błąd 71 - pomocy

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

satornik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

błąd 71 - pomocy

Post autor: satornik » sob wrz 06, 2008 8:10 am

Proszę o pomoc - może ktoś spotkał się z takim błędem: mruga kontrolka check engine, wyświetla kod 71 (test switch terminal). Szukając w sieci doszedłem do tego, że oznacza to chyba kłopot z przełącznikiem do kasowania błędów komputera, który powinien znajdować się pod kierownicą. Ale w moim samuraju (1.3, 1994r) nie ma takiego przełącznika. Silnik nie zapala. Czasem, jak jest zimny to kontrolka się nie włącza i silnik zapali, gdy go zgasić i spróbować ponownie, to już się nie udaje zapalić. Czy komuś się to zdażyło? Może ktoś wie, co z tym zrobić?

Piotr Karcz

Post autor: Piotr Karcz » sob wrz 06, 2008 12:29 pm

Kod dobrz odczytałeś :roll:

(przykład z Vitary)

http://suzuki.a-ng.eu/?t=2;3&a=21

satornik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: satornik » sob wrz 06, 2008 3:00 pm

No, tylko na tym skończyła się moja inwencja... Nie mogę znaleźć zadnych dokładniejszych informacji, co to oznacza. I nie wiem co z tym przełącznikiem? czy miały go tylko amerykańskie wersje? Jeżeli tak, to jak kasuje się błędy w wersjach europejskich? No i właściwie co ten błąd oznacza?

Awatar użytkownika
bajaboss
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bajaboss » czw gru 25, 2008 4:37 pm

ja wlasnie mam taki sam problem, wyswietla blad 71 -probowalem odlaczyc akumlator i dalej nic, moze ktos jak to rozwiązac, moze kolega stornik sobie z tym poradzil?
Samurai 1.3 '91

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”