W obronie tradycyjnych wartości i kościoła

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
ZbychoS

Re: W obronie tradycyjnych wartości i kościoła

Post autor: ZbychoS » wt lis 10, 2020 8:30 pm

Kabal pisze:
wt lis 10, 2020 8:21 pm

(...)
I na koniec - Konrad, ja naprawdę nie chcę Ci sprawiać przykrości, ale zawodnikiem do dyskusji to Ty nie jesteś, więc po co Ci to? Przecież ja to dla sportu robię i celuję w obrońców czegoś co jest nie do obrony.
Zwierzę nie człowiek :)21 :-? :lol:
Jak tak można odzierać ze złudzeń ?? :o
***** USA

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » wt lis 10, 2020 8:45 pm

ZbychoS pisze:
wt lis 10, 2020 8:30 pm
Kabal pisze:
wt lis 10, 2020 8:21 pm

(...)
I na koniec - Konrad, ja naprawdę nie chcę Ci sprawiać przykrości, ale zawodnikiem do dyskusji to Ty nie jesteś, więc po co Ci to? Przecież ja to dla sportu robię i celuję w obrońców czegoś co jest nie do obrony.
Zwierzę nie człowiek :)21 :-? :lol:
Jak tak można odzierać ze złudzeń ?? :o
czasem trzeba brutalnie bo inaczej się nie da :)21
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt lis 10, 2020 8:54 pm

piotrck pisze:
wt lis 10, 2020 10:57 am
Jest w tym jedna dobra nowina. Chłopcy co mają teczki tych pedofili będą mieli mniejszy wpływ. KK zostanie całkowicie skompromitowany i nie będzie miał już wpływu na rządzących czyli bezpośrednio na nas. Takie ostatnie podrygi tych co mają teczki i tych co chodzą na pasku. Jest nadzieja. :)2
Kiszczak z Glempem dogadali się i prawie wszystkie materiały SB pojechały tirami do Watykanu, zostały nędzne resztki porozrzucane po różnych wydziałach, z którymi IPN też zrobił porządek przez częściową utylizację a część skitranie w swoich celach
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » wt lis 10, 2020 8:57 pm

Ale Krzychu to ty mnie z imienia wywolaleś

Oczywiscie ze jestem kiepski dyskusjach
Wole sluchac i oceniać to co słyszę

Dyskusje rozpocząłem bo jakos sie nikt nie wychyla a chyba kiepsko jest tak pisac w ciemno

Mowisz ze.mi brak merytorycznej wiedzy zgadza sie
Brak mi faktow i informacji ktore ty przyswoiles
Ale juz troszke zyje na tym swiecie i tez rroszke widzialem. Wiec jakies podstawy mam.

Mam inne spojrzenie na świat imne wartości inne cele.
Ale przede wszytkim w zyciu nauczylem sie nie oceniac grupy po zachowaniach jednoski

A co do meritum czy zaden sie niewychyla i.nie probowal walczyc. Smiem watpic. Niestety struktura kosciola i typ wladzy go wyciszyla lub zamknela.

Wiesz kosciol(instytucja) bardzo przypomina nasze państwo. Widzisz tu jakas rozowa przyszłość. Widzisz żeby byly szanse na radykalną zmiane?

Musi ewoluowac. Niestety nie dasz rady tego zadna rewolucja zmienić jeszce nie ten czas innie ten moment.

Dopuki zyje pokolenie ktore walczylo o kosciól w zyciu państwa nie masz sily przebicia. Wiec całe to.psioczenie psu na bude.

Pochodze z regionu gdzie kosciol ma silne poparcie spoleczne. I pisze ci to juz ktorys raz. Ludzie wycofuja sie z zycia kościoła. Ale nie wyrzekaja sie wiary.
Czesto szukaja parafii gdzie wlasnie sa ksieza ktorzy nauczaja wiary a nie wtracaja sie w politykę (dlatego pisalem o zakonnikach).

Wiec generalizowanie jest z dupy. I tak jak nasze panstwo nie padnie tak nie padnie kosciol. Poprostu powoli bedziemy musieli ten brud i smrod sprzątać wlasnymi siłami.
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt lis 10, 2020 8:57 pm

Poliszynel twierdzi że niejaki Popiełuszko miał słabość do młodych chłopców, co nawet kiedyś przemknęło przez media ale kwitów zabrakło bo to święty
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt lis 10, 2020 9:00 pm

kpeugeot pisze:
wt lis 10, 2020 8:57 pm
Ale Krzychu to ty mnie z imienia wywolaleś

Oczywiscie ze jestem kiepski dyskusjach
Wole sluchac i oceniać to co słyszę

Dyskusje rozpocząłem bo jakos sie nikt nie wychyla a chyba kiepsko jest tak pisac w ciemno

Mowisz ze.mi brak merytorycznej wiedzy zgadza sie
Brak mi faktow i informacji ktore ty przyswoiles
Ale juz troszke zyje na tym swiecie i tez rroszke widzialem. Wiec jakies podstawy mam.

Mam inne spojrzenie na świat imne wartości inne cele.
Ale przede wszytkim w zyciu nauczylem sie nie oceniac grupy po zachowaniach jednoski

A co do meritum czy zaden sie niewychyla i.nie probowal walczyc. Smiem watpic. Niestety struktura kosciola i typ wladzy go wyciszyla lub zamknela.

Wiesz kosciol(instytucja) bardzo przypomina nasze państwo. Widzisz tu jakas rozowa przyszłość. Widzisz żeby byly szanse na radykalną zmiane?

Musi ewoluowac. Niestety nie dasz rady tego zadna rewolucja zmienić jeszce nie ten czas innie ten moment.

Dopuki zyje pokolenie ktore walczylo o kosciól w zyciu państwa nie masz sily przebicia. Wiec całe to.psioczenie psu na bude.

Pochodze z regionu gdzie kosciol ma silne poparcie spoleczne. I pisze ci to juz ktorys raz. Ludzie wycofuja sie z zycia kościoła. Ale nie wyrzekaja sie wiary.
Czesto szukaja parafii gdzie wlasnie sa ksieza ktorzy nauczaja wiary a nie wtracaja sie w politykę (dlatego pisalem o zakonnikach).

Wiec generalizowanie jest z dupy. I tak jak nasze panstwo nie padnie tak nie padnie kosciol. Poprostu powoli bedziemy musieli ten brud i smrod sprzątać wlasnymi siłami.
no fakt Oener to super mili i tolerancyjni ludzie, tylko kilku tochuje i faszyści

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » wt lis 10, 2020 9:05 pm

klucz13 pisze:
Poliszynel twierdzi że niejaki Popiełuszko miał słabość do młodych chłopców, co nawet kiedyś przemknęło przez media ale kwitów zabrakło bo to święty
Zbycho cos pisal o symbolach

I mial rację

Kluczu masz dowody zeznania cokolwiek?

I najwazniejsze nie pisze ze tak niebylo.
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt lis 10, 2020 9:10 pm

kpeugeot pisze:
wt lis 10, 2020 9:05 pm
klucz13 pisze:
Zbycho cos pisal o symbolach

I mial rację

Kluczu masz dowody zeznania cokolwiek?

I najwazniejsze nie pisze ze tak niebylo.
Serio ????? jakbym miał na to dowody i kwity, to bym teraz siedział na swojej wyspie na morzu Egejskim

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » wt lis 10, 2020 9:14 pm

Co mam ci odpowiedziec
Ze wierze w kazde slowo pisane?

Znam cie i mniemam ze nie zmyslasz

Ale co jesli ciebie ktos wprowadził w błąd?

Wierze w prawo i domniemanie niewinność.

A skad wiesz ze to sluzby nie spreparowaly dokumentów

Ps. Tak sobie gdybam. Ogladam 5 seson deadwalking i mi sie nudzi
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » wt lis 10, 2020 9:17 pm

Well mam pomysł
Taki psycjologiczny test

Zmieńmy sie rolami
Teraz wy zaczniecie bronic

A niech inni atakują-dacie radę?
Ja.moge sprobowac
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » wt lis 10, 2020 9:37 pm

Acha jesli prawda jest to co pisza o jp2

To hau hau hau

Odszczekuje

Ludzilem sie ze nie wiedzial ale chyba się mylilem
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » wt lis 10, 2020 9:59 pm

No cóż, współczucia dla wierzących.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » wt lis 10, 2020 10:03 pm

Nawet jeśli założymy, że Jan Paweł II nie wiedział wszystkiego, bo kardynał Sodano i arcybiskup Dziwisz byli bardzo skutecznymi filtrami, co może być prawdą, to jednak jest coraz więcej doniesień wskazujących, że Jan Paweł II wiele rzeczy wiedział, ale postanowił im nie zawierzać - powiedział Dudkiewicz. - Ale nawet jeśli uznamy, że [papież] nie wiedział, to jako przywódca instytucji o olbrzymim i globalnym znaczeniu odpowiada również za dobór swoich współpracowników i za to, przez ile lat oni funkcjonowali i na jakich zasadach - dodał.

Cytat z wywiadu w tokfm
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lis 10, 2020 10:10 pm

kpeugeot pisze:
wt lis 10, 2020 7:35 pm
Ale.ja.sie z tym zgadzam
Tylko.jak chcesz to wykonac
Referendum -nie da rady. Pojdzie fama w kosciele ze to atak na wiare. Ze chca jej zbronic i referendum przegrane

Jedyna opcja to ksztalcenie ludzi. Ale to.dluga i powolna droga
chłopie, przez kilka ładnych wieków lud najjaśniejszej był tresowany batem i strachem, stałą od najmłodszych lat indoktrynacją przez czarnych a Ty sobie wyobrażasz, że to łagodnie przejdzie teraz z fazy głupiej do mniej głupiej. Nie!
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » wt lis 10, 2020 10:11 pm

kpeugeot pisze:
wt lis 10, 2020 9:17 pm
Well mam pomysł
Taki psycjologiczny test

Zmieńmy sie rolami
Teraz wy zaczniecie bronic

A niech inni atakują-dacie radę?
Ja.moge sprobowac
Nie daję Ci żadnych szans. Żadnych :)21 Stary, ja naprawdę z tego żyję od 20 lat. Tylko z tego. Co więcej kształciłem się w tym zakresie. W trakcie kształcenia np. z negocjacji to ja prowadziłem zajęcia bo pani doktor uznała, że nie będzie się przy mnie wygłupiać. Z kolegami prawnikami mogę sobie nie poradzić, ale Ciebie przeżuję. Nikitol będzie chciał zostać moim kolegą. Nie. Bez sensu :roll:
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » wt lis 10, 2020 10:16 pm

Dlatego jestem od kabelkow :)21
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » wt lis 10, 2020 10:34 pm

kpeugeot pisze:
wt lis 10, 2020 10:16 pm
Dlatego jestem od kabelkow :)21
To trzymaj się tego a nie proponuj konkursy, w których nie masz cienia szans:)21
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » wt lis 10, 2020 10:43 pm

szczerze to jasio pawełek de second wiedział o wszystkim i nic z tym nie robił. Może sam lubił czasem zanurzyć pindola w jakieś młodej chłopięcej dupce? Ciekawe gdzie sobie mógł poruchać? Tutaj głupie ludki krzyczały, że papież przyleci z wizytą, hura, huraaaa a kilkoro dzieci płakało ściskając pośladki bo znowu ich jasiu z kolegami odwiedzi? Super wierzyć w takiego bozia, który się tylko błyskotkami otacza i ma zupełnie wyrzucone na zwykłych ludzi i ich cierpienie. szczególnie dzieci...
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » wt lis 10, 2020 11:11 pm

klucz13 pisze:
wt lis 10, 2020 8:54 pm
piotrck pisze:
wt lis 10, 2020 10:57 am
Jest w tym jedna dobra nowina. Chłopcy co mają teczki tych pedofili będą mieli mniejszy wpływ. KK zostanie całkowicie skompromitowany i nie będzie miał już wpływu na rządzących czyli bezpośrednio na nas. Takie ostatnie podrygi tych co mają teczki i tych co chodzą na pasku. Jest nadzieja. :)2
Kiszczak z Glempem dogadali się i prawie wszystkie materiały SB pojechały tirami do Watykanu, zostały nędzne resztki porozrzucane po różnych wydziałach, z którymi IPN też zrobił porządek przez częściową utylizację a część skitranie w swoich celach
Wszystkie dokumenty były skopiowane na mikrofilmach i poszły na wschód .....a może też za wielką wodę. Kretyni tam nie pracowali więc wątpię by oddali sznurki do swoich " skarbów ". A to że nagle wypływają nazwiska TW ( ksiądz Gulbinowicz ) świadczy że dalej żyją władcy marionetek i teczki są w obrocie.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt lis 10, 2020 11:18 pm

negocjatorzy nie byli kretynami ani amatorami więc :wink: ruskie mieli bardziej wylane niż pchający się do nas usmani

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » wt lis 10, 2020 11:29 pm

Niestety nie jestem w stanie tego udokumentować , ale mam przekaz słowny od mocnego kiedyś gracza w Kielcach który twierdził że wszystkie dokumenty zawsze były kopiowane dla towarzyszy w Moskwie.......i wątpię by towarzysze z bratniego narodu pozwolili by ich sznurki poszły wpizdu .
Nic nie zyskiwali na tym.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt lis 10, 2020 11:43 pm

piotrck pisze:
wt lis 10, 2020 11:29 pm
Niestety nie jestem w stanie tego udokumentować , ale mam przekaz słowny od mocnego kiedyś gracza w Kielcach który twierdził że wszystkie dokumenty zawsze były kopiowane dla towarzyszy w Moskwie.......i wątpię by towarzysze z bratniego narodu pozwolili by ich sznurki poszły wpizdu .
byli czasy że musieli bardzo mocno zająć się sobą :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » wt lis 10, 2020 11:44 pm

https://naszahistoria.pl/jak-komputerow ... r/11914296

Według wiarygodnych zeznań funkcjonariuszy, przed zniszczeniem akt operacyjnych w Wydziale XI Departamentu I MSW sporządzono ich streszczenia, a następnie ukształtowane w ten sposób informacje przelano na dyskietki komputerowe i oddano przełożonym. Nie wiadomo, kto aktualnie dysponuje zmagazynowaną na dyskietkach wiedzą

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » wt lis 10, 2020 11:49 pm

rokfor32 pisze:
wt lis 10, 2020 7:10 pm
Franek_ pisze:
wt lis 10, 2020 6:53 pm

Papież Franciszek doskonale wie któren rucha dzieci, każe zlizywać śmietanę z kolana i wkłada palce mówiąc, że to palec boży

Zaorać, z góry na dół. Stalin miał dobry pomysł na zagospodarowanie kościołów. I ile niezłej akustycznie przestrzeni klubowej się marnuje..
Zakładam że to sarkazm :wink: Niemniej - taka bywa kolej rzeczy. Z naszej poprzedniej religii nie zostały nawet trociny. Ze starożytnych pozostały jedynie kamienne monumenty - i to jedynie dlatego, że trza się by było mocno wysilić, żeby je zniszczyć.

Chrześcijaństwo też to czeka - się komuś podoba czy nie. Więc i kościoły za jakiś czas staną się jedynie miejscami - pomnikami starej kultury. Albo szczezną w zapomnieniu.

To zresztą już się dzieje, w wielu miejscach Europy. A KK intensywnie pracuje, żeby tak samo stało się wszędzie indziej.
Odpowiedź na pierwsze zdanie raczej brzmi : nie
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » śr lis 11, 2020 6:24 am

klucz13 pisze:
wt lis 10, 2020 11:43 pm
piotrck pisze:
wt lis 10, 2020 11:29 pm
byli czasy że musieli bardzo mocno zająć się sobą :wink:

Obrazek
Zajebiste
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”