"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
Re: "koncik" motocyklowy 2
Co do pkt 2 to samo jest na wodzie - nie ma bardziej nieprzewidywalnego, bezmózgiego i chaotycznego użytkownika akwenu niż operator roweru wodnego.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Źle - wszystkim przydałoby się więcej empatii
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
To zawsze, ale...
Przy silnym wietrze mijałem rower wodny, gdzie pan z dzieckiem uparcie płynął w moją stronę, pomimo, że widać było, że żegluga nie jest lekka. W pewnym momencie odcinał mi awaryjną drogę ucieczki w razie urwania się czegoś na łajbie. Miał ileśset hektarów wody, ale wybrał dokładnie to miejsce, dopłynięcie jak najbliżej płynącej łajby. Wszyscy inni - kajakarze, pływacy, skuterzyści, motorówki... są przytomniejsi. Rower wodny odbiera mózg.
Przy silnym wietrze mijałem rower wodny, gdzie pan z dzieckiem uparcie płynął w moją stronę, pomimo, że widać było, że żegluga nie jest lekka. W pewnym momencie odcinał mi awaryjną drogę ucieczki w razie urwania się czegoś na łajbie. Miał ileśset hektarów wody, ale wybrał dokładnie to miejsce, dopłynięcie jak najbliżej płynącej łajby. Wszyscy inni - kajakarze, pływacy, skuterzyści, motorówki... są przytomniejsi. Rower wodny odbiera mózg.

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

https://autokult.pl/40599,zmiany-od-1-c ... amy-detale
Po zmianie przepisów pieszy ma mieć nowe obowiązki, jeśli zamierza przejść przez jezdnię. Do tej pory art. 13. mówił jedynie o osobie, która już przechodziła przez jezdnię ("pieszy, przechodząc przez jezdnię …”). Nowe brzmienie to: "Pieszy wchodzący na jezdnię…". Mówimy więc o osobie, która jeszcze na tej jezdni (lub torowisku) się nie znalazła.
ale to wszystko nic
bo wpisując frazę "czy pieszy ma pierwszeństwo" google podpowiedziało "czy pieszczoty to grzech"

Po zmianie przepisów pieszy ma mieć nowe obowiązki, jeśli zamierza przejść przez jezdnię. Do tej pory art. 13. mówił jedynie o osobie, która już przechodziła przez jezdnię ("pieszy, przechodząc przez jezdnię …”). Nowe brzmienie to: "Pieszy wchodzący na jezdnię…". Mówimy więc o osobie, która jeszcze na tej jezdni (lub torowisku) się nie znalazła.
ale to wszystko nic
bo wpisując frazę "czy pieszy ma pierwszeństwo" google podpowiedziało "czy pieszczoty to grzech"

- Misiek Cypr
-
1. Tak jest, a juz u mnie w miescie przed pandemia, bylo calkiem dobrze. Wiecej zrobily 125tki, ludzie sie przesiedli i doceniajaMroczny pisze: ↑wt cze 22, 2021 12:26 pma do tego był agresywny
czyli kiep
ale.. jeżdżąc motocyklem, rowerem, hulajnogą, samochodem małym, busami, staruchami.. mogę przyjać, że:
1. powoli, bardzo powoli ale robi się lepiej. Chyba ilość rozdanych piździków na komunie i hulajnóg z blinkee zwiększa tolerancję
2. coraz większym problemem są rowerzyści. Głupia i nachalna propaganda medialna robi z nich zbawców planety co daje im prawo do bycia agresywnymi dupkami
3. ten co wymyślił, że pieszy w PL ma zawsze pierwszeństwo będzie miał więcej żyć na sumieniu niż covid
4. amfetamina nie jest już domeną tylko tirowców
2. tez podzielam, mieszkam przy drodze, gdzie co 100m jest ustawiony znak zakaz ruchu rowerem, a ci dalej popierdalaja w ciasnych gatkach. Obok jest bezpieczna droga rowerowa, ale pan ma trening
3. Tutaj sie nie zgadzam i nie jest tak, ze pieszy zawsze ma pierwszenstwo
4. Tirowcy odpuscili amfe, bo tacho jest mocno sprawdzane, busiarze to target dilerow
Tak na marginesie, to ci goscie w tych zbrojach, w upale, by zdechli, zanim dojechali do bramek.
Ostatnio zmieniony śr cze 23, 2021 7:39 am przez Misiek Cypr, łącznie zmieniany 1 raz.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- Misiek Cypr
-
Jak przypier...lisz w rower wodny, zrobi sie podwodnyKrees pisze: ↑wt cze 22, 2021 1:48 pmTo zawsze, ale...
Przy silnym wietrze mijałem rower wodny, gdzie pan z dzieckiem uparcie płynął w moją stronę, pomimo, że widać było, że żegluga nie jest lekka. W pewnym momencie odcinał mi awaryjną drogę ucieczki w razie urwania się czegoś na łajbie. Miał ileśset hektarów wody, ale wybrał dokładnie to miejsce, dopłynięcie jak najbliżej płynącej łajby. Wszyscy inni - kajakarze, pływacy, skuterzyści, motorówki... są przytomniejsi. Rower wodny odbiera mózg.![]()

Nie zauwazylem takiego problemu, pewnie dlatego, ze po morzu nie plywaja. Dla mnie najmniej przewidywalni sa skutersyny.
513549044
513549044
zwizualizowałem sobie rower wodny na bałtyku, najlepiej ten blaszany

pływałem rowerem po morzu. W sumie to chyba nawet był ocean
Najebany o 3 rano. Zaparkowałem w basenie hotelowym 
Tylko takim, więc z tym przeparkowaniem przez plażę było trochę łatwiej

Tylko takim, więc z tym przeparkowaniem przez plażę było trochę łatwiej

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- Misiek Cypr
-
Kabal, chyba byles wtedy na jakiejs diecie i brales cos na porost wlosow 

513549044
513549044
- Misiek Cypr
-
Ten blaszany strasznie rzezil, ale byl bardzo szybki. Teraz te plasticzane to nadaja sie jedynie na platforme kapielowa.
Mi sie zwizualizowal ostatnio Dar Mlodziezy, tuz za rufa, i jak sobie zwizualizowalem, jak mnie nadzieje na bukszpryt, auć

513549044
513549044
- goralski
-
- Kontaktowanie:
E, ten bukszpryt trochę wysoko nad lustrem wody jednak jest
enyłej dar fajny, szycie żagli w kwietniu i kwitnięcie po parę godzin na pertach rulez

Zatopienia... zdarzają się... ale ciii...Misiek Cypr pisze: ↑śr cze 23, 2021 7:34 amJak przypier...lisz w rower wodny, zrobi sie podwodnyKrees pisze: ↑wt cze 22, 2021 1:48 pmTo zawsze, ale...
Przy silnym wietrze mijałem rower wodny, gdzie pan z dzieckiem uparcie płynął w moją stronę, pomimo, że widać było, że żegluga nie jest lekka. W pewnym momencie odcinał mi awaryjną drogę ucieczki w razie urwania się czegoś na łajbie. Miał ileśset hektarów wody, ale wybrał dokładnie to miejsce, dopłynięcie jak najbliżej płynącej łajby. Wszyscy inni - kajakarze, pływacy, skuterzyści, motorówki... są przytomniejsi. Rower wodny odbiera mózg.![]()
![]()
Nie zauwazylem takiego problemu, pewnie dlatego, ze po morzu nie plywaja. Dla mnie najmniej przewidywalni sa skutersyny.

Skutery są proste. Zakładasz jako hipotezę, że zjeb i czekasz spokojnie, aż się potwierdzi. Rower wodny jest całkowicie nie do przewidzenia.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Skuterzyści jeżdżą jak głąby u nas, bo nie mają wprawy. Nie ma też kultury jazdy na skuterach jako zjawiska masowego.Krees pisze: ↑śr cze 23, 2021 11:12 amZatopienia... zdarzają się... ale ciii...Misiek Cypr pisze: ↑śr cze 23, 2021 7:34 amJak przypier...lisz w rower wodny, zrobi sie podwodnyKrees pisze: ↑wt cze 22, 2021 1:48 pmTo zawsze, ale...
![]()
Skutery są proste. Zakładasz jako hipotezę, że zjeb i czekasz spokojnie, aż się potwierdzi. Rower wodny jest całkowicie nie do przewidzenia.
Powinni na kurs do Azji wszyscy jechać. Albo chociaż do Włoch.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
- Misiek Cypr
-
Tu mowa o wodnych skutersynach. To sa niewielkie smigacze wodne o mocy czesto w okolicach 300 koni. A problem jest taki, ze jak odkreci to mu sie szybko woda konczy i musi krecic baczki. A ze nie wiadomo kiedy ani ktora strone, to sa emocje.Bratproroka pisze: ↑śr cze 23, 2021 11:19 amSkuterzyści jeżdżą jak głąby u nas, bo nie mają wprawy. Nie ma też kultury jazdy na skuterach jako zjawiska masowego.Krees pisze: ↑śr cze 23, 2021 11:12 amZatopienia... zdarzają się... ale ciii...Misiek Cypr pisze: ↑śr cze 23, 2021 7:34 am
Jak przypier...lisz w rower wodny, zrobi sie podwodny![]()

A kolowym skuterkiem jak organizmem w otwarte drzwi szaranka przywali, to sie nauczy. Moj syn smiga na 50cc, ale boi sie do masta jechac. Calkiem dobrze ze sie boi. Ale i tak zapierdala bez opamietania. Teraz wiem co moja matka przezywala

513549044
513549044
Jak Misiek pisze, chodzi o skutery wodne. Bardzo szybkie, na granicy panowania nad trajektorią lub poza nią, za to możliwie blisko innych jednostek, bo trzeba wyprężyć co się tam ma. Do tego bardzo głośne, często kręcące koła wokół żaglówek lub slalomy pomiędzy nimi, co wk.rwia i jest niebezpieczne. Zdarzają się relatywnie często przypadki umyślnego ochlapania wodą jachtów. Zero szacunku dla mniejszych jednostek typu kajak, czy mała wiosłówka - są w stanie przelecieć kilka metrów obok, zalewając wodą i wzbudzając falę z burty, już problematyczną dla takich jednostek.Bratproroka pisze: ↑śr cze 23, 2021 11:19 amSkuterzyści jeżdżą jak głąby u nas, bo nie mają wprawy. Nie ma też kultury jazdy na skuterach jako zjawiska masowego.Krees pisze: ↑śr cze 23, 2021 11:12 amZatopienia... zdarzają się... ale ciii...Misiek Cypr pisze: ↑śr cze 23, 2021 7:34 am
Jak przypier...lisz w rower wodny, zrobi sie podwodny![]()
Raz na ruski rok trafia się ktoś, po kim widać, że umie i lubi i rozumie jak się tym posługiwać.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Znaczy problemy pierwszego świata: 300-konne zabawki bez praktycznego zastosowania zakłócają relaks na jachcie?Misiek Cypr pisze: ↑śr cze 23, 2021 11:32 am
Tu mowa o wodnych skutersynach. To sa niewielkie smigacze wodne o mocy czesto w okolicach 300 koni. A problem jest taki, ze jak odkreci to mu sie szybko woda konczy i musi krecic baczki. A ze nie wiadomo kiedy ani ktora strone, to sa emocje.![]()

Beware The Rage Of A Berserker
Dla mnie taki odpowiednik wyścigowego motocykla czy torowego samochodu. Pobrać, pomęczyć dwie godziny. Jebnąć w kąt. Za jakiś czas powtórzyćBratproroka pisze: ↑śr cze 23, 2021 1:28 pmZnaczy problemy pierwszego świata: 300-konne zabawki bez praktycznego zastosowania zakłócają relaks na jachcie?Misiek Cypr pisze: ↑śr cze 23, 2021 11:32 am
Tu mowa o wodnych skutersynach. To sa niewielkie smigacze wodne o mocy czesto w okolicach 300 koni. A problem jest taki, ze jak odkreci to mu sie szybko woda konczy i musi krecic baczki. A ze nie wiadomo kiedy ani ktora strone, to sa emocje.![]()
![]()

tel. 504126172
tel. 504126172
- Misiek Cypr
-
Prawie, ale jeszcze gorzej, paliwa masz na pol godziny jazdy, nie ma zkretow i w sumie to jezdzisz jak po chodniku na placu defilad.Kabal pisze: ↑śr cze 23, 2021 1:49 pmDla mnie taki odpowiednik wyścigowego motocykla czy torowego samochodu. Pobrać, pomęczyć dwie godziny. Jebnąć w kąt. Za jakiś czas powtórzyćBratproroka pisze: ↑śr cze 23, 2021 1:28 pmZnaczy problemy pierwszego świata: 300-konne zabawki bez praktycznego zastosowania zakłócają relaks na jachcie?Misiek Cypr pisze: ↑śr cze 23, 2021 11:32 am
![]()
![]()

513549044
513549044
Raz jeździłem. Jak jeszcze miały mniej niż 200 koni. Po 15 minutach byłem zmęczony i znudzony, pomimo tego, że były ustawione boje, żeby slalomy robić. Do tego mamy za małe jeziora na takie zabawki. Coś jakby offshore'ową łajbę na bałtyku postawić.
tel. 504126172
tel. 504126172
- Misiek Cypr
-
Ja ich spotykam na Martwej Wisle i Zatoce. Na Martwej Wisle szaleja, ale jak wyjda na Zatoke, od razu pokora, jak kadlub traci kontakt z woda i gwaltownie odzyskuje. Malo ktory potrafi na fali smigac, a to ciezka robota jest.
Na Wisle, to nie maja co robic, chojraki, krecka dostaja i tyle. Nie widuje ich zbyt daleko od glowek wejsciowych.
Na Wisle, to nie maja co robic, chojraki, krecka dostaja i tyle. Nie widuje ich zbyt daleko od glowek wejsciowych.
513549044
513549044
Ci to sobie pływają https://youtu.be/Uj4yymmPCkU 

Adrenalina uzależnia
MTM Profi
MTM Profi
- Misiek Cypr
-
Niezla jazda, kiedys mnie wiezli podobna lodzia, ale silnik sluzyl do poruszania sie, a nie zapierdalania 

513549044
513549044
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Jaki kraj taki spływ