IC SERIA 4x4 - Nowy Sącz

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

fiejas

Re: IC SERIA 4x4 - Nowy Sącz

Post autor: fiejas » pn wrz 21, 2009 10:43 pm

Jak sam Aduko napisałeś... niesforni mieszkańcy/kibice. I właśnie z tego powodu część pakatów nie została rozwieszona ale była reklama w radiu...
I tak w piątek od 7.30 do wieczora średnio co 15 min odbierałem telefony od zawodników i kibiców, a w sobotę kiedy szykowałem się by świadkować swojej siostrze kiedy wydawała się za mąż telefonów od kibiców miałem chyba z 50, może więcej. telefon jak wytrzymuje 2 dni tak ukląkł po jakichś 8h.
Żałuje strasznie, ze mnie nie było ale siostrę ma się jedną :)
Na pewno wszystkie opinie będą brane pod uwagę. Choć w przyszłym roku i tak pewnie sporo się zmieni. Chociażby to, ze załogi, które zgłoszą się w piątek będą miały możliwość objazdu trasy.Start wcześnie rano w sobotę. Każda z eliminacji będzie miała 60+ a założenie to 100+ dla klas sport i super sport.

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » pn wrz 21, 2009 10:44 pm

Ja startowalem tylko w 3 edycji i zapisujac sie mialem mieszane uczucia po wpisach z poprzednich edycji (dlugosc tras)
Tym bardziej, ze mialem pojechac Transgothice, ale braklo czasu i testow wiec gdyby jazdy bylo 15 minut to byloby rozczarowanie. Dobrze sie stalo, bo jeszcze duzo pracy przed nami a Nowy Sacz pozwolil nam przetestowac sporo rzeczy i zmienic punkt widzenia w stosunku do kilku :)

Tym razem org jednak nie zawiodl i mozna bylo pojezdzic. Zwlaszcza jak sie ktos zalapal na wszystkie 3 petle, a nie tak jak my tylko na 2 dzien, ale to juz byla sila wyzsza :) Trasy bardzo fajnie poukladane.

Jeden maly minus to za komunikacje a wlasciwie brak komunikacji miedzy sedziami. Kilku z nich wogole nie wiedziala co robi i po co tam stoja :)

Ogolnie 4+ w skali 5 stopniowej i za rok pisze sie na cala serie.

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » wt wrz 22, 2009 7:29 am

gizmo pisze:Aduko, myśmy też mogli wyprzedzać... ale nie trąbiłem na nikogo !! \
Ano my trąbiliśmy nie po to aby pospieszyć czy coś, tylko dawaliśmy znak, że będziemy wyprzedzać, jak jest możliwość, a była, to trzeba kombinować :)

I aduko z małej litery :)23 nawet na początku zdania :)21
CHARIOT Rally Team 4x4

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » wt wrz 22, 2009 7:48 am

Na pewno wszystkie opinie będą brane pod uwagę. Choć w przyszłym roku i tak pewnie sporo się zmieni. Chociażby to, ze załogi, które zgłoszą się w piątek będą miały możliwość objazdu trasy.Start wcześnie rano w sobotę. Każda z eliminacji będzie miała 60+ a założenie to 100+ dla klas sport i super sport.[/quote]

"To bardzo słuszna koncepcja" o której od poczatku mówiłem jeśli trasy nie można obejśc to powinna byc mozliwośc jej objechania oczywiscie w normalnym tempie , jeszcze tylko fotokomórki i meta lotna i bedzie super .
Co do ciśnienia to najwieksze miał chyba Rafał ale szybko uszło , was Andrzejku stawiam na drugim miejscu , ja tez nie powiem ze nie miałem ale szybko mi przeszło po zgubieniu na 1 os spręzyny i dwóch amorów , w sumie spręzyny wypadły 2 razy , wylały sie 4 amory kolejne 4 szt się rozerwały , spręzyna urwała przewód hamulcowy tak że os 7 i 8 zrobiliśmy bez hamulców , na 9 os zerwana poduszka silnika uszkodziła przewód olejowy od vacumpompy odcinek ukończony ale oleju jeszcze nie sprawdzałem , troche się boję , 3 miejsce obronione ale jakoś nie cieszy bo konkureci odpadli większą satysfakcje daje walka , co do wyników generalki to chyba sprawiedliwszy jest system punktowy nie czasowy .
Co do rabatów to faktycznie dla stałych i zawsze pewnych bywalców by sie przydały , może zamiast w nagrode za miejsca dawac olej lepiej było by zwolnić z wpisowego na najblizszy rajd lub z części wpisowego , tak na zachete .

Awatar użytkownika
GUTMAN
Kontaktowanie:

Post autor: GUTMAN » wt wrz 22, 2009 12:01 pm

Szalony Iwan EVO (kto by zliczył!)
;)

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » wt wrz 22, 2009 12:24 pm

anatol pisze:
[...] po zgubieniu na 1 os spręzyny i dwóch amorów , w sumie spręzyny wypadły 2 razy , wylały sie 4 amory kolejne 4 szt się rozerwały , spręzyna urwała przewód hamulcowy tak że os 7 i 8 zrobiliśmy bez hamulców , na 9 os zerwana poduszka silnika uszkodziła przewód olejowy od vacumpompy odcinek ukończony ale oleju jeszcze nie sprawdzałem , troche się boję [...]
Idealny przykład spokojnej bezciśnieniowej jazdy :)23

I jeszcze pytanko, czy ta nagroda główna w samochodach to była tylko w klasie super sport (gości)?
CHARIOT Rally Team 4x4

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » wt wrz 22, 2009 1:03 pm

niestety tak , a powinno być w najbardziej obleganej klasie , co do ciśnienia to miałem ale mi zeszło i to szybko . :)11 :)11

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » wt wrz 22, 2009 1:14 pm

To trochę chyba dziwnie z tą nagrodą, zwłaszcza, że Mirek jechał dwoma różnymi samochodami, a porównując czasy to raczej do turystyka się nadaje :)23 No ale sam mówił, że na testy przyjechał, coś chyba trzeba również w tym pozmieniać i wnioski wyciągnąć.
CHARIOT Rally Team 4x4

Awatar użytkownika
koonrad
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: koonrad » wt wrz 22, 2009 1:18 pm

byłem popatrzeć :)2 ... i moje kilka fotek http://picasaweb.google.pl/koonrad.b/IC ... directlink
pozdr
Vitara seria 3d 1.6 16v GY ATR

fiejas

Post autor: fiejas » wt wrz 22, 2009 1:30 pm

Poczytaj regulamin :) !!

aduko pisze:To trochę chyba dziwnie z tą nagrodą, zwłaszcza, że Mirek jechał dwoma różnymi samochodami, a porównując czasy to raczej do turystyka się nadaje :)23 No ale sam mówił, że na testy przyjechał, coś chyba trzeba również w tym pozmieniać i wnioski wyciągnąć.

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » wt wrz 22, 2009 2:08 pm

A czytałem czytałem, no i macie niejasności :D Teraz pisze nie dlatego, że się czepiam i coś mnie denerwuje, ale jak ma być cacy to cacy :D

Co do tych niejasności, klasyfikacja generalna i poszczególnych eliminacji, klasa super sport, według regulaminu takiej nie ma :)21 :)21 :)21

A jeżeli w przyszłym roku też ma być tak jak w tym to może w końcu w tych gościach pojedziemy :)23
CHARIOT Rally Team 4x4

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » wt wrz 22, 2009 2:15 pm

Michał ciekawe co was napędza 5 załóg w gościach czy kilkadziesiąt w turystyku ,

Awatar użytkownika
GUTMAN
Kontaktowanie:

Post autor: GUTMAN » wt wrz 22, 2009 2:22 pm

a co to był za potwór czerwony do rockcrawling`u chyba, przykryty przodem od wrangla ? jakieś info o tym autko ktoś ma? chwalić się ! :) O tego mi się rozchodzi:

Obrazek
;)

fiejas

Post autor: fiejas » wt wrz 22, 2009 2:33 pm

Dobra zmota, aż oczy przecierałem.
GUTMAN pisze:a co to był za potwór czerwony do rockcrawling`u chyba, przykryty przodem od wrangla ? jakieś info o tym autko ktoś ma? chwalić się ! :) O tego mi się rozchodzi:

Obrazek

fiejas

Post autor: fiejas » wt wrz 22, 2009 2:55 pm

Wiele się zmieni,
Naprawdę wiele.
To co na pewno.
Zniknie klasa Turystyczna. Owszem będzie klasa dla samochodów seryjnych z dopuszczonymi przeróbkami ale będzie mocno rygorystyczna również pod kątem zaawansowania startujących.
Opony - kołek nie będzie dopuszczony, nie wiem co z Simexem.
Wpisowe, wpłacone do dnia x - 100% w dniu rajdu 130-150% - przez to, ze większość wpłat następuje w biurze rajdu w dniu imprezy co więcej wielu zawodników nie wysyła zgłoszenia przez internet nie wiemy ilu będzie zawodników.
Obecna Turystyczna będzie miała jakieś 50% jazdy tego co wyższe klasy. Dodam, ze celujemy by każda impreza miała minimum 60+ a celem ( nie mówię, ze już w przyszłym roku) jest 150-200 dla klasy Super Sport/Goście juz teraz szukamy terenów.
Zmian szykuje się cała masa. Na lepsze oczywiscie :)
Co do rozdysponowywania nagród... nie do mnie z tym pytaniem :)

aduko pisze:A czytałem czytałem, no i macie niejasności :D Teraz pisze nie dlatego, że się czepiam i coś mnie denerwuje, ale jak ma być cacy to cacy :D

Co do tych niejasności, klasyfikacja generalna i poszczególnych eliminacji, klasa super sport, według regulaminu takiej nie ma :)21 :)21 :)21

A jeżeli w przyszłym roku też ma być tak jak w tym to może w końcu w tych gościach pojedziemy :)23

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » wt wrz 22, 2009 4:30 pm

GUTMAN pisze:a co to był za potwór czerwony do rockcrawling`u chyba, przykryty przodem od wrangla ? jakieś info o tym autko ktoś ma? chwalić się ! :)

Obrazek
No ja mam :)21

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » wt wrz 22, 2009 4:31 pm

fiejas pisze:Wiele się zmieni,
Naprawdę wiele.
To co na pewno.

No byle nie bylo max rozmiaru, bo mi zostanie Transgothica, Great Escape Rally i Berlin-Wroclaw, a szkoda by bylo ...

fiejas

Post autor: fiejas » wt wrz 22, 2009 4:44 pm

Haha no faktycznie, kółek nie masz najmniejszych :)
W rozmiary raczej nie będziemy ingerować, moze w Turystyku ale nie w wyższych klasach
hubi77 pisze:
fiejas pisze:Wiele się zmieni,
Naprawdę wiele.
To co na pewno.

No byle nie bylo max rozmiaru, bo mi zostanie Transgothica, Great Escape Rally i Berlin-Wroclaw, a szkoda by bylo ...

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » wt wrz 22, 2009 4:47 pm

fiejas pisze:Haha no faktycznie, kółek nie masz najmniejszych :)
W rozmiary raczej nie będziemy ingerować, moze w Turystyku ale nie w wyższych klasach
Do turystyka sie nie wybieram :) Mam lekko zmodyfikowany pas przedni :)21

fiejas

Post autor: fiejas » wt wrz 22, 2009 5:15 pm

Hehe tyci tyci...
Sam budowałeś czy import?
hubi77 pisze:
fiejas pisze:Haha no faktycznie, kółek nie masz najmniejszych :)
Do turystyka sie nie wybieram :) Mam lekko zmodyfikowany pas przedni :)21

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » wt wrz 22, 2009 6:06 pm

fiejas pisze:Hehe tyci tyci...
Sam budowałeś czy import?
Import, ale i tak z nim walcze od pol roku zeby go pod siebie zrobic a droga jeszcze dluga ...

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » wt wrz 22, 2009 6:11 pm

A co popsiułeś, bo chyba jakiś problem mieliście ??
Żabka... po prostu Żabka :-)
4X4 EXTREME TEAM i koniec...
www.dobreherbaty.pl

Awatar użytkownika
GUTMAN
Kontaktowanie:

Post autor: GUTMAN » wt wrz 22, 2009 6:52 pm

Hubi, nie filozuj tylko referuj co tam w nim siedzi ciekawego, bo sprzęt prezentuje się rewelacyjnie, nie wiem jak jeździ, bo siedziałem na extremie, ale chyba generalnie chce mu się jeździć ?? :)21 Motur pewnie 1.3 na gaźniku i z podtlenkiem LPG ? :)21 :)21 :)21
;)

komandor

Post autor: komandor » wt wrz 22, 2009 7:03 pm

Panowie dzieki za uwagi , tak jak wspomniał Michał plany są ambitne na przyszły rok ,dla nas wszystkie załogi są najwazniejsze nie wazne z której klasy.W przyszłym roku najwazniejsze to jak najdłuzsze odcinki, wartosciowsze nagrody dla załóg.

Podziekowania dla Mielca za extrem :)2
KDK MOTOSPORT

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » wt wrz 22, 2009 7:34 pm

Co do terenów, to tak jak pisałem Michałowi u nas by się znalazło kilka ciekawych miejsc ze zgodami itd...
Żabka... po prostu Żabka :-)
4X4 EXTREME TEAM i koniec...
www.dobreherbaty.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”