szukam informacji o oplach z bielawy lub dzierzoniowa

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Piotr Maciejewski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

szukam informacji o oplach z bielawy lub dzierzoniowa

Post autor: Piotr Maciejewski » wt wrz 23, 2008 4:46 pm

Witam szukam wszelakich informacji na temat Opli z Bielawy , Dzierzoniowa lub okolic bardzo pilne jesli ktos cos wie to prosze o info bardzo pilne . Dziekuje

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » wt wrz 23, 2008 5:04 pm

i czego jeszcze szukasz ??
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Piotr Maciejewski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piotr Maciejewski » wt wrz 23, 2008 5:32 pm

Kolego jesli nie masz nic do powiedzenia w tej sprawie to nie zabieraj glosu,to jest wazna sprawa. Dzieki

Awatar użytkownika
TomaszRT

Post autor: TomaszRT » wt wrz 23, 2008 5:35 pm

Piotr Maciejewski pisze:Kolego jesli nie masz nic do powiedzenia w tej sprawie to nie zabieraj glosu,to jest wazna sprawa. Dzieki
Kolega sobie będzie zabierał głos kiedy Mu się będzie podobało..

A Ty jak nie opiszesz dokładnie o co biega to nie spodziewaj się pomocy..
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » wt wrz 23, 2008 5:38 pm

:o normalnie mnie rozczulił , synek jeden :lol:
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
BARENZ
Kontaktowanie:

Re: szukam informacji o oplach z bielawy lub dzierzoniowa

Post autor: BARENZ » wt wrz 23, 2008 5:57 pm

Piotr Maciejewski pisze:Witam szukam wszelakich informacji na temat Opli z Bielawy , Dzierzoniowa lub okolic bardzo pilne jesli ktos cos wie to prosze o info bardzo pilne . Dziekuje
Kolego napisz o co Ci chodzi dlaczego szukasz opli? Jakich opli? Wszystkich? Po co? Chcesz zrobić bazę opli w swojej okolicy czy co?
Ukradli ci opla? Jeśli się oczekuje pomocy to trzeba wyjaśnić całą sprawę nawet na takim fajnym forum jak nasze :)17
Frota 2.3 DTR trochę zmotana, Patrol y60 2.8 + 2 cale, Monterey 3.1 - Dawniej

TERRANO 2.7 TD
- Teraz

Piotr Maciejewski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piotr Maciejewski » śr wrz 24, 2008 4:10 pm

Witam. Szukam konkretnie osob ktore zostaly oszukane jak ja , przez ludzi z tych okolic moze inni im odpuscili lecz ja nie i niestety bede sie sadzil z jedna z takich osob bo polubownie sie niestety nie dogadamy (gosc mysli ze jest cwaniak przez jeden paragraf w umowie) lecz sie myli wiec szukam swiadkow ludzi ktorzy cos wiedza , pare osom juz wspolpracuje lecz dla sadu im wiecej tym lepiej. Pozdrawiam i z gory dziekuje za wpisy a tekst kolega sie wpisuje kiedy chce?ok ale w jakim celu? widze ze tu jest prawie jak na forum dla kierowcow no ale cuz widac ze tak jest wszedzie.

Piotr Maciejewski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piotr Maciejewski » śr wrz 24, 2008 4:12 pm

Opla mi nie ukradli poprostu kupilem ladnego ze swiezym przegladem lecz nie nadajacego sie do jazdy ze wzgledu na stan techniczny

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » śr wrz 24, 2008 4:22 pm

tu masz ople z bielawy:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=se ... order_by=i

a tu z dzierżoniowa:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=se ... order_by=i

:)21

Piszesz jakiś niezrozumiały bełkot, więc nie spodziewaj się raczej satysfakcjonujących odpowiedzi.
łoś też człowiek

Piotr Maciejewski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piotr Maciejewski » śr wrz 24, 2008 4:46 pm

Dzieki kolego za adresy,dlaczego belkot szukam ludzi oszukanych ktorzy sa w stanie byc swiadkami w sprawie i tyle , mysle ze nikt nie chcialby nabyc auta (z przegladem rejestracyjnym) nie nadajacego sie do jazdy kture powinno byc wycofane z ruchu?

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » śr wrz 24, 2008 4:46 pm

Piotr Maciejewski pisze:Opla mi nie ukradli poprostu kupilem ladnego ze swiezym przegladem lecz nie nadajacego sie do jazdy ze wzgledu na stan techniczny
no i?

Piotr Maciejewski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piotr Maciejewski » śr wrz 24, 2008 4:52 pm

jedyne co mi pozostaje to prawdopodobnie nabyc anglika przekladka budy na rame i z glowy ale raz ze to sa koszta a oni dalej beda oszukiwac ludzi , kolegi ojciec pare lat temu zginol w wypadku a ponoc auto nie bylo bite lecz biegli ustalili cos innego sprawe wygral lecz ojcca nie odzyskal , ja tym autem mialem jezdzic do lasu a w dni powszednie zona

Awatar użytkownika
hpx4000

Kontaktowanie:

Post autor: hpx4000 » śr wrz 24, 2008 6:03 pm

Ale po co kupiłeś trupa? Umowa mówi że zapoznałeś się ze stanem technicznym auta itd. Ewentualnie na Twoją korzyść działa punkt o „wadach ukrytych” ale musiałbyś udowodnić że sprzedający o tych wadach wiedział. Sytuacja zapewne z góry przegrała.
Było trzeba myśleć przed podpisaniem umowy… sam jesteś sobie winny. Jak nie stać cię na sprowadzenie anglika to daruj sobie sprawę przed sądem bo koszty adwokackie Cię zniszczą. To droga zabawa.
Range Rover V8 Outsourcing IT

Awatar użytkownika
BARENZ
Kontaktowanie:

Post autor: BARENZ » śr wrz 24, 2008 6:47 pm

Koelgo. Przeglądy teraz nie jeden załatwia na lewo w swoim aucie a co dopiero w aucie na sprzedaż :wink: Pewnie i ty nie raz załatwisz sobie jak ci się np. amorki zużyją a nie będziesz miał na ich rychłą wymianę. To normalna rzecz. W moim aucie także wyszło kilka wad o których nie wiedziałem w trakcie jego kupna. To jest życie i jeśli nie jesteśmy w stanie określić w sposób zadowalający stanu samochodu, który chcemy kupić to po prostu bierzmy ze sobą fachowca albo go sobie odpuśćmy. Ja zawsze po auto jeżdże z mechanikiem z rodziny i jak już wcześniej Ci napisałem nawet on przeoczył pewne rzeczy. Jeszcze raz powtarzam takie jest życie :evil: A jeśli chodzi o sprzedaż auta to zawsze należy podejrzewać, że ktoś sprzedaje auto bo niestety nie chce być dłużej jego właścicielem !!
Oczywiście zdarzają się inne powody ale to tylko wyjątki potwierdzające regułę.
Jeśli mogę Ci coś doradzić to daj spokój z tym sądem bo tylko szkoda Twoich pieniędzy i zepsutej krwi. Przykro mi, że się tak naciołeś ale czasu nie cofniesz, lepiej doprowadż swoje auto do pożadku przynajmniej nie stracisz kasy na sądy.
A jemu poprostu poprostu...................
Trzymaj się !!!
Frota 2.3 DTR trochę zmotana, Patrol y60 2.8 + 2 cale, Monterey 3.1 - Dawniej

TERRANO 2.7 TD
- Teraz

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » śr wrz 24, 2008 6:52 pm

Zacznij raz jeszcze
- cos o sobie , opisz dokładnie i nie chaotycznie swój problem, i czego oczekujesz, bo na razie to nic konkretnego nie wiadomo
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Piotr Maciejewski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piotr Maciejewski » śr wrz 24, 2008 6:53 pm

owszem trupa ze wzgledu na rame bo wizualnie zadbany wszystko dziala i rocznik dobry ale okazalo sie ze przeglad lewy najciekawsze jest to ze mam swiadka ktory poswiadczy ze stan auta byl taki wczesniej z powodztwa cywilnego owszem lipa lecz sa inne sposoby przed ktorymi sie nie cofne postawcie sie w mojej sytuacji a takrze moge to udowodnic ze sprzedajacy o wszystkim wiedzial i po mojej stronie jest to ze auto sprzedawal jako firma z umowa i faktura vat a w tej sprawie zabrnolem daleko i mysle ze uda mi sie doprowadzic do tego zeprzewodniczacy urzedu ochrony konkurecji i konsumeta zniesie umowy z takimi zapisami ktore zamykaja wszelakie furtki dla nabywcow. MOZE KTOS WIE ILE KOSZTUJE PRZEKLADKA NA INNA RAME?

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » śr wrz 24, 2008 6:55 pm

K...urwa, a interpunkcji nie uczyli ?? tego sie nie da czytać :evil:
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Piotr Maciejewski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piotr Maciejewski » śr wrz 24, 2008 7:11 pm

Kolego uczyli,lecz nerwy mi jusz puszczaja i tyle.Od paru dni dzien i noc wertuje ustawy,artykuly,wypowiedzi i wszelakie prawa jakie komu przysluguja.Przepraszam jesli Ciebie urazilem.

Awatar użytkownika
TomaszRT

Post autor: TomaszRT » śr wrz 24, 2008 7:13 pm

Kolego tu nie chodzi o urażanie kogokolwiek.. Skup się, uspokuj, walnij kielicha i napisz wszystko powoli, spokojnie z użyciem interpunkcji, szanse Twe na otrzymanie pomocy wzrosną..
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'

Piotr Maciejewski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piotr Maciejewski » śr wrz 24, 2008 7:32 pm

Ok. kupilem opla,stan wizualny w porzadku wnetrze zadbane,wszystko sprawne ,listopad 1997 i swierzy przeglad techniczny.Umowa kupna sprzedazy plus f-ra vat wystawiona przez sprzedawce, jednak na nastepny dzien cos mnie tknelo,pojechalem na warsztat gdzie robia tylko ople i isuzu.Gosc znal wczesniej samochod i wyrazil swa opinie (pojazd ma przekoszona rame i niepowinien jezdzic po drogach).Poprosilem o opinie rzeczoznawce PZM-tu (panie ten co to robil to oszust ,powinni go zamknac ,jedyne co mozna zrobic to przekladka ramy) to opinia bieglego.Gosc od ktorego kupilem totalnie sie wypina.Z prawa cywilnego nic mu nie zrobie , ale z k.k. pociagnie sprawa wiele osob lecz ja wyjde na swoje.Chcialem polubownie lecz sprzedawca sie nie zgadza.Cala historia w skrucie mam niesprawne technicznie auto ktore nie powinno byc dopuszczone do ruchu drogowego z powodu zagrozenia na drodze, ale posiada aktualne badaniania tehniczne dopuszczajace do ruchu.Wiec chcialbym przelozyc bude na inna rame ,czy ktos wie ile kosztuje przekladka?

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » śr wrz 24, 2008 7:36 pm

co jest niesprawne technicznie w tym aucie ?
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr wrz 24, 2008 7:37 pm

nie kombinuj z przekładką bo zepsujesz dowód rzeczowy... idź na policję, weź dobrego adwokata a tu na forum sprawę opisz i pisz co dalej.

Piotr Maciejewski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Piotr Maciejewski » śr wrz 24, 2008 7:50 pm

Do Wiechu. Kolego poza tym ze rama jest przekoszona i rzeczoznawca z PZM-tu stwierdzil ze sa takie naprezenia ze bude rwie , to reszta ok poduszi sa,abs jest,asr , i klima dziala

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » śr wrz 24, 2008 7:51 pm

jak sam coś zaczniesz robic z autem, to pogrzebiesz szanse swoje na załatwienie sprawy...

i to właśnie z K.C wygrać da się :)2
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » śr wrz 24, 2008 7:53 pm

Ile czasu minęło od podpisania umowy ?
łoś też człowiek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”