Konserwacja - Kraków

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

endurance
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Konserwacja - Kraków

Post autor: endurance » ndz maja 06, 2012 1:01 pm

Ponieważ sam szukałem długo takiej informacji przekleję to co napisałem na tlc

"""
Od dłuższego czasu szukałem firmy/osoby, która w sposób należyty pomaluje moją ramę, jednak poszukiwania nie dawały rezultatu ponieważ znajdywałem jedynie osoby, które wtrysną czarną maź bez czyszczenia, a mi nie chodziło o efekt wizualny tylko o rzeczową robotę. Poszukiwania i wszelakie ogłoszenia trwały długo, aż pewnego dnia z polecenia znanego w Krakowie mechanika Pana Arka Samborskiego dostałem kontakt, już podczas pierwszej rozmowy telefonicznej wiedziałem, że rozmawiam z osobą będącą w temacie. Jedynym moim utrudnieniem, które narzuciłem to preparaty chemiczne podawane na forach 4x4 przez @Zbowida czyli podkład Interplus 356, warstwa nawierzchniowa Interthane 990, do środka kabiny i drzwi zastosowałem wosk antykorozyjny Wurth podpatrzony przy remoncie Kylonowej 40 :)
Cały proces przebiegał w etapach mycie, czyszczenie, malowanie podkładem, malowanie ostateczne i woskowanie, po każdym z tych etapów dostawałem telefon z prośbą o przyjazd i weryfikację działań. Najważniejsze i najdłuższy proces to czyszczenie rudej, efekt szlifowania oglądałem najdłużej i byłem zadowolony ponieważ wszędzie gdzie można było okiem sięgnąć było doczyszczone. Wiem, że idealnym rozwiązaniem byłoby zdjęcie i wypiaskowanie ramy, ale uważam, że w samochodzie, którego pierwsza rejestracja była w 2005 byłoby to przesadą, może następnym razem za parę lat.

W poniższym linku zdjęcia chodź zrobione telefonem, myślę, że dobrze prezentują to co mi się zrobiło samo czyli rdza i to jak zostało to posprzątane.

http://www.polkasteam.pl/wojciech/2012/ ... cja_hilux/

Wiadomo, że efekty zobaczymy za kilka lat czy to coś dało czy nie, ale jak dobrze doczyszczone i pomalowane tym czym najlepsze to trzeba mieć nadzieję, że zastopowałem "panią rudą"

Jak jesteście zainteresowani to piszcie bezpośrednio Jerzy Porębalski audi92_1971@o2.pl lub dzwońcie 784 834 994, dodam, że Pan Jerzy jest w stałym kontakcie z dystrybutorem firmy International producenta zastosowanych farb firmą http://www.lemir.net.pl

Nie czekajcie na większa rdzę teraz już macie gdzie to zrobić!!! - och szkoda, że nie miałem takiego kontaktu 2-3 lata temu :(

I najważniejsze, jeżeli kiedykolwiek w przyszłości kupię nowy samochód z ramą to pierwszą wycieczkę jaką zrobię to będzie dojazd do zakładu wykonującego konserwację!!!

To co powyżej napisałem to nie reklama to kontakt plus opis tego co zostało zrobione, żeby inni w potrzebie mieli łatwiej i nie szukali tak jak ja.

zadowolony i zakonserwowany
wojciech endurance

Awatar użytkownika
tomek 79

Re: Konserwacja - Kraków

Post autor: tomek 79 » ndz maja 06, 2012 1:03 pm

ten porebalski to czasem z przemysla nie pochodzi ?? ,bo byl tu u nas taki jureczek :)21

Awatar użytkownika
kmiecio

Post autor: kmiecio » śr maja 30, 2012 10:41 am

a zmatował powierzchnię papierem ściernym po tej szczotce drucianej?? możesz napisać ile taka operacje Cię kosztowała??
FJ40
LJ70
LR seria III
T3 syncro

Awatar użytkownika
brodafidela

Post autor: brodafidela » śr maja 30, 2012 10:46 am

2005 rocznik i tyle rudej ? :o
kurde balans ...
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn cze 04, 2012 7:06 pm

kmiecio pisze:a zmatował powierzchnię papierem ściernym po tej szczotce drucianej?? możesz napisać ile taka operacje Cię kosztowała??
Marcin, to nie wywiadownia 8)
Zbowid

art74

Post autor: art74 » wt cze 05, 2012 3:45 pm

Po pierwszej zimie się okaże czy ruda się nie przebije :)21 Jest szansa że gość co to robił się przyłożył lepiej bo zaczyna dopiero na rynku konserwy, ale na ile dokładnie to czas pokaże już za niedługo :wink:
LR Discovery 2_ V8 4,0L.

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » wt cze 05, 2012 8:29 pm

Jak ruda się nie przebije to dostaniesz bana... za obrazę majestatu :)23
Zbowid

Awatar użytkownika
kmiecio

Post autor: kmiecio » czw cze 07, 2012 8:09 am

Zbowid pisze:
kmiecio pisze:a zmatował powierzchnię papierem ściernym po tej szczotce drucianej?? możesz napisać ile taka operacje Cię kosztowała??
Marcin, to nie wywiadownia 8)
czepiasz się :wink:
FJ40
LJ70
LR seria III
T3 syncro

art74

Post autor: art74 » wt cze 19, 2012 9:37 pm

Zbowid pisze:Jak ruda się nie przebije to dostaniesz bana... za obrazę majestatu :)23
A jak się jednak przebije to się sam zbananujesz czy jak ? :)21 Kolega dobry robił u niego swój wóz i po pierwszych oględzinach na parkingu pod blokiem wiem już że mogę zakłady przyjmować 8) :D
LR Discovery 2_ V8 4,0L.

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » śr cze 20, 2012 11:27 am

*Pojadę na wakacje z Mroczny Travel :)21 :)23

Ruda może wyjść tylko w jednym przypadku - za cienka warstwa położona.
Zbowid

Awatar użytkownika
Sawa GR
Kontaktowanie:

Post autor: Sawa GR » czw cze 21, 2012 7:40 pm

brodafidela pisze:2005 rocznik i tyle rudej ? :o
kurde balans ...
Niestety mój Pat nigdy nie zjechał z asfaltu a już zaczyna podobnie wyglądać, rocznik 2007 wyjechał z salonu w połowie 2008. Niektórzy mówią że auta tera robią z plastiku, jak by był z plastiku to by go ruda przynajmniej nie chrupała... :)3 :)3 :)3 :)3
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road

Zablokowany

Wróć do „Farby i lakiery”