Grzegorz G. pisze:Ja wiem, że te informacje i tak da się znaleźć, ale jest niesłychanie trudno "odzielić ziarna od plew"

. Chodzi mi o modyfikacje, które się sprawdziły (auto jeździ lepiej a nie gorzej) i zdają się być ostateczne - nie wymagają co chwila poprawek. Oczywiście zalecane: opis, zdjęcia, zakupy (co, gdzie, mniej więcej za ile). Kto pierwszy chce się pochwalić

Jak wypali to moderator nam może temat przyklei

Ja np. zamontowałem sobie nożną pompkę spryskiwaczy i mam jeden kabelek mniej - wiem, wiem: dawniej Uazy tak właśnie miały

A co Cie interesuje ?
W moim odczuciu im mniej kundlenia tym lepiej. Wbrew pozorom sa UAZy ktore jezdza
Ja powoli zblizam sie do konca wstawiania mechanika + mam zamontowanego elektryka na tyle.
Jak dopracuje wyciagarki i mi sie nie znudzi - to bede potem motac awgany na sprezynach.
Oprocz tego mam :
- orginalne wspomaganie. Na razie dziala i jest ok, ale za malo przejechalem km zeby cos powiedziec bardziej sensownego.
Poniewaz nie ma w starej glowicy mocowania (szpilek), to wycialem laserem blache przykrecana do srub od filtra paliwa do ktorej na dystansach (tulejach) jest zamontowana orginalna blacha od pompy + do tego jedna blaszka usztywniajaca przykrecona do bloku zeby ta moja blacha sie nie giela
- mam orginalne wspomaganie hamulcow (to wielkie serwo

) - dziala bardzo dobrze - jestem z tego zadowolony
- tarczowki leza do zalozenia, ale odkad mam serwo i hamulce dzialaja jak w normalnym samochdzie - przestalo to byc priorytetem
- gaznik solex - zajebiocha - naprawde inny samochod. Polecam nie zastanawiac sie, wywalic ruskie gazniki i wstawic solexa. Mam wstawionego solexa na linke. Na linke dlatego, ze mam dosyc napierdalania ciegielek przy wibracjach samochodu.
Fotki moze kiedys zrobie, ale jakby co pytac
Piotr