lesio jeep pisze: ↑ndz lis 12, 2017 9:17 pm
rokfor32 pisze: ↑ndz lis 12, 2017 8:48 pm
Też jestem zdania, że się zmienia na lepsze (postawa społeczeństwa naszego). Ale jeszcze dużo brakuje. Najwyraźniej - to tak jak z grypą - trzeba po prostu przejść swoje ...
A co do gotówki (jej eliminacji) - zakładam, że do żadnego większego konfliktu w Europie już nie dojdzie. Wiec i do resetu systemu monetarnego też - przynajmniej w jakiejś przewidywalnej przyszłości. Więc i nie widzę specjalnych przeciwskazań, dla obrotu bezgotówkowego.
Gdybym sie jednak mylił - to skala takiego konfliktu, coby nas zresetować mógł ... cóż. Gotówka (lub jej brak) to był by jeden z mniejszych problemów.

Więc - czemu nie?
a to co zrobili na Cyprze to pewnie teorie spiskowe

ot tak sobie zresetowali oszczędności drobnych ciułaczy bo bankom brakowało profitów i niestety miało to miejsce w UNI zwanej yewropejskom
Mojej żonie całkiem niedawno w świetle prawa komornik zajebał (usiłował) z kilku kont kasę mimo, że nikomu nic dłużna nie była!
Dobrze, że akurat szybko - przez przypadek - zobaczyła poblokowane konta i natychmiast skontaktowała się z bankami io samym komornikiem, w ostatniej chwili, co wstrzymało przesłanie kasy na konto wierzycieli jakiegoś obcego nam dłużnika
Ktoś się pomylił kur.wa urzędas jakiś obfajdany, i w wyroku jakiegoś dłużnika (faceta) podano jej pesel, nikt, ani sąd (a dokładnie dwa sądy) ani komornik ani firma windykacyjna nie sprawdziły zgodności danych.
Na marginesie prokuratura nie podjęła sprawy, a sąd po odwołaniu klepnął decyzje prokuratury.
Sędzia jej jeszcze na sprawie odwoławczej powiedział, że nie ma co, a w ogóle to powinna się cieszyć, że pieniądze nie poszły bo sprawa o odzyskanie trwała by latami (też mi kur.wa szczęście, takie polskie jak nic).
Teraz ma sama, własnym staraniem i kosztem doprowadzić do wyprostowanie dwóch wyroków i klauzuli wykonalności bo za chwile znów jakiś komornik wejdzie jej na konto bo ma w zasranym wyroku zasranych sądów jej pesel i nie ważne, że nie nazywa się Kowalski i mieszka zupełnie gdzie indziej.
Tak ślepa biurokracja połączyła nas na (jak sądzę długi czas) z Jakimś nierzetelnym albo tylko niewypłacalnym "kowalskim" tudzież poslkim wymiarem sprawiedliwoći, słowem życie znów zadbał by nam przypomnieć w jakim burdelu musimy żyć
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania