szklanki na płytki patrol

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Lesław

Kontaktowanie:

Re: szklanki na płytki patrol

Post autor: Lesław » czw lis 22, 2012 3:20 pm

martii pisze: jak masz zalozone hydro 26 do niskich zaworow to moze poporostu hydropopychacz jest na maksa wypchany i dopiero przy wyzszym cisnieniu daje rade zaworowi
Jest raczej odwrotnie. Prawdopodobnie jest zbyt długi trzonek zaworu i dopiero przy wysokim ciśnieniu oleju występuje zjawisko "podparcia" zaworów.
Y61 2.8 '99 - robi się... :)
Samurai SJ 413 - Historia...

Awatar użytkownika
martii
Kontaktowanie:

Post autor: martii » pt lis 23, 2012 8:41 am

dlugi trzonek zaworowy plus wyzsze szklanki moze powodowac niedomykanie sie zaworow, a zadaniem szklanki jest kompensowanie luzu pomiedzy krzywka walka a zaworem, dlatego jak ktos ma padniete (nie trzymajace cisnienia) hydropopychacze to co ranek ma charakterystyczne cykanie, az do czasu gdy olej wypchnie grzybka w popychaczu i skasuje luz, a im wyzsze obroty silnika tym wyzsze cisnienie oleju i wieksza sila pchajaca grzybek w popychaczu na trzeonek zaworu
GR Y60 RD28T+I
GR Y60 Long RD28T
CRX Del Sol
VW Derby 78 2,016VT
http://www.4x4.szczecin.pl/

Awatar użytkownika
Stefan
Kontaktowanie:

Post autor: Stefan » pn mar 17, 2014 5:51 pm

siema...
od jakiej wysokości płytek należy wyjść?
od 10mm płytek na szklankę? mniej? więcej?
no bo chcąc się bawić, trzeba od czegoś wyjść, nie? :)21
a zanim kupię, to wypadałoby wiedzieć ile mniej więcej :)21
!! FOR FUN !!

Jac1980
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jac1980 » ndz sty 25, 2015 12:44 am

martii pisze:hydro byly 2 rodzaje 26/35 i 27/35 bo w glowice byly pakowane 2 rodzaje zaworow rozniace sie ok 1mm wysokosci

jak masz zalozone hydro 26 do niskich zaworow to moze poporostu hydropopychacz jest na maksa wypchany i dopiero przy wyzszym cisnieniu daje rade zaworowi

zeby dobrac sie do popychaczy zwalasz tylko pasek rozrzadu, dekiel i masz juz dojscie do walka a pod nim sa popychacze
czy szklanki różnią się czy na wydechowy czy wlotowy ?
jak rozpoznać uszkodzony hydropopychacz ?
pytam bo po demontażu wałka kilka sprawdzałem, niektóre gdy ściskam wypływa z nich olej i są miękkie inne twardsze a 2 sztuki całkiem sztywne nie reagują na nacisk
zmierzyłem jedną i ma wymiar 27 na 35

Awatar użytkownika
iskra69

Post autor: iskra69 » ndz sty 25, 2015 7:59 pm

.....płakać się chce , że w prawie 38milionowym kraju , silnik o myśli technologicznej z przełomu lat 70i 80 jest dalej dla mechaników nadal nie do ogarnięcia :(
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .

Jac1980
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jac1980 » ndz sty 25, 2015 8:57 pm

iskra69 pisze:.....płakać się chce , że w prawie 38milionowym kraju , silnik o myśli technologicznej z przełomu lat 70i 80 jest dalej dla mechaników nadal nie do ogarnięcia :(
nie wiem nie jestem mechanikiem dlatego pytam :)
rozebrałem wyczyściłem zalałem olejem i każdy zaczął działać z podobną siłą ale podejrzewam że ich nie "naprawiłem" i cykać będzie dalej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”