Gdzie przerobić Samuraja
Moderator: Albert_N
- artur krzysztof wnorowski
-
Dołączę się do grona doradców, bo sam mam samuraja dopiero 2 lata i też się zastanawiałem jeździć czy motać.
Mając zrobione to, co masz, możesz już dużo. Spróbuj pojechać na 2-3 imprezy w Twojej okolicy.
Zobaczysz co ludzie mają w suzukach porobione i co to daje (nie wszystkie wynalazki są przydatne).
Przy okazji zapytasz kto i gdzie im przerabiał. Dowiesz sie więcej niż tutaj, bo dużo lepiej się w błotku rozmawia....
Sprężyny można zrobić na kilka sposobów (leci taki temat na forum), blokad jest też kilka typów - automatyczne, załączane: pneumatyczne na linkę, elektryczne itd. Reduktor - w zależności od rozmiaru kół i terenu po którym jeździsz, a może jeszcze półosie powzmacniać?
Na prawdę musisz wiedzieć co chcesz zrobić (dokładnie, co chcesz osiągnąć), żeby wiedzieć kto i gdzie...
Powodzenia
ale grafomania 
Mając zrobione to, co masz, możesz już dużo. Spróbuj pojechać na 2-3 imprezy w Twojej okolicy.
Zobaczysz co ludzie mają w suzukach porobione i co to daje (nie wszystkie wynalazki są przydatne).
Przy okazji zapytasz kto i gdzie im przerabiał. Dowiesz sie więcej niż tutaj, bo dużo lepiej się w błotku rozmawia....
Sprężyny można zrobić na kilka sposobów (leci taki temat na forum), blokad jest też kilka typów - automatyczne, załączane: pneumatyczne na linkę, elektryczne itd. Reduktor - w zależności od rozmiaru kół i terenu po którym jeździsz, a może jeszcze półosie powzmacniać?
Na prawdę musisz wiedzieć co chcesz zrobić (dokładnie, co chcesz osiągnąć), żeby wiedzieć kto i gdzie...
Powodzenia

SJ 1.3i '90 KAM+OME+windy do pocięcia
508 i C4 Picasso do wożenia gromadki
508 i C4 Picasso do wożenia gromadki
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam
A więc tak po długich poszukiwaniach odpowiedniego warsztatu znaleziono takowy w Rzeszowie.
Co zrobiono?
1. Orurowanie+halogeny na dach+Klatka+ zderzak tylni (nawet ładnie wyszło
)
2. Wymieniono sprzegło na to od bielszczaków (stare juz było troche przywędzone)
3.Wzmacniane resory od bieszczaków 4 szt. (kurde oni je chyba ze złota robią
)
4.Wymieniono polibusze
5. Założono snorkel AirTec
6 Zakupiono felgi stalowe i opony. I tu jest problem felgi stalowe są ciensze i brakuje gwintu na szpilkach.Co zrobic ? , gwintować? czy sa jakies specjalne nakretki?
Na razie to by było na tyle pozostaje tylko czekac na roztopy
Ps gdybym wiedział jak to wrzuciłbym jakies foto
A więc tak po długich poszukiwaniach odpowiedniego warsztatu znaleziono takowy w Rzeszowie.
Co zrobiono?
1. Orurowanie+halogeny na dach+Klatka+ zderzak tylni (nawet ładnie wyszło

2. Wymieniono sprzegło na to od bielszczaków (stare juz było troche przywędzone)
3.Wzmacniane resory od bieszczaków 4 szt. (kurde oni je chyba ze złota robią

4.Wymieniono polibusze
6 Zakupiono felgi stalowe i opony. I tu jest problem felgi stalowe są ciensze i brakuje gwintu na szpilkach.Co zrobic ? , gwintować? czy sa jakies specjalne nakretki?
Na razie to by było na tyle pozostaje tylko czekac na roztopy

Ps gdybym wiedział jak to wrzuciłbym jakies foto

No byle do przodu i pod górkę 

Możesz założyć dystanse a przy okazji zyskasz na szedrokości i na stabilności auta, wiele postów jest o tym że jak założysz dystanse to będą Ci łożyska siadać ale w terenie i tak się wszystko szybciej zużywa.
Przeczytałem ten epizid od początku i wydaje mi się że czas Żebyś sprzęt skatował w błocie. Zapamiętaj namiary do mechanika bo "opentańczy amok" nie raz Cię do niego skieruje.
Przeczytałem ten epizid od początku i wydaje mi się że czas Żebyś sprzęt skatował w błocie. Zapamiętaj namiary do mechanika bo "opentańczy amok" nie raz Cię do niego skieruje.
- suziobrzyn
- jestem tu nowy...
. Orurowanie+halogeny na dach+Klatka+ zderzak tylni (nawet ładnie wyszło )
3.Wzmacniane resory od bieszczaków 4 szt. (kurde oni je chyba ze złota robią )
4.Wymieniono polibusze
i to napewno wpłynęło na dzielność twojego auta w terenie
ale czekam na zdjęcia
3.Wzmacniane resory od bieszczaków 4 szt. (kurde oni je chyba ze złota robią )
4.Wymieniono polibusze
i to napewno wpłynęło na dzielność twojego auta w terenie
ale czekam na zdjęcia
Co do tematu sprzęgła ,np. w Lublinie jest warsztat nabijajacy nowe okładziny , człowiek z długoletnią praktyką i wie o co chodzi , zawiozłem mu moją spaloną tarczę nabił coś tam wzmocnionego i zapewnił ,że będzie dłużej robiło niż oryginał - wziął 60 zł !
No i jakoś faktycznie nie dało się jej na razie przypalić . Bogusiowi Kowalskiemu też się to nie zdarzyło ( od niego miałem info)
Jakby co , gdzieś mam namiary ,mogę przesłać.
pzdr
No i jakoś faktycznie nie dało się jej na razie przypalić . Bogusiowi Kowalskiemu też się to nie zdarzyło ( od niego miałem info)
Jakby co , gdzieś mam namiary ,mogę przesłać.
pzdr
Xtreme Off Road Team
692 490 694
692 490 694
Re: Gdzie przerobić Samuraja
artur krzysztof wnorowski pisze:niko777 pisze: To moja pierwsza terenówka ale moim zdaniem klatka i snorkel musi być (mam szwagra wariata-już planuje wyprawe dopływami Sanu)
A nie szkoda troche przyrodyoff road to jazda z głową
ale moze koledzy lesnicy bedą w tamtych stronach czujni

wcale nie koniecznie, ja od 6 lat jeżdżę bez, moje auto do lekkich nie należy a sam nie jestem jakimś bykiemniko777 pisze:
co koniecznie trzeba zrobić
wspomaganie

Ja bym tak bardzo nie ufał, bo kiedyś możesz się przejechać.niko777 pisze: Panie Boże dzięki za wciągarke;);)
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Miałem dokładnie to samo, z tym że najpierw nie wysprzęglało do końca, a po wlaniu 2 butelek czystej wody do komory sprzęgłowej zaczęło się ślizgać. Zdarzyło się to tylko raz, bodajże 3 lata temu...protetyk pisze:Może czas wreszcie do lagra powyżej mostów wjechaćAdamo pisze:Dramatyzujeszprotetyk pisze:Jak się założy sprzęgło od poldka, trzeba idealnie uszczelnić skrzynie.
Docisk od poldka ma tendencje do łapania gnoju.
Trzy lata już robi bez uszczelniania![]()
Mi błoto zablokowało to "słoneczko", docisk nie dociskał i sprzęgło ślizgało.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Przyszła wiosna więc pora wrócić do tematu 
Korzystając z okazji ze suzia rozłożona na czynniki pierwsze (robiona blacharka, konserwacja , odpowietrzenia mostów) mam do kolegów pytanko
Gdzie mozna dostać gumy z metalową tuleją na których mocuje sie bude do ramy?
Stare nadają sie tylko do kosza ;(
Są może jakies zamienniki a moze ktos robi na zamówienie?
Z góry dziękuje za pomoc.
Swoją drogą to niezle sie zamotałem z tą Suzią;) już miesiąc temu miała być gotowa ale zawsze jakiś kwiatek wyskoczy. Ostatnio sie przekonałem że za wypełnienie progów może robic męska marynarka;)
Na to ktoś przynitował nakładki z nierdzewki i było git;)
Ciekawe co jeszcze wyskoczy w trakcie?.

Korzystając z okazji ze suzia rozłożona na czynniki pierwsze (robiona blacharka, konserwacja , odpowietrzenia mostów) mam do kolegów pytanko
Gdzie mozna dostać gumy z metalową tuleją na których mocuje sie bude do ramy?
Stare nadają sie tylko do kosza ;(
Są może jakies zamienniki a moze ktos robi na zamówienie?
Z góry dziękuje za pomoc.
Swoją drogą to niezle sie zamotałem z tą Suzią;) już miesiąc temu miała być gotowa ale zawsze jakiś kwiatek wyskoczy. Ostatnio sie przekonałem że za wypełnienie progów może robic męska marynarka;)
Na to ktoś przynitował nakładki z nierdzewki i było git;)
Ciekawe co jeszcze wyskoczy w trakcie?.
No byle do przodu i pod górkę