Cisnienie w cylidrach
Moderator: Kosiarz
Cisnienie w cylidrach
jakie ma byc cisnienie w cylidrach 2.8 gr 1993r.
Re: Cisnienie w cylidrach
przede wszystkim równe na każdym 26-30 , im wiecej tym lepiej
I ważne mierzyć na w pełni naładowanym akumulatorze i sprawnym rozruszniku.

To mam problem z silnikiem bo dwa pierwsze maja 30,nastepne trz po 21-22-26 a ostatni 29.
Jaka tego przyczyna pierscienie czy zawory
Jakie czesci kópic (orginały)
Akumurator mam zelowy bardzo dobry , pomiar odbywał sie po ósmym sprerzaniu
Akumurator mam zelowy bardzo dobry , pomiar odbywał sie po ósmym sprerzaniu
Ostatnio zmieniony ndz lut 05, 2012 9:44 pm przez biturbopl, łącznie zmieniany 1 raz.
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
A możesz to przełożyć na język polski?biturbopl pisze:To mam problem z silnikiem bo dwa pierwsze maja 30,nastepne trz po 21-22-26 a ostatni 29.
Akumurator mam zelowy bardzo dobry , pomiar odbywał sie po usmym sprerzaniu
A PRÓBA OLEJOWA BYŁA? MOZE TRZEBA BEDZIE TYLKO ZAWORY ZROBIĆbiturbopl pisze:To mam problem z silnikiem bo dwa pierwsze maja 30,nastepne trz po 21-22-26 a ostatni 29.
4x4
nie wiem co to próba olejowa
rzeźnia normalniebiturbopl pisze:[...]usmym sprerzaniu

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
jest nadzieja że zawory masz wypalone , czesto sie to zdarza zwłaszcza na środkowych garach 3-4 , głowice i tak zdjąć musisz więc sprawdż szczelność , jesli była szczelna to czeka Cie mały remoncik niestety , mam teraz taki motor na 5 garach 29-30 , a na 4 nie ma 20biturbopl pisze:To mam problem z silnikiem bo dwa pierwsze maja 30,nastepne trz po 21-22-26 a ostatni 29.

Mam jeszcze pytanie po przekroczeniu 3,5 -4 tys nie zawsze mam warkot i przestaje chodzic na conajmiej 2-3 gary co to jest
Rewelkabiturbopl pisze:(...)nie zawsze mam warkot(...)

Nalej nowego oleju do szklanek

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
mogą być szklanki , może być tak że jak dawka dłubana a wtryski leja to zapłon nienastepuje dylko zalewa gary , 

Masz 9 cylindrów, pobiłeś Ajgoraanatol pisze:mam teraz taki motor na 5 garach 29-30 , a na 4 nie ma 20

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Olej nówka ,dawka nie ruszana tylko LDA z golfa turbina na stałe
miało być na czwartym

OJTAM OJTAMernil pisze:@biturbopl -> Pisz poprawnie po polsku!
i napisz poprawnie tytuł wątku bo szukajka niczego nie znajdzie a wątpie żeby ktoś tak właśnie wpisywał szukając tematu : Ciśnienie w cylindrachbiturbopl pisze:OJTAM OJTAMernil pisze:@biturbopl -> Pisz poprawnie po polsku!

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Masz turbinę z golfabiturbopl pisze:Olej nówka ,dawka nie ruszana tylko LDA z golfa turbina na stałe

y60 autobus, czerwony.
jakby dorzucić parę przecinków i kropek dałoby się łatwiej czytać
zanim ściągniesz czapkę zrób probe olejowa
mierzyłeś ciśnienie na zimnym-ciepłym?

zanim ściągniesz czapkę zrób probe olejowa
mierzyłeś ciśnienie na zimnym-ciepłym?
biturbopl pisze:OJTAM OJTAMernil pisze:@biturbopl -> Pisz poprawnie po polsku!
Nie ojtam ojtam tylko szanuj ludzi do których się zwracasz. Nie każdy musi męczyć się z twoją ignorancja. Mówić to sobie możesz nie szanujac ortografii ale pisz do cholery poprawnie bo rzygac się chce czytając twoje wypociny, rusz swoje leniwe doopsko i wysil się trochę dla ludzi od których oczekujesz pomocy.
Ja czytajac to na pewno nie mam zamiaru udzielać ci zadnej rady... jakoś oj tam oj tam mi sie nie chce
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
I oto przykład, jak należy prawidłowo używać znaków interpunkcyjnychmayer pisze:biturbopl pisze:OJTAM OJTAMernil pisze:@biturbopl -> Pisz poprawnie po polsku!
Nie ojtam ojtam tylko szanuj ludzi do których się zwracasz. Nie każdy musi męczyć się z twoją ignorancja. Mówić to sobie możesz nie szanujac ortografii ale pisz do cholery poprawnie bo rzygac się chce czytając twoje wypociny, rusz swoje leniwe doopsko i wysil się trochę dla ludzi od których oczekujesz pomocy.
Ja czytajac to na pewno nie mam zamiaru udzielać ci zadnej rady... jakoś oj tam oj tam mi sie nie chce

Takie niestety czasy, że naród zrobił się leniwy również w pisowni, choć to tylko stukanie w klawisze.

No i na qu.widołki został mi X...
A w teren znowu jest GR'at
nocne akcje ratunkowe - 602 220 461
A w teren znowu jest GR'at

nocne akcje ratunkowe - 602 220 461