie nalało Ci się gdzieś wody? A może kable zawilgotniały? Zdejmij je i przesusz przez noc na kaloryferze i będziesz miał wiedzę czy to jest ten problem czy nie. Jeśli ten - kup porządne kable lub te, które masz, po gruntownym wysuszeniu pryśnij lakierem bezbarwnym. Kiedyś spotkałem się z takim zjawiskiem i pomogło. Przyczyną była podwyższona, jesienna wilgotność powietrza.
Władek - Kraków
gri74 pisze:ale z cewki z przewodu WN jak przystawie do masy tez wychodzi słabawa iskra , taka mała.
Kiedyś pojechałem na myjnię, jechałem z trasy. Auto brudne więc i kąpiel była właściwa. Skończyłem myć, wsiadam, odpalam i ....., kręci ale nie tyknie nawet. Doszedłem do wniosku, że gdzieś coś musiałem zalać. Otwarłem maskę (dobrze, że w kolejce nikogo nie było) i patrzę tu i tam. W miejscy wyjścia kabla WN z cewki - woda. Przetarłem, przedmuchałem, zostawiłem na wierzchu do odparowania. Po kilku minutach start za pierwszym ruchem. To chyba było to.
Władek - Kraków
- bilans
- Kontaktowanie:
odp
a aparat - zapłon ci sie nie przestawił - sprawdź dokręć .... zdejmij kopułke sprawdź palec rozdzielacza .
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
Re: Kondensator
Wypalone styki przerywacza.gri74 pisze:Panowie , jakie są objawy w przypadku padnięcia kondensatora?
kondensator
Podstawowym objawem padniecia kondensatorta jest to ze na wolnych obrotach silnik pracuje prawidlowo a po dodaniu gazu brakuje mu mocy
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi