Pomocy!! kierunkowskazy wsiorbało!!

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pn mar 06, 2006 9:15 pm

sciba pisze:No to powiedz co jest madralo :wink:
Wedlug moich obliczen masa jest jak najbardziej GIT( nowke zrobilem od haka).... dla ulatwienia powiem ze jak wlacze kieruek lewy (czyli ten po.jebany) to miga w srodku taka kontrolka pod regulacja switel....to jest chyba od podloczenia przyczepy do wtyki....... co o tym sadzisz Watsonie :)21
...ze zjebales mase

sobie pozwolilem wtracic :)21
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » pn mar 06, 2006 9:36 pm

sciba pisze:No to powiedz co jest madralo :wink:
Wedlug moich obliczen masa jest jak najbardziej GIT( nowke zrobilem od haka).... dla ulatwienia powiem ze jak wlacze kieruek lewy (czyli ten po.jebany) to miga w srodku taka kontrolka pod regulacja switel....to jest chyba od podloczenia przyczepy do wtyki....... co o tym sadzisz Watsonie :)21
Mysle ze jednak zrypales mase, albo zwarles gdzies przewody.
Poszykiwania zacznij od wyciagania po jednej z dziwnie zachowujacych sie zarowek. Czyli jak wlaczasz migacz a miga cos innego to to wypnij i sprawdz czy dalej miga to co ma migac itd. Wtedy dojdziesz ktory z odbiornikow jest zle podlaczony.

a... i jeszcze wyczysc dokladnie syf ze zlacza do przyczepy jak masz.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » pn mar 06, 2006 11:27 pm

Kurwasz jak ja nie lubie elektryki :evil: :evil: :evil:

Dzieki chopaki :)2
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "

Awatar użytkownika
Walik04

Kontaktowanie:

Post autor: Walik04 » pt wrz 21, 2007 6:24 pm

hej, mam podobny problem po dzwonie w tuł lampy dzilaly tylko byly zbite klosze. przy okazji poszła mi nagrzewnica, rozebrałem całą teske i złożyłem od nowa teoretycznie tak samo, podłączyłem tylne lampy i zaczeły sie jaja, kiedy nie mam właczonych swiateł postojowych albo mijania kierunki dzialaja normalnie a jak tylko wlacze swiatla zaczynaja kierunek pali slabiej na przemian z zarowka ktora znajduje sie w srodku lampy, podlaczalem mase juz w roznych miejscach i bez efektu :( moze ktos pomysl na rozwiazanie problemu!!!
Suzuki Jimny 1.3, r. 2006

http://picasaweb.google.pl/Walik4x4

Awatar użytkownika
misio

Post autor: misio » pt wrz 21, 2007 6:31 pm

objawy wskazuja definitywnie na brak masy, sprawdz jeszcze raz dokladnie czy masz mase na kazdej oprawce :)2
Suzuki sj413 `85 nie motane :)21

Awatar użytkownika
vaiker

Kontaktowanie:

Post autor: vaiker » pt wrz 21, 2007 7:53 pm

POWAZNIE posprawdzajcie ta mase, ja ostatnio sobie popuscilem lekko sruby od masy w przedniej lampie lewej i prawej, zrobilem modyfikacje taka jaka mialem zrobic ale srub nie dociagnalem bo zapomnialem, efekt byl komiczny, jak wcisnalem klakson to zapalaly sie kierunkowskazy, przy zalaczeniu kierunku w lewo mrygaly tylne kierunki i wlaczaly sie wycieraczki!, przy kierunku w prawo slychac bylo bzykanie z klaksonu i wszystko przygasalo, pozycyjne dzialaly bez problemu, drogowe i dlugie lapaly od czasu do czasu, extra ze sie zorientowalem dopiero kilka kilometrow od domu w nocy , a Mdeja nawet mnie H4 nie chcial poratowac ;/ kolega . . . ;p
Vitara cabrio 2.0 16V '98 235/70/16MT LPG
Vitara long 2.0 V6 '97 225/75/16AT LPG

kpt.Jack
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kpt.Jack » pt wrz 21, 2007 8:53 pm

Wszystkiemu winna masa?? o co tu chodzi? wiec i ja dorzuce swoją zmote ;) własnie wymieniłem w Samuraiu stare lampy na nowe h4 wesema pozycyjne przeniosłem do klosza wszystko ładnie polutowne w trakcie montażu sprawdzone działają krótkie długie i jest git. Po zakończeniu dzieła co nastepuje
1. Kontrolka właczenia przeciwmgielnych pali się cały czas (gaśnie gdy się właczy światła)
2. Przeciwmgielne sie nie zapala wogóle
3. kontrolka długich zapala sie po wciśnięciu przeciwmgielnych??
rozumie ktoś coś z tego??
Wszystkiemu winna masa?? :-?

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » pn wrz 24, 2007 9:02 pm

W sumie TAK 8)
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
student 69

Post autor: student 69 » wt wrz 25, 2007 9:30 pm

Witam.
Ciekawy migaczowy wątek - też dorzucę swój problem :D
Zaginęły mi wszystkie migacze. Sprawdzone kable, przerywacz, bezpieczniki i żarówki też :). Stawiam na włącznik - czy moja diagnoza jest słuszna? :)

Jeżeli tak to czy mógłby mi ktoś opisać łopatologicznie krótki kurs wymiany tegoż :)?

Pozdrawiam.
Gaz 69, uaz 469 NO MORE... SJ700
JURA OFF-ROAD TEAM
www.juroft.com

zacho

Re:

Post autor: zacho » pt mar 19, 2010 8:58 pm

PS. Chcesz schemat elektryczny czy masz ?[/quote]

Mi by się bardzo przydał :D Bo światła nowe kupiłem a tam niezła plontanina jest :)
poda ktoś linka?
Suzuki Samurai ofcourse :D

Awatar użytkownika
Zonk

Re: Pomocy!! kierunkowskazy wsiorbało!!

Post autor: Zonk » sob mar 20, 2010 9:44 am

Nieźle odgrzebałeś temat sprzed 3 lat :o Myślę ze piszący dawno zapomniał gdzie ma ten schemat :) A schemat znajdziesz na http://daniels.lumena.com/suzuki/ na dole jest kilka rozdziałów z "zielonej" książki serwisowej suzuki. Między innymi schemat instalacji elektrycznej Sj410 i SJ413.

Awatar użytkownika
boomi2

Post autor: boomi2 » wt mar 23, 2010 9:44 am

to ja też dołączę swój wątek kierunkowskazów.
jak włączam kierunek - obojętnie czy w prawo czy w lewo to nie ma równych odstępów przy załączeniu i wyłączeniu a czasem nie ma wogule reakcji. Zmiany sa w momencie skręcania kierowicą - raz jest dobrze, raz nie ma wcale, raz jakaś popelina idzie ciągle włączone lub dochodzą dźwięki jakby zwarcie było. Jak nie ma kierunków to też nie działają światła awaryjne.
1. Czy to wina przekaźnika?
2. Czy wina przerywacza?
3. Czy wina całego ustrojstwa pod kierownicą? (próbowałem przy kierownicy przesmarować wd40 ale nie przyniosło rezultatu.

sprawa jest dziwna bo czasami nie ma problemu a raz na jakiś czas nie można nic włączyć.
Jeep ZJ 96' 5.2 lift 4,5", 33" był
pisane po 23 nie jest pawdziwe :)14 :)13

himself

Kontaktowanie:

Post autor: himself » pn kwie 12, 2010 4:53 pm

hej ja tez mam problem
ktory w czasie jazdy wyskoczyl :/
nie dzialaja mi kierunki i awaryjne
bezpiczeniki sa ok
jak wlacze awaryjne swieca sie caly czas bez migania, albo wogole nie maq rekacji i nic nie swieci
jak wlacze kierunke to raz swieci sie ciaglym swiatlem albo wogole sie nie swieci
wymienilem przerywacza na dzialajacy od innego samuraia i to samo
o co kaman ?
bo az strach jezdzic bez kierunkow

edit: udalo mi sie rozwiazac problem,
kable we wtyczce od haka wypadly z gniazd i chyba robily jakies zwarcie, rowniez rozebralem przerywacz troche go przeczyscilem i wszystko juz chula :)
pozdr
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”