"Niezawodne" disco :)
Moderator: Jerry
- HUSKYTEAM
- Kontaktowanie:
Znajomy mechanik z pomocy drogowej zawsze twierdził, że nie ma awarii wykluczającej auto z ruchu. Na moje pytanie o ukręconą półoś bez wahania odpowiedział, że wystarczy ją zblokować paskiem do spodni, przy użyciu węzła zaciskowego i delikatnie można jechać. Zerwana linka sterująca skrzyni biegów to kwestia przełączania biegów ręcznie, z poziomu komory silnika itd. itd.So far brak awarii wykluczających z dalszej jazdy (nawet ze spalonym sprzęgłem jechał)
A jak już wszystko zawiedzie, to trzeba kupić toyotę.
Byłem stałym użytkownikiem 2 Nissanów (Primera) żona zarzynała Micrę, każdy z nich jeździ do dzisiaj mają ponad 400tkm - i super. Wysiadłem z nowych Nissanów do 5 letniej wówczas DII "na próbę". I zostałem.HUSKYTEAM pisze:Hmmm...jakoś inne też się psują
1) nissan sunny 350000 km w moich rękach, tyrał jako treningówka w rajdach, awarie: wymiana przegubu, padł łącznik stabilizatora.
3) Fiat CC Sport:
Dobra już nie marudzę, chciałem tak tylko dla relaksu zarzucić jakiś nowy, twórczy wątek
Przeglądy, drobne modernizacje, naprawy itd. Przejechałem ok 70tkm. Do Nissana nie wrócę bo po fuzji z R-t to już jest klęska, oceniam to po autach służbowych.
Tak naprawdę nie wiesz kto i jak eksloatował Twoje auto wcześniej. Spokojnie możesz założyć że kupił Dyskotekę bo mial do ciągania sporą dwuosiową przyczepę i zrobił średnio nie mniej niż 45tkm rocznie.
Co daje przebieg..... i skutki w postaci mniej lub bardzaiej drobnych napraw.
Ja osobiście zaoszczędziłem na kosztach przekraczania prędkości. Suma punktów i ich wartość spadła do akceptowalnej i zostały środki na różne dziwne wydatki.

Td5DISCO
Grupa D!
Grupa D!
wazne zrobiles i dojechales, jak ci sie nie podabo opchnij kup tojtojke albo ine cudo, bedzie pikne bez awaryjne bedziesz hulal mln'y km i bedzie git.
a kto inny bedzie sie cieszyll ze ma LR i tez bedzie git
:)
ale ja tu nowy, niedoswiadczony i sie nie znam
a kto inny bedzie sie cieszyll ze ma LR i tez bedzie git

ale ja tu nowy, niedoswiadczony i sie nie znam

Disco 96r. 300 Tdi; "" nie automat
5 o'clock off road team.
5 o'clock off road team.
- HUSKYTEAM
- Kontaktowanie:
niby tak, ale toyota nie bez powodu kosztuje tyle, ile kosztuje. Nie zdziwiła Cię cena dyskotek na rynku?
Wiadomo, że autko ma swoje zalety, ale jak widzę jakośc wykończenia wnętrza to się niejednokrotnie zastanawiam, czy to możliwe, żeby nie potrafic zrobic pasujących do siebie plastików w kabinie, a potrafic zrobic dobry układ przeniesienia napędu na 4 łapy....
Wiadomo, że autko ma swoje zalety, ale jak widzę jakośc wykończenia wnętrza to się niejednokrotnie zastanawiam, czy to możliwe, żeby nie potrafic zrobic pasujących do siebie plastików w kabinie, a potrafic zrobic dobry układ przeniesienia napędu na 4 łapy....
ale mówisz o toyocie chybaHUSKYTEAM pisze:niby tak, ale toyota nie bez powodu kosztuje tyle, ile kosztuje. Nie zdziwiła Cię cena dyskotek na rynku?
bo w moim 18'sto latku nic nie piszczy a plasticzki są w zaje..stym stanie
napęd działa - też nie wiem w czym problem
ps
jak to mawia mój kolega - samochód powstawał w czasach kryzysu paliwowego, miał być w miarę prosty, tani, coś pośredniego pomiędzy wolem roboczym (seria) a limuzyną range'em
i taki jest

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
- Discotheque
-
Eeeeeeee... ten znowu swoje...HUSKYTEAM pisze:niby tak, ale toyota nie bez powodu kosztuje tyle, ile kosztuje. Nie zdziwiła Cię cena dyskotek na rynku?
Zrozum... z samochodem - jak z zona.
Nie ma idealow. Np. piekne bywaja pyskate a inne - te dobre, sa tak dobre, ze az nudne.

Krotka pilka - Kochasz albo Nie.
A jak nie - to nie zawracaj dupy tylko sie rozwiedz i zalecz kompleksy golfem w dizlu .
zasadniczo i co do żon sie zgadzam w ogólnym przesłaniu, aleac pisze: Eeeeeeee... ten znowu swoje...
Zrozum... z samochodem - jak z zona.
Nie ma idealow. Np. piekne bywaja pyskate a inne - te dobre, sa tak dobre, ze az nudne.![]()
Krotka pilka - Kochasz albo Nie.
A jak nie - to nie zawracaj dupy tylko sie rozwiedz i zalecz kompleksy golfem w dizlu .
czemu ten golf to akurat w dyzlu

Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- Michał...G
-
No to trzeba było spojrzeć na ceny Defenderów ( nie bez powodów tyle kosztująHUSKYTEAM pisze:niby tak, ale toyota nie bez powodu kosztuje tyle, ile kosztuje. Nie zdziwiła Cię cena dyskotek na rynku?

AMG M35A2C 2 1/2 TON
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Ceny Defenderów to efekt genialnej i podręcznikowej wręcz, długoletniej i przemyślanej polityki marketingowej firmy Land Rover.dudek pisze: No to trzeba było spojrzeć na ceny Defenderów ( nie bez powodów tyle kosztują) i tam nie masz problemów z plastikami

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- RAF z Ochoty
tej tasiemiec nie ma to jak calowa śrubka , wtedy szukam coś w stylu: OooQurwaszitmadafaka ...Wąż pisze:fakjuBartas pisze:następstwem jest zanik "łaciny" tak używanej potocznie kiedyśWąż pisze:niezawodne i przewidywalne samochody sprawiają iż życie jest szare
łacina i angielski w ciągłym użytku

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R