check engine a sonda lambda przy katalizatorze
Moderator: Albert_N
check engine a sonda lambda przy katalizatorze
Witam drogich kolegow,
Staram sie nie zadawac nie potrzebnych pytan ale znalezec nie moge (lub nie umiem lub nie ma)
Mam taki problem w suzuki samurai 1999,
Urwana sonde przy katalizatorze, (nie moge znalezc informacji gdzie ja kupic i czy ona wogole nie jest na stale wspawana w tlumik)
Ale problem jest taki jak byla jakos tam podlaczona to to check engine palil sie non stop, jak sie ja odpielo w cholere to terez sie pali tylko na wolnych obrotach a jak sie doda gazu to gasnie...
kod wywala oczywiscie 13 (tylko nie wiem czy to dotyczy sondy regulacyjnej czy tej diagnostycznej odpietej) czy ta diagnostyczna w jakims stopniu wplywa na prace silinika moc i spalanie?
z gory dzieki za pomoc.
Staram sie nie zadawac nie potrzebnych pytan ale znalezec nie moge (lub nie umiem lub nie ma)
Urwana sonde przy katalizatorze, (nie moge znalezc informacji gdzie ja kupic i czy ona wogole nie jest na stale wspawana w tlumik)
Ale problem jest taki jak byla jakos tam podlaczona to to check engine palil sie non stop, jak sie ja odpielo w cholere to terez sie pali tylko na wolnych obrotach a jak sie doda gazu to gasnie...
kod wywala oczywiscie 13 (tylko nie wiem czy to dotyczy sondy regulacyjnej czy tej diagnostycznej odpietej) czy ta diagnostyczna w jakims stopniu wplywa na prace silinika moc i spalanie?
z gory dzieki za pomoc.
Pozdrawiam Krzysiek
- artur krzysztof wnorowski
-
Re: check engine a sonda lambda przy katalizatorze
Nie wspawana, tylko wkręcona i nie w tłumik, tylko w kolektor wydechowy.cerami pisze:Witam drogich kolegow,
Kupić pewnie można w ASO.
Albo dowiedzieć się jaki to typ i dobrać jakąś uniwersalną - pewnie wyjdzie z pińcet taniej...
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
No... jak to lambda - podaje komputerowi jak ma skorygować mieszankę.cerami pisze:Yhy
A ma jakikolwiek wplyw na prace silnika i spalanie?
ciezko sie niestety dowiedziec jaka to bo chyba nikt tego nie wie ;-/
Zadzwoń do ASO i zapytaj o symbol/typ.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.