brzydki reduktor w disco 300
Moderator: Jerry
brzydki reduktor w disco 300
Witam grono pedagogiczne
Czy ktoś może przerabiał temat kapiącego/pocącego sie reduktora.? Co bym z nim nie robił zawsze gadzina kapie. Wyjąłem, uszczelniłem, wymieniłem oby 2 uszczelki(wałek skrzyni biegów i hebel ręczny), śruby wklejone...i sucz dalej pokapuje wesoło.
Ktoś ma jakis pomysł co stworzyć. Poza oddaniem na złom? Będę wddzieczny za sensowne odpowiedzi.
Czy ktoś może przerabiał temat kapiącego/pocącego sie reduktora.? Co bym z nim nie robił zawsze gadzina kapie. Wyjąłem, uszczelniłem, wymieniłem oby 2 uszczelki(wałek skrzyni biegów i hebel ręczny), śruby wklejone...i sucz dalej pokapuje wesoło.
Ktoś ma jakis pomysł co stworzyć. Poza oddaniem na złom? Będę wddzieczny za sensowne odpowiedzi.
- Igor V8
-
Re: brzydki reduktor w disco 300
Po co walczyć ....
... naucz się z tym żyć
... naucz się z tym żyć

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

łe jery tey lr nie kapie tylko zaznacza swój teren, nie wiedziałeś ?

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

zrobić raz jeszcze , tylko porządnieDima pisze:Witam grono pedagogiczne

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Wiem, że znaczy swój teren, ale troche często. Pęcherz mu nie trzyma. Kapie na łączeniu ze skrzynią biegów. ...Zaspawam..skur...czybyka:D. A tak na poważnie...ktoś już to przerabiał czy tylko moj Dyzio ma fochy?
- nowicjusz127
założyłeś nowy uszczelniacz na wałku wejściowym reduktora?
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
nienowicjusz127 pisze:założyłeś nowy uszczelniacz na wałku wejściowym reduktora?

ps
aczkolwiek przez dłuższy czas myślałem, że mi leci z połączenia silnik skrzynia, a tu się okazało, że poci się zbrojony wężyk od wspomagania i osrywa most łącznie z ramą

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Ja tam obstawiam oring na wałku od zebatki pośredniej 

Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
Uszczelniacz skrzynia reduktor i pod hamulcem ręcznym. Fakt faktem po wężyku linki ręcznego leciało mocniej. Są jeszcze jakies uszczelki w reduktorze o których niewiem?
- nowicjusz127
nieumiejętnie zakładając reduktor na skrzynie bardzo łatwo można uszkodzić nowo założony uszczelniacz-jest to dość często spotykany przypadek.ponadto zakładając nowy simmering od strony ręcznego nie można zapomnieć o nowej filcowej uszczelce oraz o Loctite na wieloklinie bo przez niego olej często wycieka
już Polska
już Polska
A oglądałeś flanszę po której slizga się simer? Bo może się okazać że za parę km znowu się będzie lało. Flansza bardzo często jest wyrobiona w miejscu w którym się ślizga simer i wymiana samego simera będzie psu na budę.Dima pisze:Uszczelniacz skrzynia reduktor i pod hamulcem ręcznym. Fakt faktem po wężyku linki ręcznego leciało mocniej. Są jeszcze jakies uszczelki w reduktorze o których niewiem?
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
stoczyć , kupić deko mniejszą gumeczkę i sie cieszć
SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
- nowicjusz127
Pepek dobrze prawi.generalnie powinno sie wymienić cały komplet ale nie chciałem tego pisać bo by sie zaczęła afera o metodach naprawczych w serwisie

to takie rozważania teoretyczne?powierzchnia styku z simmeringiem jest szlifowana.toczenie to taka obróbka zgrubna to raz,po drugie flansza jest ulepszana cieplnie co w sposób diametralny utrudnia proces toczenia,pozostaje więc szlifowanie,co też nie rozwiązuje problemu,po trzecie wątpię żeby można nabyć uszczelniacz z otworem mniejszym o powiedzmy 0,2mmsbielak pisze:stoczyć , kupić deko mniejszą gumeczkę i sie cieszć
już Polska
już Polska
niestety nie , są skalowane co milimetr
a dupa tam ....
a dupa tam ....
A ja to bym dobrze obejrzał obudowę przy wejściu wałów napędowych i zobaczył czy obudowa nie jest pęknięta.
LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
Przy najbliższej okazji sprawdze obudowe jeszcze. Wyjąłem reduktor i precyzją intela go włożyłem z nową uszczelką. Do tego uszczelnienie na łączeniu ze skrzynią. Dzięki za info.
daj znać jak znowu powróci do formy
znaczy zacznie lać

znaczy zacznie lać
a dupa tam ....
a dupa tam ....