Już chyba nie będzie sciemniajacych komentarzy. Nawet ja zrozumiałem.

Moderator: Student
Teoria troszkę naciągana. Ponieważ pompa hamulcowa nie działa jak strzykawka ( co było już pisane) i jej praca nie polega na napełnianiu układu płynem ale na wytworzeniu ciśnienia w układzie. Sprawdzenie jest bardzo proste. Weźmy z grubsza 4 cylinderki o przekroju około 2,5 cm załóżmy że rozszerzają się na 1 cm , wg twojej teorii tyle płynu pompuje pompa . Naciśnij sobie pedał hamulca nawet wielokrotnie i przy wciśniętym pedale zaobserwuj zbiorniczek –ki z płynem ; jak układ jest szczelny poziom ani drgnie. Taka to dziwna sztuczkaPrzy hamowaniu trzeba napełnić 6 cylinderków UAZa. Każdy tłoczek musi się wysunąć o ok. 5mm. Policz sam objetość płynu jaka jest potrzebna do tego i porównaj z tym co daje pompa ze zwykłej osobówki. Reszta sie juz wyjasni sama
Radze nie być takim łatwowiernym bo pewnego razu można się obudzić wykorzystanymNo bardzo łopatologicznie zapodane.
cezii pisze:Teoria troszkę naciągana. Ponieważ pompa hamulcowa nie działa jak strzykawka ( co było już pisane) i jej praca nie polega na napełnianiu układu płynem ale na wytworzeniu ciśnienia w układzie. Sprawdzenie jest bardzo proste. Weźmy z grubsza 4 cylinderki o przekroju około 2,5 cm załóżmy że rozszerzają się na 1 cm , wg twojej teorii tyle płynu pompuje pompa . Naciśnij sobie pedał hamulca nawet wielokrotnie i przy wciśniętym pedale zaobserwuj zbiorniczek –ki z płynem ; jak układ jest szczelny poziom ani drgnie. Taka to dziwna sztuczkaPrzy hamowaniu trzeba napełnić 6 cylinderków UAZa. Każdy tłoczek musi się wysunąć o ok. 5mm. Policz sam objetość płynu jaka jest potrzebna do tego i porównaj z tym co daje pompa ze zwykłej osobówki. Reszta sie juz wyjasni samaDzięki temu zbiorniczki z płynem maja po około 125 gram a nie po litrze.
Radze nie być takim łatwowiernym bo pewnego razu można się obudzićNo bardzo łopatologicznie zapodane.
wykorzystanym
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości