Jak nawet nie wiesz gdzie jest pompa to nie waż sie jej dotykać bo pompa to delikatne ustrojstwo i jak pogrzebierz to się ktoś na Alledrogo ucieszy że ma kupca na swoją i i koszt regeneracji bedzie większy .pewnie masz syf w zbiorniku i zatkało sitko . Oby ...jesio pisze:Panowie.. w którym miejscu jest pompa paliwa w patrolu GR61?
Rozkręciłem pokrywke na baku i się okazało, że tam tylko czujnik jest.. w takim razie gdzie może być pompa paliwa? gdzies przy silniku?
Gdzie jej szukać?
Zimny silnik odpala po zgaszeniu nie odpala przez dwa dni :/
Moderator: Kosiarz
Re: Zimny silnik odpala po zgaszeniu nie odpala przez dwa dn
..Patrol 3.3 TD intercooler+5 cm
Toper pisze:Jak nawet nie wiesz gdzie jest pompa to nie waż sie jej dotykać bo pompa to delikatne ustrojstwo i jak pogrzebierz to się ktoś na Alledrogo ucieszy że ma kupca na swoją i i koszt regeneracji bedzie większy .pewnie masz syf w zbiorniku i zatkało sitko . Oby ...jesio pisze:Panowie.. w którym miejscu jest pompa paliwa w patrolu GR61?
Rozkręciłem pokrywke na baku i się okazało, że tam tylko czujnik jest.. w takim razie gdzie może być pompa paliwa? gdzies przy silniku?
Gdzie jej szukać?
Rozbierałem dzisiaj z ojcem wskaźnik paliwa na baku.. w środku w baku jest czyściutko.. zero zanieczyszczeń..
Na rurce doprowadzającej paliwo do silnika, (zaraz przy czujniku poziomu paliwa) była dziurka.. na zgięciu i ciągneło powietrze.. dziurka zaspawana.. założylismy nowe węzyki i narazie pali..
Orientuje sie ktoś ile może kosztowac nowy czujnik poziomu paliwa? jest troszke zardzewiały i wymieniłbym na nowy..
Nissan Patrol Y61 2000r 3.0Di Long Automat
Lift 3"
Cooper STT Disvoverer 35"
Lift 3"
wejdź na nissan4u.com , znajdź sobie to co cię interesuje, skopiuj numer katalogowy i wpisz go tutaj: http://www.online-teile.com/nissan/shop ... e526a8abf7
i wyskoczy ci cena w euro, z tym że w polskim ASO może być inna(często niższa).

N2O pisze:wejdź na nissan4u.com , znajdź sobie to co cię interesuje, skopiuj numer katalogowy i wpisz go tutaj: http://www.online-teile.com/nissan/shop ... e526a8abf7
zapytam jutro w sklepie, utknełem w gąszczu opcji patrola

Lift 3"
Lift 3"
Witam.
Wysłałem sterownik pompy do sprawdzeni.. powiedziano mi, że jest dobry, tylko przegrzewał się czy coś :/ za "naprawę" policzyli 50 zł.
Podczas montażu uszkodził się czujnik położenia wału pompy.. ten na pasku wymieniłem go za 350 zł
Skręciłem ten sterownik i auto jak przedtem zimne odpalało, teraz wogole nie odpala.. zastanawiam sie, czy jak odkręciłem ten sterownik to czy nie naleciało tam troche piachu..
Panowie.. jak to jest z regeneracją pompy? Czy można naprawić to co jest zepsute, czy trzeba wykonywac pełną regeneracje?
Szukałem w internecie infomracje na ten temat. Firmy wykonują pełną regeneracje za 1500 zł.. czy można zrobić coś taniej? Częściowo?
Wysłałem sterownik pompy do sprawdzeni.. powiedziano mi, że jest dobry, tylko przegrzewał się czy coś :/ za "naprawę" policzyli 50 zł.
Podczas montażu uszkodził się czujnik położenia wału pompy.. ten na pasku wymieniłem go za 350 zł

Skręciłem ten sterownik i auto jak przedtem zimne odpalało, teraz wogole nie odpala.. zastanawiam sie, czy jak odkręciłem ten sterownik to czy nie naleciało tam troche piachu..
Panowie.. jak to jest z regeneracją pompy? Czy można naprawić to co jest zepsute, czy trzeba wykonywac pełną regeneracje?
Szukałem w internecie infomracje na ten temat. Firmy wykonują pełną regeneracje za 1500 zł.. czy można zrobić coś taniej? Częściowo?
Lift 3"
Lift 3"
9mm pisze:niestety kumaty mechanik zaprasza ...

Kolega koniecznie chce zregenerować pompę to niech zregeneruje ..... skoro inaczej spać nie może.

Life's Too Short For A Full Time Job
-
-
Maqlinka pisze:Kolega koniecznie chce zregenerować pompę to niech zregeneruje ..... skoro inaczej spać nie może.
gadasz od rzeczy
i
bez sensu
niech nie jeździ tak często skoro nie odpala po zgaszeniu przez 2 dni
1x na tydzień riundka i styknie
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Podłączyłem pod komputer, pokazuje błąd dawki.. Rozmawiałem z kilkoma mechanikami i jest to sprawa pompy...
Byłem, wczoraj u gościa i chciał mnie naciągnąć, ewidentnie kłamał mnie..Mówił, że trzeba zregenerowac pompe moją co kosztuje około 3500 zł...
Najpierw mówi, że rozbiorą moją pompę i wymienia podzespoły w środku wszystkie.. póxniej mówi, że w sterowniku nie ma się co zepsuć bo tam nic nie ma.. tylko końcówka mocy..
a później mówi, że wszystko powywala z tej pompy, sterownik też.. skoro wymieniłem tasme z czujnikiem za 350 zł (sterownik był sprawdzany).. i w sterowniku nie ma sie co zepsuć, to po co ten sterownik wymieniac i płącic za niego 1000 zł
Ewidentnie kręci...
Jutro zawioże do porządnego zakladu, który "zrobi wszystko".. tylko, że lubią przyciac i powiedziec, że zregenerował częśc za 1500 zł a tak naprawde zalutowali kabelek.. Więc moje pytanie jest.. jak wygląda regeneracja pompy.. czy musze kupować zestaw naprawczy.. (widziałem za 1000zł na necie).. czy można naprawić, tylko to co się zepsuło w pompie.. ? Nie chce być zielony bo pójde i bałwana ze mnei zrobią..
Byłem, wczoraj u gościa i chciał mnie naciągnąć, ewidentnie kłamał mnie..Mówił, że trzeba zregenerowac pompe moją co kosztuje około 3500 zł...
Najpierw mówi, że rozbiorą moją pompę i wymienia podzespoły w środku wszystkie.. póxniej mówi, że w sterowniku nie ma się co zepsuć bo tam nic nie ma.. tylko końcówka mocy..
a później mówi, że wszystko powywala z tej pompy, sterownik też.. skoro wymieniłem tasme z czujnikiem za 350 zł (sterownik był sprawdzany).. i w sterowniku nie ma sie co zepsuć, to po co ten sterownik wymieniac i płącic za niego 1000 zł

Jutro zawioże do porządnego zakladu, który "zrobi wszystko".. tylko, że lubią przyciac i powiedziec, że zregenerował częśc za 1500 zł a tak naprawde zalutowali kabelek.. Więc moje pytanie jest.. jak wygląda regeneracja pompy.. czy musze kupować zestaw naprawczy.. (widziałem za 1000zł na necie).. czy można naprawić, tylko to co się zepsuło w pompie.. ? Nie chce być zielony bo pójde i bałwana ze mnei zrobią..
Lift 3"
Lift 3"
- mazurkas007
-

Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
- bonzo74
- Kontaktowanie:
daj se spokój i zmień na mechanicznąjesio pisze:Nie chce być zielony bo pójde i bałwana ze mnei zrobią..
A jakie koszta są takiej mechanicznej pompy? Gdzie można coś więcej na ten temat się dowiedzieć?bonzo74 pisze:daj se spokój i zmień na mechanicznąjesio pisze:Nie chce być zielony bo pójde i bałwana ze mnei zrobią..
Lift 3"
Lift 3"
Znalazłem takie coś w internecie:
Witaj, nie śpiesz się z remontem i wymianą pompy. Kolega miał w patrolu Y61 taki przypadek, że też nie palił na ciepłym silniku. Było coraz gorzej, doszło do tego, że musiał polewać pompę zimną wodą z butelki, bo inaczej nie było szans na odpalenie na gorącym silniku. Też chciał robić remont albo wymianę na pompę od Y60. Miał ofertę na wymianę na mechaniczną za jakieś 2 kPLN.
W końcu pojechał na remont do DOBREGO zakładu i UWAGA: gość zamiast go zdoić na dobrą kasę przyjrzał się pompie wtryskowej i coś tam dokręcił (głowiczka? jeżdżę tojką, nie znam patroli). Pompa była delikatnie rozszczelniona. Problem jak ręką odjął. Samochód pięknie odpala i ładnie się zbiera.
A 'naprawa' kosztowała jakieś grosze![]()
Lift 3"
Lift 3"
Ty masz inny silnik. Zarowno wymiana pompy na mechaniczną jak i powyższy cytat dotyczą silników RD28T. Ty u siebie masz ZD30 ... to zupelnie inna pompa.
Maqlinka pisze:Ty masz inny silnik. Zarowno wymiana pompy na mechaniczną jak i powyższy cytat dotyczą silników RD28T. Ty u siebie masz ZD30 ... to zupelnie inna pompa.
Czyli jakie mam możliwości?

Lift 3"
Lift 3"
Jechać do mechanika, który potrafi zdiagnozować problem i uczciwie to wyceni. Nikt korespondencyjnie tego nie zrobi ... cudów niema. Rozumiem, że masz obawy przed naciągaczami .... ale niestety nie posiądziesz w tak krótkim czasie wiedzy, która pozwoli Ci weryfikować informacje od mechanika. Radziłbym znaleźć warsztat w swojej okolicy, który ma dobre opinie ... pewnie zapłacisz więcej odrobinę ... ale na dłuższą metę wyjdzie to znacznie taniej niż u szemranych znachorów.
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Gratuluje takiej regeneracji za 1500.jesio pisze: Panowie.. jak to jest z regeneracją pompy? Czy można naprawić to co jest zepsute, czy trzeba wykonywac pełną regeneracje?
Pelna regeneracja tej pompy to koszt w okolicach 3500 zl. Sam nastawnik kosztuje ok 1300 zl , korpus ok 700, wiec zastanawiam sie jak pelna regeneracja moze kosztowac 1500.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

diesel serwis Mleczna na trasie Wrocław Łagiewniki , nie naciągają regenerują pompy, pompowtryski i wtryski CR ,
kiedyś jak mi bus na CR zaczął strasznie kopcić dałem do do regeneracji wtryski i na cztery zrobili tylko jeden bo stwierdzili że tylko ten jeden był uszkodzony a pozostałe policzyli tylko za sprawdzenie, zrobiłem tym autem jeszcze sporo km i wszystko było git
kiedyś jak mi bus na CR zaczął strasznie kopcić dałem do do regeneracji wtryski i na cztery zrobili tylko jeden bo stwierdzili że tylko ten jeden był uszkodzony a pozostałe policzyli tylko za sprawdzenie, zrobiłem tym autem jeszcze sporo km i wszystko było git

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

kuba500 pisze:diesel serwis Mleczna na trasie Wrocław Łagiewniki , nie naciągają regenerują pompy, pompowtryski i wtryski CR ,
a jakies dokładniejsze namiary mógłbyś podac? Mleczna to ulica wrocławia?
Lift 3"
Lift 3"
KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

dzieki, jutro zadzwonie tam
Lift 3"
Lift 3"
- tkocy20
wyklucz na 100% zapowietrzanie się układu. W tym celu na dolocie do pompy montujesz kawałek przewodu przeźroczystego. Jeśli idą bąbelki szukasz skąd. Jeśli nie, szukasz pompiarza. Słabym punktem są czujniki poziomu paliwa. Pod biteksem i warstwą brudu często pojawiają się tam małe dziurki, niewidoczne ale wystarczające do zapowietrzenia. Doraźnie można je zalutować.
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....
tkocy20 pisze:wyklucz na 100% zapowietrzanie się układu. W tym celu na dolocie do pompy montujesz kawałek przewodu przeźroczystego. Jeśli idą bąbelki szukasz skąd. Jeśli nie, szukasz pompiarza. Słabym punktem są czujniki poziomu paliwa. Pod biteksem i warstwą brudu często pojawiają się tam małe dziurki, niewidoczne ale wystarczające do zapowietrzenia. Doraźnie można je zalutować.
Tak, miałem wyciek na tym czujniku poziomu paliwa..zalutowałem je, ale jescze ropa kapała.. czy to też może być powodem tego, że nie odpalało auto na ciepłym silniku?
Lift 3"
Lift 3"
Dzwoniłem, mówią żeby podjechać zobaczyć na komputer.. Pan mówił, że pompy nie naprawia się częściowo, ale całą regeneruje, koszt 2500 zł.
Jak mam płacić te 2500 zł to może pomyslec nad założeniem pompy mechanicznej? Gdzie można dowiedzieć się coś na ten temat?
Co Wy na to?
Zamówiłem już czujnik poziomu paliwa, tam gdzie przerdzewiało, upewnie się, czy nie ma nieszczelności..
Lift 3"
Lift 3"
- tkocy20
zapowietrzanie się układu daje różne dziwne skutki. ponieważ potwierdzenie lub wykluczenie jest proste od tego warto zawsze zacząć. Najlepiej jest zamontować przeźroczysty wężyk pomiędzy filtrem a pompą. Jeśli są bąbelki to montujesz za filtrem. Jeśli nadal są to znaczy, że filtr i połączenia na tym odcinku są OK. Wtedy zostaje zastąpienie całego dolotu przewodem gumowym i obserwacja. jeśli bąbelki zniknęły znaczy przewód jeśli nadal są to czujnik. W ten sposób w ciągu pół godziny potwierdzisz lub odrzucisz wersję zapowietrzania.jesio pisze:tkocy20 pisze:wyklucz na 100% zapowietrzanie się układu. W tym celu na dolocie do pompy montujesz kawałek przewodu przeźroczystego. Jeśli idą bąbelki szukasz skąd. Jeśli nie, szukasz pompiarza. Słabym punktem są czujniki poziomu paliwa. Pod biteksem i warstwą brudu często pojawiają się tam małe dziurki, niewidoczne ale wystarczające do zapowietrzenia. Doraźnie można je zalutować.
Tak, miałem wyciek na tym czujniku poziomu paliwa..zalutowałem je, ale jescze ropa kapała.. czy to też może być powodem tego, że nie odpalało auto na ciepłym silniku?
i oby to było tylko to!
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....