IC SERIA 4x4 - Nowy Sącz

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: IC SERIA 4x4 - Nowy Sącz

Post autor: hubi77 » wt wrz 22, 2009 10:45 pm

gizmo pisze:A co popsiułeś, bo chyba jakiś problem mieliście ??
Pod koniec pierwszego OS urwal sie filtr oleju od bloku silnika. Niczym nie dostal, bo ogladalem, po prostu sie urwal :o

Jak juz naprawilismy i w ostatnim momencie sedzia nas puscil za ciezarowkami (za co mu serdecznie dziekujemy) zdechl tez czujnik temperatury, zagotowal plyn i zanim wyeliminowalismy termostat, zapowietrzenie itp bylo za pozno zeby jechac.
Nastepnego dnia pojechalismy na zapietym wentylatorze na stale i juz dojechalismy bez przeszkod :)
Ostatnio zmieniony wt wrz 22, 2009 10:50 pm przez hubi77, łącznie zmieniany 1 raz.

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » wt wrz 22, 2009 10:49 pm

GUTMAN pisze:Hubi, nie filozuj tylko referuj co tam w nim siedzi ciekawego, bo sprzęt prezentuje się rewelacyjnie, nie wiem jak jeździ, bo siedziałem na extremie, ale chyba generalnie chce mu się jeździć ?? :)21 Motur pewnie 1.3 na gaźniku i z podtlenkiem LPG ? :)21 :)21 :)21
Najbardziej podobala mi sie wersja jak podszedl jakis znafca, popatrzyl,a jego wzrok od razu zdradzil, ze wie wszystko na temat motoryzacji, po czym z blyskiem w oku stwierdzil "tu siedzi jakis boxer" i z uniesiona broda i dumnie wypieta klatka oddalil sie w strone najblizszych krzakow :)21

mirowoz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mirowoz » śr wrz 23, 2009 6:22 am

aduko pisze:To trochę chyba dziwnie z tą nagrodą, zwłaszcza, że Mirek jechał dwoma różnymi samochodami, a porównując czasy to raczej do turystyka się nadaje :)23 No ale sam mówił, że na testy przyjechał, coś chyba trzeba również w tym pozmieniać i wnioski wyciągnąć.

wiesz nie bardzo rozumiem co masz na mysli czepiasz sie mnie od poloni ze szkoda ze dwoma autami a ja zapytałem czy moge nie sam od siebie po za tym dla mnie to jest pewne sprawdzenie sprzetu do czego sie nadaje być moze turystyk rozwaze te propozycje jezeli coś cie gryzie w mojej osobie to podaje nr tel bedzie prosciej 600676998 czy moze wiesz jak wypadła słowacja tam nie było turystyka i zweżka była i waga w nowym też jechałem u was ze zwężka i doważony i pierwszy raz w nim siedziałem u was tak wiec rozwaz czasem co piszesz i wszystkich bez wyjatku zapraszam na trasy 300-400km w dwa dni moze tam bedzie wiecej wiadomo kto i do jakiej klasy tymczasem pozdrawiam wszystkich p.s jezeli uważacie ze nagroda sie mi nie należy zwróce ją na rece organizatorów i niech dadzą ją komuś innemu

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » śr wrz 23, 2009 7:41 am

Noo i własnie tego chciałem uniknąć, nic nie wnoszącej kłótni o nic, przecież pisałem że nie mam do nikogo żalu, wiem przecież, że jeździłeś na serie4x4 aby przyzwyczaić się do sprzętu, ja to wszystko Mirku wiem i rozumiem, nic nikomu nie zarzucam i niczego się nie domagam :)
CHARIOT Rally Team 4x4

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » śr wrz 23, 2009 7:53 am

zarzut raczej do ogranizatorów ze jedni dostaja za to samo kpl. amorów a drudzy filtr stożkowy . jeżdziliśmy tyle samo , wpisowe takie same .

komandor

Post autor: komandor » śr wrz 23, 2009 9:22 am

Typowo po polsku -zarzuty, spróbujcie zrobić impreze powodzenia ,dla nas to był rok testowy jak sprawdzimy sie jako organizatorzy cyklu, dajcie spokój Mirkowi bo zaczyna to byc śmieszne !!
KDK MOTOSPORT

krzycho.
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: krzycho. » śr wrz 23, 2009 9:52 am

Widzę z waszych wypowiedzi na forum, że IC SERIA4x4 w NS się ogólnie podobała i jak wynika z wypowiedzi to głównie z możliwości, jakie dawały długie odcinki, chociaż niektórzy przesadzili z ciśnieniem, dachowania i zajeżdżone silniki, rozwalone skrzynie, pokrzywione amortyzatory, zgubione sprężyny, itp. :)2 :)2 :)2
Macie do nas organizatorów trochę uwag, spostrzeżeń i dobrze, że jest o tym mowa, pozwoli to nam na przyszłość lepiej dopracować regulamin, polepszyć organizację i stworzymy razem cykl imprez, na których będzie można się dobrze bawić – no chyba, że znowu będzie CIŚNIENIE. :)11 :)11 :)11
Najbardziej cieszy fakt, że praca, jaką wykonaliśmy przy szukaniu i załatwianiu terenu, uzyskiwaniu zgody i pozwoleń, się opłaciła.Widząc wasze zmęczenie po powrocie z odcinków, a w szczególności słysząc wasze wypowiedzi, co do długości i trudności przygotowanych odcinków, to my, jako organizatorzy a w szczególności -- Krzysztof i Szczepan -- robiliśmy to na swoim podwórku-- możemy powiedzieć, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty. :oops:
IC SERIA4x4 w NS była jakby prologiem do tego, co będzie w następnych edycjach SERII4x4 !! !! !!

ufo4x4

Post autor: ufo4x4 » śr wrz 23, 2009 12:42 pm

krzycho. pisze:Widzę z waszych wypowiedzi na forum, że IC SERIA4x4 w NS się ogólnie podobała i jak wynika z wypowiedzi to głównie z możliwości, jakie dawały długie odcinki, chociaż niektórzy przesadzili z ciśnieniem, dachowania i zajeżdżone silniki, rozwalone skrzynie, pokrzywione amortyzatory, zgubione sprężyny, itp. :)2 :)2 :)2
Macie do nas organizatorów trochę uwag, spostrzeżeń i dobrze, że jest o tym mowa, pozwoli to nam na przyszłość lepiej dopracować regulamin, polepszyć organizację i stworzymy razem cykl imprez, na których będzie można się dobrze bawić – no chyba, że znowu będzie CIŚNIENIE. :)11 :)11 :)11
Najbardziej cieszy fakt, że praca, jaką wykonaliśmy przy szukaniu i załatwianiu terenu, uzyskiwaniu zgody i pozwoleń, się opłaciła.Widząc wasze zmęczenie po powrocie z odcinków, a w szczególności słysząc wasze wypowiedzi, co do długości i trudności przygotowanych odcinków, to my, jako organizatorzy a w szczególności -- Krzysztof i Szczepan -- robiliśmy to na swoim podwórku-- możemy powiedzieć, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty. :oops:
IC SERIA4x4 w NS była jakby prologiem do tego, co będzie w następnych edycjach SERII4x4 !! !! !!
:)2
Pierwszy numer startowy jest mój 8)
Popieram i pozdrawiam.

komandor

Post autor: komandor » śr wrz 23, 2009 1:26 pm

Ufo rezerwujemy Ci numer 1
KDK MOTOSPORT

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » śr wrz 23, 2009 1:39 pm

My dalej pozostajemy przy 3 :)23 Tylko musimy trochę blacharkę podremontować :)23
CHARIOT Rally Team 4x4

komandor

Post autor: komandor » śr wrz 23, 2009 4:42 pm

MAM NADZIEJE ŻE WYSTARTUJECIE Z SŁAWKIEM W KLASIE SUPER SPORT ??
KDK MOTOSPORT

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » śr wrz 23, 2009 6:06 pm

to ja poproszę nr 7 w klasie S :)
Żabka... po prostu Żabka :-)
4X4 EXTREME TEAM i koniec...
www.dobreherbaty.pl

fiejas

Post autor: fiejas » śr wrz 23, 2009 6:49 pm

Panowie i Panie - zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia... filmiki oczywiscie też :)
Podrzucajcie mailem, na forum.

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » śr wrz 23, 2009 6:59 pm

No właśnie straśnie mało jest z tej Edycji :( a ja nic nie robiłem, bo mi ładowarkę do aparatu wcięło :(
www.dobreherbaty.pl

ripperns
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ripperns » śr wrz 23, 2009 7:22 pm

komandor pisze:MAM NADZIEJE ŻE WYSTARTUJECIE Z SŁAWKIEM W KLASIE SUPER SPORT ??
Patrzac na samochody (silniki, przygotowanie i doswiadczenie) i czasy uzyskiwane przez zalogi to niemam pojecia do jakiej klasy isc ... moze zrobicie klase cisnieniowcow ? Przyznaje, że nim jestem co bylo widac na ostatniej rundzie np. przy wyprzedzaniu zalog ktore stwierdzily, ze ciagniecie sie po trasie to jest swietny pomysl. niewiem o czym takie osoby mysla ... Najlepiej samemu nie jechac i innym niedac sie scigac !!!

Pozdrawiam

fiejas

Post autor: fiejas » śr wrz 23, 2009 7:26 pm

Z Gurgulem i Anatolem roilibyście niezłe kino :)
Pamiętaj, że dla wielu załóg 60km to max mozliwości ich samochodów, sił.
Część jedzie by dojechać, przejechać.
A część przyjeżdza po to by miło spędzić czas i dobrze się pobawić, potrenować czy sprawdzić sprzęt.
IC Seria nie ma jeszcze duzej rangi (na pewno będziemy nad tym pracować)nagrody staramy się by były jak najciekawsze. Na pewno wielu po eliminacji Nowo Sądeckiej zmieni swój styl jazdy. Jedni na bardziej agresywny, inni wręcz odwrotnie bo długie odcinki pokazały, że nie sztuką pędzić na Hurrrra, a sztuką dojechać uzyskując przy tym dobry wynik.

ripperns pisze:
komandor pisze:MAM NADZIEJE ŻE WYSTARTUJECIE Z SŁAWKIEM W KLASIE SUPER SPORT ??
Patrzac na samochody (silniki, przygotowanie i doswiadczenie) i czasy uzyskiwane przez zalogi to niemam pojecia do jakiej klasy isc ... moze zrobicie klase cisnieniowcow ? Przyznaje, że nim jestem co bylo widac na ostatniej rundzie np. przy wyprzedzaniu zalog ktore stwierdzily, ze ciagniecie sie po trasie to jest swietny pomysl. niewiem o czym takie osoby mysla ... Najlepiej samemu nie jechac i innym niedac sie scigac !!!

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr wrz 23, 2009 7:39 pm przez fiejas, łącznie zmieniany 1 raz.

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » śr wrz 23, 2009 7:31 pm

Ja tez sie ludze, ze ktos nasze fruwanie uwiecznil, ale na razie tylko 2-3 zdjecia swoje widzialem + 1 filmik :)
Nie krepowac sie, wysylac :)

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » śr wrz 23, 2009 7:34 pm

ripperns pisze: Patrzac na samochody (silniki, przygotowanie i doswiadczenie) i czasy uzyskiwane przez zalogi to niemam pojecia do jakiej klasy isc ...
Tak wogole, to sa gdzies do podgladu czasy poszczegolnych odcinkow ? Tak z czystej ciekawosci porownalbym sobie swoje czasy z innymi.

fiejas

Post autor: fiejas » śr wrz 23, 2009 7:41 pm

Będą, a przynajmniej postaram się by były.
Tak jak i kluby czy też Teamy, w których startujecie.
hubi77 pisze:
ripperns pisze: Patrzac na samochody (silniki, przygotowanie i doswiadczenie) i czasy uzyskiwane przez zalogi to niemam pojecia do jakiej klasy isc ...
Tak wogole, to sa gdzies do podgladu czasy poszczegolnych odcinkow ? Tak z czystej ciekawosci porownalbym sobie swoje czasy z innymi.

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » śr wrz 23, 2009 7:57 pm

ripperns... nie obraź się, bo słabo Cię znam, poza reprymendą jaką od Ciebie usłyszałem ja i mój pilot (obaj po raz 1 w aucie 4x4 i na imprezie 4x4), że "mamy zjechać, jak trąbisz"... :)
Kolega holował Kolegę... ok, powinien zjechać, albo załatwić to org... ale takie przypadki świadczą o KOLEŻEŃSTWIE, a to był 1 z priorytetów off-roadu od zarania !!
Za nimi jechały 2 auta, w tym my... oba startujące w tej samej klasie co "zestaw holowniczy"... i uwierz mi, każdy z nas miał ochotę wykręcić jak najlepszy czas i każdy z nas mógłby się zachować, tak jak Ty... ale jakoś nikt tego nie zrobił !!
Powinien zareagować org i jakoś temat załatwić, ale też tego nie zrobił... i to też rozumiem, bo ogarnięcie takiej imprezy łatwym zadaniem nie jest...
Natomiast Twoje zachowanie, przykro mi to pisać, napawa mnie obawą... czy jeśli następnym razem będziesz w mojej klasie... mogę zostawić auto bez opieki...
Off-Road, od kiedy się tym zajmuję jest moją ucieczką przed "wyścigiem szczurów", jest moim hobby ostatnio też jakimś sposobem na życie :) Starty w Rajdach traktuję jako sport, ale nie za wszelką cenę, nie na zasadzie "bij zabij" Kolegów
Rozpisałem się a i tak nie napisałem wszystkiego... zresztą to pewnie i tak bez znaczenia :(
www.dobreherbaty.pl

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » śr wrz 23, 2009 8:16 pm

gizmo bez urazy ale na pewno to zrozumiesz , w saczu mamy taką kolezeńska rywalizacje miedzy sobą , znamy sie i lubimy ale każdy chce wygrac , na odcinku jesteśmy wrogami ( czyt . konkurentami ) a na codzien przyjaciółmi , no wysłałbyś swoją żone z konkurentem na wczasy :lol: , a ja wysłałem ze Sławkiem bo sam nie miałem czasu przygotowywałem Sławkowi auto do rajdu , ciśnienie było takie że wygrał gośc zupełnie obcy . Przed rajdem kazdy mówił ze pierwszy odcinek jedzie kontaktowo , sprawdzimy czasy a zabawa zacznie się póżniej , a większość rozwaliła auta .

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » śr wrz 23, 2009 8:19 pm

chyba nie o tym pisałem
no i nie wiem kto to Sławek itd :)
www.dobreherbaty.pl

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » śr wrz 23, 2009 8:26 pm

sławek to ten co na Ciebie trąbił tzw ripperns

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » śr wrz 23, 2009 8:35 pm

Miło mi Wojtek jestem :)
Może kiedyś pojedziecie na imprezę na inny teren i zrozumiecie o czym piszę...
Tym bardziej dziwią mnie Wasze uwagi dot orga... Wasz teren, Wasz org... ja dlatego zrezygnowałem z organizacji imprez :(
Bo moi Koledzy mieli do mnie pretensje o organizacje, a "obcy", o to, że "faworyzowałem" swoich....
a tak BTW ukończyli Rajd ??
bo mieć ciśnienie i jechać po "swoich" trasach na maxa to normalne...
To jest tak, jakbym zrobił imprezę u siebie na Pustyni Siedleckiej i trąbił, że ktoś nie potrafi pod górkę podjechać :)
Nie wiem, może to odrobina szacunku dla konkurentów :)
Z nas też się śmiali na PP po nocnym, że objeżdżali nas "jak furę z gnojem"
Tylko, że myśmy ukończyli w sumie na 3 mscu, a w generalce jesteśmy na 2... mimo, że auto cały czas nie działa poprawnie...
www.dobreherbaty.pl

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » śr wrz 23, 2009 9:02 pm

przeciez organizatorzy są po to żeby od nich wymagać :lol: , co nie komandir ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”