Korek wlewu paliwa Hiszpan. Gdzie, skąd?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Korbamoto

Re: Korek wlewu paliwa Hiszpan. Gdzie, skąd?

Post autor: Korbamoto » ndz lut 23, 2014 8:46 pm

Reklama wszystkim się opłaca. I reklamodawcy i reklamujacemu pewnie tez ;)
Szkoda, że po czasie kilka tygodni, bo pewnie bym wziął i nie szukał dalej.
Korek juz dawno kupiony, temat zapomniany, a niech mi ktoś teraz logicznie wytłumaczy, dlaczego miałbym kupić korek za 60 zł w tym super sklepie, skoro kupiłem za 20 zł, tak samo oryginalny, w pudełku Nissan Parts, z numerem katalogowym, ale nie w super sklepie, a od nikomu nie znanego sprzedawcy z Alle.
Ceny w internetowych sklepach 4x4 są przeważnie również x4 i nie chodzi o to, że tylko w tym, nie innym sklepie jest super oryginał, a u innych chiński badziew. Wszyscy wiemy o co chodzi.
K260 '91
P.A.T.R.O.L. Pojazd Akrobacyjno Turystyczno Rolniczy Oraz Latający

Awatar użytkownika
tomek 79

Post autor: tomek 79 » ndz lut 23, 2014 8:49 pm

sa wyjatki

kupilem ostatnio w srajdowym sklepie uszczelniacz piasty do K i nie dosc ze był GENUINE to jeszcze tanszy o 2 dychy od zamiennika z all

jak widac nie ma regoły :)21

Kuba
Kontaktowanie:

Post autor: Kuba » ndz lut 23, 2014 9:29 pm

Korbamoto pisze:Reklama wszystkim się opłaca. I reklamodawcy i reklamujacemu pewnie tez ;)
Ryra mnie to kompletnie, uwierz mi. :)21 Nie mam w tym ZADNEGO interesu, bo nie pracuje w Rajdy 4x4 od bardzo dawna, ale samochodem terenowym jezdzilem zanim znaczna czesc dzisiejszych znawcow branzy i "prawdziwych offrołdferów" uczyła sie literek alfabetu.

Po prostu smieszy mnie jak ludzie szukaja lampy tylnej, wkladu reflektora, uszczelniacza czy lozyska na forum, skoro moga je najnormalniej zamowic w sklepie, dzieki ktoremu zreszta oplacane jest to forum. Nie interesuje mnie czy na Allegro jest taniej, drozej, towar za dzien czy za tydzien. Po prostu cycki mi opadaja jak widze proby wywazania otwartych drzwi. Ten sam korek za 20 czy za 60 - oczywiscie wybralbym ten za 20 i "brawo Jasiu" ze znalazles. Bardziej chodzi mi o szukanie taniego zamiennika za wszelka cene - to niewazne, ze uszczelniacz za 5 zl wytrzyma pol roku, a genuin za 25 podziala przez 5 lat. Wazne, ze bylo "taniej niz u Chermola w srajdach" i patrzcie jaki jestem sprytny. A ze robota przy wymianie zajmuje 4 godziny - eeee tam.... to sie nie liczy. Ja patrze na to inaczej: godzina mojej pracy kosztuje wiecej niz pozorna oszczednosc na takim przykladowym korku czy uszczelniaczu.

To nie jest personalnie do Ciebie @Korbamoto, to jest bardziej powod, dla ktorego kiedys naprawde duzo pisalem i pomagalem na forum, ale mi sie w koncu ulało.

A personalnie do Ciebie, to sam popatrz co napisales na poczatku watku
Korbamoto pisze: Korek wlewu wziął i się zgubił.
Paczylem w sklepach netowych.......
Pozniej piszesz:
Korbamoto pisze: dlaczego miałbym kupić korek za 60 zł w tym super sklepie, skoro kupiłem za 20 zł, tak samo oryginalny, w pudełku Nissan Parts, z numerem katalogowym, ale nie w super sklepie, a od nikomu nie znanego sprzedawcy z Alle.
To teraz powiedz: po co dupe na forum zawracasz, skoro sam sobie problem rozwiazales i to tak sprytnie?

Nie musisz mnie lubić, nie mam z tym problemu :)21

Pozdrawiam
Kuba

Awatar użytkownika
Korbamoto

Post autor: Korbamoto » ndz lut 23, 2014 11:04 pm

Nie widzę tu powodu, żeby się lubić, czy nie lubić z powodu mojego korka :)
Nie znamy się, nie ma problemu, mi również nie zależy specjalnie na tym.Zapytałem o korek, bo znalazłem same plastikowe. Może słabo szukałem- może moja wina. Przyznaje również, że nie ja sam znalazłem ten korek, ale linka podał kolega LSD- za co dzięki mu. Wypowiadalo się w tym temacie również kilku forumowych fachmanow i nikt nie podał linka do tego sklepu.
Ja do tego sklepu nie zaglądam, bo jestem na to za bidny. Ot co.
A Ty nagle odgrzebujesz stary temat i jakis foch, że się głupio pytam, i że kupuje tam gdzie mi sie podoba, a nie tam gdzie Ty byś chciał żebym kupił. Forum jest od tego żeby pytać między innymi. Urodziłeś się ze swoją wiedzą? Bo ja nie. Wiele się nauczyłem z tego forum, wiele zjebek dostałem, bo nie ukrywajmy- forum to dla swieżakow nie jest przyjazne. Ale jakiś czas już przetrwalem, nie obrazilem się całkiem za głupie odpowiedzi i jak coś wyczytam, to o to nie pytam. A jak o korku nie wyczytalem, to zapytałem. Bo taka jest idea forum otwartego, a nie tylko super fachowe i mega merytoryczne gadki expertów.
Dla super elit robi się forum zamknięte, do którego nie mają dostępu zwyklasy, tylko sami spece się tam wymądrzają między sobą. A na forum otwartym były, są i będą banalne tematy.
K260 '91

Kuba
Kontaktowanie:

Post autor: Kuba » ndz lut 23, 2014 11:26 pm

Temat nie byl taki stary, jak go odgrzebalem. I zle odczytales moje intencje. Napisze wiec doslownie: lata mi kompletnie czy kupisz w "zakładowym sklepiku" czy gdzie indziej. Nic z tego nie mam i miec nie bede. Dziwnym jest jednak dla mnie nie sprawdzenie "pod latarnia" czyli u Chermola (bo na pewno za drogo, mimo, ze nie sprawdzilem) i szukanie zamiennika na forum, ktore jest wlasnoscia Chermola.

Wlasnie dlatego, ze nie mam kasy to, zeby oszczedzic CZAS poswiecony na kolejna "naprawe samochodu za 5 zl" wole czasem wydac wiecej i miec temat naprawde z glowy. Nie na 3 miesiace, jak w przypadku uszczelniacza za 5 zl zamiast za 25. I zupelnie nie chodzi mi tu o konkretnie Twoj korek wlewu paliwa czy odgrzewanie tematu. Bardziej chodzi o typowosc pytania: jestem na forum, to zajme innym czas i zapytam, zamiast najpierw sprawdzic przynajmniej w "zakladowym sklepiku" i na allegro. Rozumiesz o co mi chodzi?

Uwierz mi, daleki jestem od focha, to wolny kraj, przynajmniej jesli chodzi o zakupy :)21

Masz jednak racje, to (prawie) otwarte forum i zawsze beda sie na nim pojawiac banalne tematy. :D

Pozdrawiam
Kuba

Awatar użytkownika
Korbamoto

Post autor: Korbamoto » pn lut 24, 2014 12:07 am

Na zakończenie dyskusji dodam, że istotne elementy mające wpływ na jazdę, trwałość, bezpieczenstwo kupuje tam, gdzie wiem ze dają gwarancję, serwis i tu masz racje, że lepiej zapłacić raz, a dobrze, niż zapłacić za badziew, a potem drugi raz zapłacić za część markowa, bo badziew się rozlecial w trzy dni, a sprzedawca się wypiął. Ale nie dotyczy to korka, który z reszta też kupiłem oryginał i do tego niedrogo, właśnie dzięki ludziom, ktorzy nie naskoczyli na mnie za banalne pytanie, tylko mieli chęć pomoc, podpowiedzieli i za to im dzięki.
Amen.
K260 '91

Awatar użytkownika
tomek 79

Post autor: tomek 79 » pn lut 24, 2014 9:29 am

pierdolita :)21

ja polazlem na skroty i nawet nie zadalem sobie trudu by poszukac sieci,bo myslalem ze to daremne :)21

telefon do wyznaffcy Patryka i korek byl za 3 dni w domu

Awatar użytkownika
Whitie

Post autor: Whitie » pn lut 24, 2014 1:32 pm

Wszyscy już maja korki od Patryka :)21
Ja mam od niego taki, że na wszelkie zaś kupiłem tez ten ze sklepu srajdów....
Bo mi tamtego szkoda i wyczyszczony leży se w szufladzie :)21
...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”