Zawieszenie 0" vs 2" vs 4"
Moderator: Kosiarz
Re: Zawieszenie 0" vs 2" vs 4"
To ,że podjedzie do warsztatu od 4x4 i porozmawia tam z "doktorem" -też niczego nie gwarantuje , doktorów w branży 4x4 "na pęczki" 

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
no nie koniecznie można w internecieandrzej:) pisze:Znaczy trzeba pojechać do warsztatu

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
to juz moja sprawa jak dopasuje sobie zderzaki, zadałem szereg pytan na ktore mi nie odpowiedziano, oczywiscie tak jak sądziłem, masa spamu, a moze z 2-3 posty odpowiedzi
sorks ale podziekuje i radze to wszystkim którzy chcą sie czego kolwiek dowiedziec
ps. zadne fochy tylko poprostu koledzy zastanówcie sie nad swoim zachowaniem, juz u mitsubishowców da sie o wiele wiecej dowiedziec niż tutaj
sorks ale podziekuje i radze to wszystkim którzy chcą sie czego kolwiek dowiedziec
ps. zadne fochy tylko poprostu koledzy zastanówcie sie nad swoim zachowaniem, juz u mitsubishowców da sie o wiele wiecej dowiedziec niż tutaj
Suzuki Samurai lift +3" koła 31" na sprzedaż
Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz
Jesteś leń, tyle tematów już było które Cię interesują, dostałeś linka do bibli gdzie masz wszystko opisane od A do Z, nie czytasz ze zrozumieniem padło tyle pytań na które nie odpowiedziałeś które są istotne przy doborze zawieszenia..
Poczytaj dokładnie forum, to jest kopalnia wiedzy tylko trzeba mieć jakie kolwiek pojęcie o mechanice żeby to zrozumieć.
Jedź do Aso.
Poczytaj dokładnie forum, to jest kopalnia wiedzy tylko trzeba mieć jakie kolwiek pojęcie o mechanice żeby to zrozumieć.
Jedź do Aso.

Biały kuter Y60
tel: 502-358-221
tel: 502-358-221
- Igor V8
-
... i wyjedzie z 4.2iskra69 pisze:To ,że podjedzie do warsztatu od 4x4 i porozmawia tam z "doktorem"

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

a ty co, jakiś olo czy jak ?andrzej:) pisze:Znaczy trzeba pojechać do warsztatu

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

ale tekst,redin pisze:tu koledzy zastanówcie sie nad swoim zachowaniem,
dokładnie takie otrzymuję od radiomaryjnonawiedzonych starych panien , w innym miejscu internetu

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

Jest takie stare porzekadło mojej babci: "Gadaj z głupim to cie osraredin pisze:to juz moja sprawa jak dopasuje sobie zderzaki, zadałem szereg pytan na ktore mi nie odpowiedziano, oczywiscie tak jak sądziłem, masa spamu, a moze z 2-3 posty odpowiedzi
I tym podsumuje wszelkie próby tłumaczenia czegokolwiek temu osobnikowi...
Ps
Tak sie składa że na forum "mitsumaniaków" tez bywam i to dość często. Z równie głupim zestawem pytań byłbyś potraktowany jeszcze przyjaźniej niż tutaj...
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...

A najlepsze, ze chcielismy chlopakowi pomoc na serio. Tyle ze jasnowidzem nikt nie jest
Mroczny pisze:![]()
Tyle ze jasnowidzem nikt nie jest

Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
Nie no Olo jest niepowtarzalny, ale jak wrócił/nie wrócił to ktoś to musiał napisaćsbb pisze:a ty co, jakiś olo czy jak ?andrzej:) pisze:Znaczy trzeba pojechać do warsztatu

Hej Kolego Redin... czemu Ty jestes taki butny??redin pisze:to juz moja sprawa jak dopasuje sobie zderzaki, zadałem szereg pytan na ktore mi nie odpowiedziano, oczywiscie tak jak sądziłem, masa spamu, a moze z 2-3 posty odpowiedzi
Specyfika tego forum jest jaka jest, czyli taka jak

na amorkach od tarpana tez niektórzy jeżdżą i sobie chwalą... wiec Twoje rozwiazania tez się zapewne sprawdzą
-----------------------------------------
Patrol GR Y61 2,8
Patrol GR Y61 2,8
-
- jestem tu nowy...
tak samo jak wiekszosc twierdzi ze 33 nie wejda na std, własnie przez te opinie mialem pewne obawy, ale założyłem 33 i jest jak najbardziej w porządku
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... b58bb.html
Witam, ja też tak myślałem, że wejdą ale według mnie to bujda. Nie da się włożyć 33" do std jak twierdzisz. Nie obejdzie się bez liftu minimum 2 cale i drobnych modyfikacji. Jak widać na ZAMIESZCZONYM ZDJĘCIU masz podcięty przedni zderzak i obawiam się, że i mnie to czeka
Witam, ja też tak myślałem, że wejdą ale według mnie to bujda. Nie da się włożyć 33" do std jak twierdzisz. Nie obejdzie się bez liftu minimum 2 cale i drobnych modyfikacji. Jak widać na ZAMIESZCZONYM ZDJĘCIU masz podcięty przedni zderzak i obawiam się, że i mnie to czeka

Nissan Y60 33x12,5 R15 lift 2" i początek motania 

-
-
Jaaa Ci odpowiem Redin, nie jak Ci tam
chociaż sie z nimi zgadzam
ogólnie to tak jak Mroczny pisze, kup zestaw +2" i bedzie pan zadowolony
a jak bedziesz wyżej chciał jednak albo do kół wiekszych to bedzisz bude liftował
PS. co do zdjęcia to na alledrogo jak był wystawiony to pisałeś ze masz lift +1"

nie musisz, ale dla lepszego grania zawieszenia fajnie by byłoredin pisze: chce podnies patrola o 2 cale, czy musze zmieniac amorki ?

jakby były te samo to jednych nie nazywaliby +2"redin pisze: czytałem że amorki do liftu +2" sa takie same jak do 0"

tak to sie nie daredin pisze: czyli jak przy lifcie 0 na sprężynach i amorach +2"

napisz co chcesz tym uzyskać... to głupie rozwiązanie jestredin pisze: sprężyny +2" i amorki +4"

chciałeś uzyskać lift 2.. czemu tak Cię ciągnie do tych amorów +4?redin pisze:, albo jeszcze jedna opcja sprezyny +2" + podkladki +1 = +3" i amorki +4 -
ogólnie to tak jak Mroczny pisze, kup zestaw +2" i bedzie pan zadowolony

PS. co do zdjęcia to na alledrogo jak był wystawiony to pisałeś ze masz lift +1"

student
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
No więc się mylisz. Ja jeżdżę BFG 33x12,5xR15 na seryjnym i to wg mnie -1" ze starości. Co do obcierania, to należy wypierdzielić oryginalne ranty nadkoli i boczne kły przedniego zderzaka (bądź podciąć jak u mnie), a reszta zależy od odsadzenia felg. Moje niestety są niewystarczające i przy maksymalnym skręcie kół opony obcierają lekko wewnętrzną stroną, aczkolwiek da się to przeżyć. Przy dużych wykrzyżach jest też problem z tyłem - opona wchodzi w kontakt z nadkolem. Mimo wszystko da się jeździć, o ile się nie przesadza i jeżeli traktuje się taką sytuację jako radosne oczekiwanie na lepsze czasy, kiedy będzie Cię stać w końcu na lift.szyderax pisze:tak samo jak wiekszosc twierdzi ze 33 nie wejda na std, własnie przez te opinie mialem pewne obawy, ale założyłem 33 i jest jak najbardziej w porządku

"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
i dokladnie tak samo bylo u mniedecc pisze:No więc się mylisz. Ja jeżdżę BFG 33x12,5xR15 na seryjnym i to wg mnie -1" ze starości. Co do obcierania, to należy wypierdzielić oryginalne ranty nadkoli i boczne kły przedniego zderzaka (bądź podciąć jak u mnie), a reszta zależy od odsadzenia felg. Moje niestety są niewystarczające i przy maksymalnym skręcie kół opony obcierają lekko wewnętrzną stroną, aczkolwiek da się to przeżyć. Przy dużych wykrzyżach jest też problem z tyłem - opona wchodzi w kontakt z nadkolem. Mimo wszystko da się jeździć, o ile się nie przesadza i jeżeli traktuje się taką sytuację jako radosne oczekiwanie na lepsze czasy, kiedy będzie Cię stać w końcu na lift.szyderax pisze:tak samo jak wiekszosc twierdzi ze 33 nie wejda na std, własnie przez te opinie mialem pewne obawy, ale założyłem 33 i jest jak najbardziej w porządku
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
A druga sprawa, że ten koleś ma podkładki pod sprężynami. Coś mi się wydawało, że jest za wysoko jak na serię, pogrzebałem więc trochę we wcześniejszych zdjęciach i proszę: http://redin.fotosik.pl/albumy/539467-81.htmlszyderax pisze:tak samo jak wiekszosc twierdzi ze 33 nie wejda na std, własnie przez te opinie mialem pewne obawy, ale założyłem 33 i jest jak najbardziej w porządku
-
- jestem tu nowy...
I tu jak widzisz a ja się przekonałem
nie ma drogi na skróty. Ja założyłem odpowiednio osadzone felgi tak mi się przynajmniej wydaje i dzisiaj jak chciałem zdjąć nakladki nadkola to okazało się iż koła zbytnio wystaja poza obrys.

- decc
Ale kto powiedział, że nie będą wstawać? Trzeba zrobić gumowe poszerzenia, tak czy inaczej są potrzebne. Jakie masz odsadzenie na tych felgach?szyderax pisze:I tu jak widzisz a ja się przekonałemnie ma drogi na skróty. Ja założyłem odpowiednio osadzone felgi tak mi się przynajmniej wydaje i dzisiaj jak chciałem zdjąć nakladki nadkola to okazało się iż koła zbytnio wystaja poza obrys.
-
- jestem tu nowy...
Jak się nie mylę to ET25. A nakladki z pasa gumowego czekają mnie w niedalekiej przyszłości kiedy podetne nadkola w celach leczniczych, narazie pozostają plastyki 

- decc
Tzn. -25, tak?szyderax pisze:Jak się nie mylę to ET25.
Posłuchaj mnie i wypieprz te plastiki. Mi się też nie chciało, też planowałem dopiero przy podcinaniu, bo wydawało mi się, że ich usunięcie nic nie da, ale w końcu się przemogłem i jest o niebo lepiej. Z tymi plastikami obcierało przy lada dołku na polnej drodze. Bez nich dopiero na mocnych wykrzyżach.szyderax pisze: A nakladki z pasa gumowego czekają mnie w niedalekiej przyszłości kiedy podetne nadkola w celach leczniczych, narazie pozostają plastyki![]()
Wiadomo, że nic nie zastąpi liftu, ale póki go nie ma, trzeba się jakoś ratować.
-
- jestem tu nowy...
Lift zrobiłem 2 cale, w poniedziałek przycinam przedni zderzak ok 5 cm bo jak sprawdzalem będzie sprawiał problemy przy wykrzyzach. Zabacze tez w tygodniu czy plastiki pozostaną na miejscu po testach. Przednie chlapacze już w garażu