Moderator: Misiek Bielsko
nie nie nie.... to nie tak... tanie drukarki wymagają wiedzy i na dzień dobry tuningu,żeby jakoś te wydruki wyglądały.Kostuch pisze: ↑czw lis 24, 2022 11:08 amChodzi o to, żeby nie było zyliona rzeczy które są zupełnie zbędne dla dziecka (albo zdziecinniałego zgreda)
Jak się wciągnie, to można sprzęt wymienić na lepszy. A jak nie, to niewielka strata finansowa.
Wg mnie może dać dużo więcej frajdy dziecku, niż gotowe zestawy typu "złóż dżipa z klocków i odłóż na półkę".
Eeee... Stuknęło mu już 25
flaszfordże nie należą do zbyt popularnych... zamknięta obudowa to syf ... zamknięta komora tylko do drukowania ABS, który jest dość wredny do drukowania z uwagi na spory skurcz. Drukarka owszem ładnie wygląda,ale to wszystko. Baaaa w niektórych podczas drukowania muszą być otwarte drzwiczki, bo się druk rozlewa od temperatury - tak było w 4max pro anycubica.
A są niechińskie sprzęty za normalny pieniądz?
są ... Prusa się zwą czyli czeskie ... są też i polskie, co prawda na chinolskich gratach ale ... pan chińczyk umie też dobre rzeczy robić,ale nie są tanie.
Drukarki żywiczne... te zwykłe chinolskie są z małym polem roboczym i przy używaniu ich zalecana jest dobra wentylacja. Zazwyczaj używane są do drukowania figurek niewielkich rozmiarów.Bratproroka pisze: ↑czw lis 24, 2022 9:05 pmKumpel że wspomnianego biura konstrukcyjnego sugeruje, żeby nie iść w filament tylko w surowiec w proszku bądź płynie. Sami mają właśnie filament. I nie chcą kolejnego w tej technologii.
Ba, wiadomo o-)
Fellow prismo.goralski pisze: ↑śr lis 30, 2022 12:14 pmTa końcówka do aeropressu na espresso warta ceny? Kiedyś za 100 to widziałem, tyle co aeropress
Idea - nie płukać papierowych filtrów (choć pozytywnym aspektem jest przepłukanie wrzątkiem szklanki, dzięki czemu szatan jest gorący).
Jak ta końcówka się nazywa? Teraz dziadygi nie mogę namierzyc na alledrogo
Te fellowy po 290 teraz sąKrees pisze: ↑śr lis 30, 2022 12:24 pmFellow prismo.goralski pisze: ↑śr lis 30, 2022 12:14 pmTa końcówka do aeropressu na espresso warta ceny? Kiedyś za 100 to widziałem, tyle co aeropress
Idea - nie płukać papierowych filtrów (choć pozytywnym aspektem jest przepłukanie wrzątkiem szklanki, dzięki czemu szatan jest gorący).
Warta.![]()
Nie da się z nią robić kawy w pozycji odwróconej (czyli z założonym tłokiem, aero przy sypaniu i zalewaniu stoi na nim jak kielich).
Co do szklanki - przed zalaniem kawy w aero, chlapnij wrzątku do szklanki. Przed przeciśnięciem wylej. Ja tak robię, a filtr papierowy przelewam na sitku od aeropresu![]()
goralski pisze: ↑śr lis 30, 2022 8:10 pmTe fellowy po 290 teraz sąKrees pisze: ↑śr lis 30, 2022 12:24 pmFellow prismo.goralski pisze: ↑śr lis 30, 2022 12:14 pmTa końcówka do aeropressu na espresso warta ceny? Kiedyś za 100 to widziałem, tyle co aeropress
Warta.![]()
Nie da się z nią robić kawy w pozycji odwróconej (czyli z założonym tłokiem, aero przy sypaniu i zalewaniu stoi na nim jak kielich).
Co do szklanki - przed zalaniem kawy w aero, chlapnij wrzątku do szklanki. Przed przeciśnięciem wylej. Ja tak robię, a filtr papierowy przelewam na sitku od aeropresu![]()
chyba jednak filterki mnie czekają ciągle...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości