Gifty
Moderator: Misiek Bielsko
- minizbowid
-
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Re: Gifty
Narty zimą i rowery regularnie, ale chwilowo nie ma śniegu ani słońca, zresztą klocki sporo uczą - mechanizmy różnicowe, napędy, siłowniki a na koncu jakieś poczucie estetyki i skali
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
mamy tu dość mocną reprezentację RCgoralski pisze: ↑śr lis 23, 2022 2:15 pmOna przyjmie wszystko, co się tacie podoba - ma być interakcja, chce zabawy z tatą to nie ma lalekVidelec pisze: ↑śr lis 23, 2022 11:56 amTen RC jest możliwy do zbudowania w dwóch wersjach, druga opcja jest bardziej jak rajdówka, ale nie znaczy, że bardziej wyględnana ostatnim zdjęciu masz.
Może być opcja z dźwigiem, ma ciekawe funkcje ruchome, ale nie jest RC
https://www.mediaexpert.pl/zabawki/lego ... medium=cpc
Nie wiem tylko, co na to dziewczynka, może niekoniecznie jej dźwig przypaść![]()
![]()
Namówiłem ją na technic, bo ostatnio nie udało nam się wyciągu z friendsów i classica zbudować
urwane przeguby, lifty, nastawy, tunning...
Jak zabawa z tatą to musi być togoralski pisze: ↑śr lis 23, 2022 2:15 pmOna przyjmie wszystko, co się tacie podoba - ma być interakcja, chce zabawy z tatą to nie ma lalekVidelec pisze: ↑śr lis 23, 2022 11:56 amTen RC jest możliwy do zbudowania w dwóch wersjach, druga opcja jest bardziej jak rajdówka, ale nie znaczy, że bardziej wyględnana ostatnim zdjęciu masz.
Nie wiem tylko, co na to dziewczynka, może niekoniecznie jej dźwig przypaść![]()
![]()
Namówiłem ją na technic, bo ostatnio nie udało nam się wyciągu z friendsów i classica zbudować
https://allegro.pl/oferta/42128-lego-te ... DsQAvD_BwE
tata podobno lubi w ciężarówki

Tyle, że to bardziej trzy tankowania osobówki

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Fajny, ale trochę za duży jak na początek.Videlec pisze: ↑śr lis 23, 2022 2:55 pmJak zabawa z tatą to musi być togoralski pisze: ↑śr lis 23, 2022 2:15 pmOna przyjmie wszystko, co się tacie podoba - ma być interakcja, chce zabawy z tatą to nie ma lalekVidelec pisze: ↑śr lis 23, 2022 11:56 amTen RC jest możliwy do zbudowania w dwóch wersjach, druga opcja jest bardziej jak rajdówka, ale nie znaczy, że bardziej wyględnana ostatnim zdjęciu masz.
![]()
https://allegro.pl/oferta/42128-lego-te ... DsQAvD_BwE
tata podobno lubi w ciężarówki![]()
Tyle, że to bardziej trzy tankowania osobówki![]()
Pewnie się na tym jeepie skończy, ewentualnie na uzywce defie
z mojego doświadczenia z drukarkami .... nigdy w życiu nie kupiłbym teraz tej taniej i prostej.... szkoda kasy,ale tez bez szaleństw do 2.000 spokojnie można kupić dobry sprzęt. Nooo chyba,że celujesz wyżej...
- minizbowid
-
Jak ktoś z was nie ma syna, a chciałby mieć i kupić mu fajną drukarkę 3D, to jestem samowystarczalny, zjawiam się tylko w weekendy, potrafie pojechać po piwo do sklepu.
Czytam i piszę na poziomie dostatecznym.
Czytam i piszę na poziomie dostatecznym.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- minizbowid
-
- minizbowid
-
Znam gware warsztatową, jak miałem ~5lat to @Zbowid wysyłał mnie po flaszke do domu.
Gwara gastronomiczna i uliczna też dobrze znana.
Dołoże się do rachunków, opał, prąd, fotowoltaNika
Dołoże się do rachunków, opał, prąd, fotowoltaNika

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Oby rumaki Mahometa uczyniły sobie padok z Twoich cycków

Z jakiejś książki zdaje się.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Ładne, chociaż liczyłem na staropolską ciętą ripostę w mixie z jakimś pomniejszym bóstwem...
Choć niewątpliwie przy odrobinie wyobraźni posiada to pewne rumieńce, nie powiem...
Choć niewątpliwie przy odrobinie wyobraźni posiada to pewne rumieńce, nie powiem...

Magiczny klucz - szklana pięćdziesiątka?minizbowid pisze: ↑śr lis 23, 2022 8:17 pmZnam gware warsztatową, jak miałem ~5lat to @Zbowid wysyłał mnie po flaszke do domu.
Dołoże się do rachunków, opał, prąd, fotowoltaNika![]()

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Najfajniejszy klucz na warsztacieKrees pisze: ↑śr lis 23, 2022 9:52 pmMagiczny klucz - szklana pięćdziesiątka?minizbowid pisze: ↑śr lis 23, 2022 8:17 pmZnam gware warsztatową, jak miałem ~5lat to @Zbowid wysyłał mnie po flaszke do domu.
Dołoże się do rachunków, opał, prąd, fotowoltaNika![]()
![]()

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Chodzi o to, żeby nie było zyliona rzeczy które są zupełnie zbędne dla dziecka (albo zdziecinniałego zgreda

Jak się wciągnie, to można sprzęt wymienić na lepszy. A jak nie, to niewielka strata finansowa.
Wg mnie może dać dużo więcej frajdy dziecku, niż gotowe zestawy typu "złóż dżipa z klocków i odłóż na półkę".
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Lego działa tylko jak masz milion klocków wymieszane i budujesz co fantazja przyniesieKostuch pisze: ↑czw lis 24, 2022 11:08 amChodzi o to, żeby nie było zyliona rzeczy które są zupełnie zbędne dla dziecka (albo zdziecinniałego zgreda)
Jak się wciągnie, to można sprzęt wymienić na lepszy. A jak nie, to niewielka strata finansowa.
Wg mnie może dać dużo więcej frajdy dziecku, niż gotowe zestawy typu "złóż dżipa z klocków i odłóż na półkę".

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- goralski
-
- Kontaktowanie:
E, nie. Nie odłoży na półkę. Wszystko jest lepsze od kompa, bez którego wydrukować nic się nie da. Klocki to inwencja własna na zasadzie - nie mam tej części więc zastąpię ją innymi.
Ja praktykuje młodemu lego, to świetna sprawa, którą on lubi. I nigdy nie polega to na "złóż i odłóż". Oczywiście po otworzeniu pudełka składa to co producent przewidział, ale potem sam miesza zestawy i układa coś po swojemu, tworzy scenariusze, historie z ludzikami, buduje coś, co tylko on sam wie, czym to jest
List do mikołaja i gwiazdki wysłał, zestawy już skitrane, czekają na datę wręczenia

List do mikołaja i gwiazdki wysłał, zestawy już skitrane, czekają na datę wręczenia

PIV 3,2DiD
Videlec pisze: ↑czw lis 24, 2022 11:52 amJa praktykuje młodemu lego, to świetna sprawa, którą on lubi. I nigdy nie polega to na "złóż i odłóż". Oczywiście po otworzeniu pudełka składa to co producent przewidział, ale potem sam miesza zestawy i układa coś po swojemu, tworzy scenariusze, historie z ludzikami, buduje coś, co tylko on sam wie, czym to jest![]()
List do mikołaja i gwiazdki wysłał, zestawy już skitrane, czekają na datę wręczenia![]()

Do tej pory pamiętam jaki byłem dumny jak pierwszy raz zbudowałem nadwozie samonośne.

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- minizbowid
-
Ja sam planuje kupić se lego technic na święta
Druga połówka mówi, że to infantylne - i mówi tak tylko dlatego, że nie wpuściłem jej do mojej bazy.

Druga połówka mówi, że to infantylne - i mówi tak tylko dlatego, że nie wpuściłem jej do mojej bazy.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- minizbowid
-