I Rally 4x4 Zakliczyn 2008

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » wt sie 05, 2008 6:32 am

narazie to mam plan aby dac posluchac samemu Rolandowi... tak aby na przyszlosc nie robil (jak to mowia) "...z geby d.py...", nie zglaszalem protestu bo: nie doczekalismy sie nieoficjalnych wynikow, niechcialem bic niepotrzebnie piany widzac co sie dzieje w innych klasach..., tak naprawde jest mi obojetnie ktore miejsce zajmuje na imprezach bardzo raczkujacych i malo sprawiedliwych typu zakliczyn... a 200 zl to bardzo przystepna cena jak za zorganizowanie legalnej 30 min jazdy... jeszcze raz powtarzam : NIEDZIELA BYLA SUPER !

tylko czemu ci co nie jechali maja wyzsza lokate ? :wink:
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

mikhey

Kontaktowanie:

Post autor: mikhey » wt sie 05, 2008 7:55 am

Generalnie wychodzi na to, że gdyby Shrek z Gutmanem nie podjęli w ogóle niedzielnej próby, wygraliby klasę extreme :)

Awatar użytkownika
nawiedzony
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nawiedzony » wt sie 05, 2008 11:04 am

Witam !!!
Nie odzywałem sie bo nie było mnie fizycznie w Zakliczynie , ale byłem tam " duchem " i medialnie.
Z regulaminem klasy extrem to tak naprawdę namieszał sam Biernacki bo innego wyjaśnienia nie ma !!!
Jak ktos ma w dyspozycji stary regulamin z edycji 28/29 czerwca to dla klasy extrem jest on rzeczywiście jasny i czytelny.(TARYFA TO 150% NAJDŁUŻSZEGO CZASU PRZEJAZDU !!!!!!)
nawiasem mówiac miałem w rekach i czytałem regulamin który został przesłany przez BIERNACKIEGO Tomkowi i Krzyśkowi do zamieszczenia na stronie pikniku i którego treść w części poświęconej klasie Extrem była podobna do tego z 28/29 czerwca ale dla uniknięcia sporów poszerzona o dokładne sprecyzowania dotyczące pojęć : słupek/tyczka , taśma , lina ,pilot itp)i takiej samej treści regulamin widział Roland i dlatego tak ci Marcin w tej kwestji odpowiedział.
Regulamin w zmienionej formie nakazał wydrukowac i umieścić na stronie pikniku krzyśkowi i Tomkowi Józek Biernacki , bo to on był przecież sędzią głównym. Z tego co wiem to chodi o dostosowanie do regulaminu ŻUBRÓW I PUCHARU MAŁOPOLSKI.
Żałuję że mnie tam nie było bo musiałby to zmienić na logiczne 150% najdłuższego czasu!!!!!
nawiedzony

900
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 900 » wt sie 05, 2008 1:08 pm

nawiedzony pisze:Z tego co wiem to chodi o dostosowanie do regulaminu ŻUBRÓW I PUCHARU MAŁOPOLSKI.
W regulaminie na stronie pikniku jest jak byk napisane: "Taryfa to 150% czasu najlepszego przejazdu...". Taki sam zapis jest w regulaminie jaki jest przy informacjach o pikniku. Dlatego coś tutaj nie gra z tą taryfą. Jak piszecie we wczesniejszych postach to komandor i sedziowie upierali sie przy najwolniejszym przejezdzie natomiast w regulaminie jest mowa o najlepszym czasie. Jedyne co się tutaj zgadza to 150%. :)

A co do dostosowania do Żubrów to chyba poprzedni czerwcowy regulamin był ok skoro Flaga był na imprezie i tym samym chyba go zaakceptował? ;)

mikhey

Kontaktowanie:

Post autor: mikhey » wt sie 05, 2008 1:17 pm

Romek to zawsze był rempściarz, i dla niego 150% najlepszego było święte...Tyle, że dla extremy to nieporozumienie

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » wt sie 05, 2008 1:58 pm

mikhey pisze:Romek to zawsze był rempściarz, i dla niego 150% najlepszego było święte...Tyle, że dla extremy to nieporozumienie
DOKŁADNIE!!!
wszyscy się chyba zgodzą ze dla rempściarzy musi być inny regulamin aniżeli dla extremy kary za tyczki ,taśmy, taryfa - no może za falstart można by te sama kare zastosować.ALE OCZYWIŚCIE NIE 60
jeszcze tak apropos najlepszego przejazdu ...
jesli jest mowa 150% najlepszego czasu przejazdu- czy to jest to samo co 150% najszybszego czasu przejazdu w danej klasie?
sam już nie wiem może ktoś sprostuje???
do pytanka doloże przykładzik
zawodnik nr 1.wykreca 2.14 i 1 tyczka punktacja 144 zawodnik nr 2 wykreca 1.52 i 5 tyczk punktacja 162
PYTANIE KTÓRY ZAWODNIK TO LEPSZY?
CZY TARYFE WYLICZA SIE OD NAJGORSZEGO ?tego co przejechał TAK ŚREDNIO ?CZY MOZE OD NAJLEPSZEGO ZAWODNIKA Z DANEGO ODCINKA???? ROZNICA W TARYFIE DOSC ZNACZNA
?? 8)
SIĘ POROBIŁO Z TYMI WYNIKAMI!!! ALE DOBRZE ZE BŁOCKA TROSZKE BYŁO !!!FOTY FAJNE !!

longer
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: longer » wt sie 05, 2008 2:33 pm

W klasie SPORT taryfa to 150% najlepszego czasu w DANEJ KLASIE ale nie wlicza się w to punktów karnych najlepszej załogi z danej klasy. Czyli jeśli najlepszy czas 2.14 i miał np. 20pkt. karnych to taryfa wynosi 201 pkt.-(134+67).

Regulamin elastyczny BARDZO. Wyglądało jakby regulamin sklejony z kilku innych regulaminów. Miało być badanie techniczne o określonej godzinie dla każdej załogi, strefy czasowe, i inne bajery. A było tylko zamieszanie, bałagan i kolejki na każdym OSie.

mikhey

Kontaktowanie:

Post autor: mikhey » wt sie 05, 2008 2:58 pm

Jak to sam czas się liczy ?? Bez sensu ! Czyli koleś, który przejeżdża odcinek w najlepszym czasie np. w 1 minutę i strąca 4 tyczki, dostaje 100pkt (60 sek+ 4x10 pkt), a ktoś kto ma taryfę dostaje 90 pkt (60sek najlepszego + 30 pkt)...i jest wyżej niż najlepszy ...heh :-?

fiejas

Post autor: fiejas » wt sie 05, 2008 3:02 pm

Nie wiem czy bałagan to dobre słowo....
Po czerwcowym Pikniku wprowadziliśmy kilka zmian...bardziej odpowiedzialni sędziowie pomocniczy, więcej krótkofalówek(które mimo wszystko czasem szwankowały z uwagi na teren) tablica z wynikami na mecie i kilka innych...zrobiliśmy to na podstawie Waszych opinii za, które dziękujemy.
Jak sami widzieliście zarówno ja jak i Krzysiek staraliśmy się z Wami rozmawiać i słuchać Waszych opinii co do tej imprezy i było to jeszcze duzo przed bałaganem z wynikami.
Nie chce całej winy za tan bałagan przerzucić na Sędziego Głównego choć część z Was widziała, ze człowiek ten czuł się królem i Panem wszystkiego...odwołał odcinki, powiedział sędziom odcinków zeby nie pisali wyników na tablicach, że o wynikach i jego podejściu zarówno do organizatora jak i do zawodników nie wspomnę.
Na pewno jakaś część tej winy leży również po naszej stronie czyli Organizatora.
Jednak wiem ile Tomek narobił się przy tyczeniu odcinków, które zostały odwołane, jeszcze w sobote w nocy jeździł korygował i sprawdzał odcinek , którego woglóe nie było, teren opłacony, zezwolenia były...
Kolejki na odcinkach...chcieliśmy zeby każdy z Was mógł pojeździć sobie jak najwięcej...
Ale na następnej imprezie będziemy starali się wprowadzić ograniczenie czasowe również za Waszą radą...czyli PKC i kary za spóźnienia. Unikniemy dzięki temu oczekiwaniu 10 załóg na ostatniego kolegę, który jeszcze nie przejechał.

900
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 900 » wt sie 05, 2008 4:22 pm

fiejas pisze:Nie chce całej winy za tan bałagan przerzucić na Sędziego Głównego choć część z Was widziała, ze człowiek ten czuł się królem i Panem wszystkiego...odwołał odcinki, powiedział sędziom odcinków zeby nie pisali wyników na tablicach, że o wynikach i jego podejściu zarówno do organizatora jak i do zawodników nie wspomnę.
Ale się porobiło w tym Zakliczynie... :( :(

W ubiegłym roku było całkiem niezle nie wspominajac juz tej "wodnej imprezy" sprzed dwóch lat ale w tym roku jak i w czerwcu tak i teraz są i to chyba jeszcze większe problemy. :)3

Z cytowanego posta wynika że współorganizatorzy nie mogą się między sobą dogadać. :o Każdy ma inne zdanie na tak ważne sprawy jak ta odmieniana juz tutaj przez przypadki nieszczęsna taryfa.

Jest sygnalizowany przez uczestników problem z regulaminem imprezy i jego (dowolną) interpretacją.

A w dodatku pelnych wyników jak nie bylo tak ni ma.

Dobrze przynajmniej ze przyroda mocno się postarala i błotko było super. Tylko czy to wystarczy na te kwasy po imprezie. ??

longer
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: longer » wt sie 05, 2008 5:05 pm

Na jednym odcinku bardziej opłacało się dostać taryfę niż jechać OS. Co do kolejek na OSach to zamiast stosować PKC lepiej wprowadzić więcej odcinków ( nie 2 razy każdy tylko kilka różnych) i dojazdówek ale nie asfaltami tylko leśnymi duktami i łąkam tak aby rozciągnąć wszystko w czasie. Regulamin powinien być jasny i zrozumiały dla każdego bez zbednym podpunktów. Im prostszy tym lepszy. Czyli: wyposażenie pojazdu, ograniczenia (np. rozmiar opon) co do poszczególnych klas, punktcja za: taryfę, taśmę, tyczkę. Swoją drogą tablica z czasami byłą ok ponieważ nikt nie zawracał głowy sędziemu o czasy rywali.

900
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 900 » wt sie 05, 2008 5:26 pm

Podpisuję sie pod Twoimi postulatami. Oczywiscie ze powinno być więcej jazdy i to na nowych terenach (teraz znow byly Stroze z tym ze w drugą stronę) ktora notabene byla zapowiadana w trakcie czerwcowej imprezy na ulotkach jakie dostaliśmy.

A ta tablica z wynikami innych załóg była już w Zakliczynie bodajże w ubiegłym roku albo jeszcze wczesniej. Szkoda ze i w tym roku Organizatorzy nie skorzystali z dobrego pomyslu. A ze taka pytanina do sedziow jaki inni maja czas moze byc denerwujaca przekonalem sie samemu w czerwcu - dobrze ze sedzia byl w bezpiecznej odleglosci. ;)

Awatar użytkownika
nawiedzony
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nawiedzony » wt sie 05, 2008 7:58 pm

Wystarczy popatrzeć na wyniki klasy extrem z 28/29 czerwca żeby się domyślic że taryfa była naliczana wg 150% najgorszego wyniku itak być powinnno
nawiedzony

900
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 900 » wt sie 05, 2008 8:38 pm

nawiedzony pisze:Wystarczy popatrzeć na wyniki klasy extrem z 28/29 czerwca żeby się domyślic że taryfa była naliczana wg 150% najgorszego wyniku itak być powinnno
To jest rozsądny głos w dyskusji. Szkoda tylko że tak w Zakliczynie nie było. :(

Awatar użytkownika
DUDAS

Post autor: DUDAS » śr sie 06, 2008 11:28 pm

fiejas napisał

"Moi drodzy.
Jutro, najdalej w środę na www.piknik4x4.pl pojawi się komunikat Komandora imprezy. Jednocześnie powinny pojawić się wyniki. "

środa mineła a wyniki powinny się pojawić i się nie pojawiły
:)3

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » czw sie 07, 2008 6:52 am

Obrazek

:wink:

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » czw sie 07, 2008 10:18 am

wszyscy przecie wiedzą ze w sportowej miało być od najlepszego czasu
w extremie od najdłuzszego .
i wszyscy przecie wiedzą ze sie delikatnie mówiąc troche POPIE....ŁO!!!l ALE mysle ze w tym sporcie nie chodzi tylko o WYNIKI ale o BŁOCKO - KTÓREGO TYM RAZEM NIE BRAKŁO
:lol: :lol:
a tak na boku to Roland faktycznie z ta tyka to dość grożnie wygląda :wink:
tak jak by do zdjecia pozował - i nawet chyba jeśli by nie miał licencji nikt by nie podskoczył- no może poza MAŁYM WALDUSIEM :P :P :P

900
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 900 » czw sie 07, 2008 10:20 am

:o :o :o Wyników nie ma ani oswiadczenia komandora ale za to mamy komiks. Ale sie porobilo w tym Zakliczynie. :cry:

Awatar użytkownika
DUDAS

Post autor: DUDAS » czw sie 07, 2008 12:52 pm

XEDOSIK pisze: a tak na boku to Roland faktycznie z ta tyka to dość grożnie wygląda :wink:
Postawa godna wielkiego mistrza - widać nauki z pierwszego pikniku nie poszły na marne (pokaz walki i kultury rycerskiej) :lol:

900
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 900 » czw sie 07, 2008 1:46 pm

DUDAS pisze:Postawa godna wielkiego mistrza - widać nauki z pierwszego pikniku nie poszły na marne (pokaz walki i kultury rycerskiej) :lol:
Tylko zbroi gdzieś brak... ;) Choć to może jakiś taki nowy średniowieczno-współczesny "off-road rycerzyk".

Widać walki odrobił i to calkiem calkiem gorzej z kulturą rycerską. ;)

A wracając do tematu - czy ten bałagan i chaos po I Platinum Rally 4x4 Zakliczyn ma byc jeszcze większy niż po Platinum VIII Pikniku Samochodów Terenowych? Czy tym samym organizatorzy z Zakliczyna na czele z Komandorem Krzysztofem dali już całkiem d.py??? :)3

KIEDY BĘDĄ PEŁNE WYNIKI PO I PLATINUM RALLY 4X4 ZAKLICZYN 2008!!! Powoli minie tydzień od imprezy a wyników nadal nie ma. :)3

fiejas

Post autor: fiejas » czw sie 07, 2008 4:15 pm

Owszem miały być wyniki do wczoraj zamieszczone na stronie.
Jednak dopiero dzisiaj dotarły one do nas. Na dodatek są one ponownie weryfikowane.
Od poniedziałku między Jasłem a Krzyśkiem krążyły tylko puste formularze exel i word. NIe wnikam już, nie pytam. Dla Nas jako organizatorów najważniejsi jesteście Wy , Wasza satysfakcja i zadowolenie.
Popełnione zostały błędy ale wszelkimi siłami próbujemy to nadrobić.

900
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 900 » czw sie 07, 2008 7:51 pm

fiejas pisze:Od poniedziałku między Jasłem a Krzyśkiem krążyły tylko puste formularze exel i word. NIe wnikam już, nie pytam.
????? Co się w tym Zakliczynie po I Platinum Rally 4x4 Zakliczyn 2008 dzieje? :(

Trudno jest być zadowolonym kiedy w trakcie imprezy jak i tuż po niej zamiast mniejszego jest coraz większy bałagan. :( :(

Co się stało że od ubiegłego roku kiedy to jeszcze impreza w Zakliczynie były dobrze zorganizowana nagle z imprezy na imprezę jest coraz gorzej. Po czerwcowym Platinum Piknik były jakieś problemy - ponoć je rozwiązano. Odbyła się druga impreza choć jej zakończenie nie było chyba takie jak powinno (wyniki). A teraz są jeszcze jakieś puste dokumenty krążące pomiędzy współorganizatorami... Co się stało że jest tak źle...

Czy to jest już zbliżający się koniec imprez typu Platinum Piknik i Platinum Rally w Zakliczynie? Dlaczego?

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » czw sie 07, 2008 7:55 pm

wyniki extrem beda poprawione czy nadal najlepszy czas bedzie taryfa ?

fiejas

Post autor: fiejas » czw sie 07, 2008 8:07 pm

Problem jaki był po Platinum Piknik to brak wyników na stronie. To był jedyny problem jaki wtedy powstał. No i jeszcze kłótnia o extream.
Plarinum Rally...Problem powstał już w trakcie. Niechce bronić tutaj Krzyśka i Tomka...chce powiedzieć jedynie, ze włożyli naprawde mase pracy w organizację zarówno jednej jak i drugiej imprezy. Jeśli wynajmujesz kogoś do wykonania pewnych czynności i są to tzw."specjaliści" to spodziewasz się, ze usługa zostanie wykonana jak nalezy. Tak się nie stało. My to widzieliśmy już w czasie sobotnich odcinków...Kiedy to Sędzia Główny powiedział Sędziemu na odcinku zeby nie wypisywał wyników na tablicy bo robi zamieszanie wg. Niego.
Kolejna rzecz...Krzysiek wymagał żeby wyniki z soboty wisiały w bazie w sobote wieczorem. Dostaliśmy je w niedziele o 11. Odwołane odcinki...
I brak wyników u Organizatorów do dzisiaj. Nie jest to problem braku komunikacji miedzy organizatorami. Jest to problem niepoprawnie wykonanej usługi.

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » czw sie 07, 2008 10:14 pm

hm ....!!!???
jaki problem policzyc ?zeskanowac 70 kart drogowych do tego kilka czy moze kilkanaście protokołów umiescic link do skanów i kazdy sobie moze pnkt sam policzyc !
choć wiekszosc to i tak wie ile ma pnkt tylko nie wie ile maja inni dlatego nie wiadomo kto ? na którym miejscu jest ??
PRZECIE KAŻDY DODAWAĆ KURNA UMIE !!
1 MIN NA 60 PNKT ZAMIENIC TEŻ TYLKO WYTŁUMACZYĆ ILE DOKLADNIE TARYFA NA KTORYM ODCINKU WYNOSI I PROBLEM Z GŁOWY!! - nawet sedziow ani exela do tego nie trza !!!
jeszcze do niedawna wszedzie liczono "na palcach" wyniki i było ok !!! a tera era komputerów i wyników ciężko wyliczyć !
NAJLEPIEJ ZWALAC WINE ORGANIZATOR NA SEDZIOW - A SEDZIOWIE ZAPEWNE NA ORGANIZATORÓW !!!
GDYBY GŁUPIE TABLICE BYŁY SKRUPULATNIE DO KOŃCA PROWADZONE ? - TO WYSTARCZYŁO BY DLA KLASY SPORT TURYSTYKA KLADY I MOTORY ZALEDWIE 4 FOTY TABLIC I PROBLEM Z GŁOWY!!!
ale moze jak nie ma wynikow to może jakies foty lub filmiki na str by kto zapodał bo chętnie by poogładał znajome fury po uszy w bagnie..

:wink:
jak kto ma jakie filmiki albo foty link na str dajta coby se każdy luknął :o :o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”