Linka recznego
Moderator: Student
Linka recznego
Panowie potrzbna mi linka do recznego hamulca bo sie moja mowiac prosto "zgieła".
Od czego mozna takie cos naruchac. Kupilem juz dwie linki "oryginalne" od roznych handlowcow i obie sa zadlugie o jakies 10-15cm.
Ktos wie od czego taka lineczka bedzie odpowiedniej dlugosci?
Od czego mozna takie cos naruchac. Kupilem juz dwie linki "oryginalne" od roznych handlowcow i obie sa zadlugie o jakies 10-15cm.
Ktos wie od czego taka lineczka bedzie odpowiedniej dlugosci?
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
Cześć.
No więc tak... mam GAZ'a ( rocznik 1967 ) i mam instrukcje
obsługi też z tego roku (chyba).
W GAZ'ie jest stalowe cięgło a na nim" rzymska" śruba do regulacji, brak rolki i żadnego śladu przeróbek.
A w instrukcji jest linka i rolka.
Nie wiem jak Wy, ale myśle że gdyby tu zawitał kolega Jagoda,
udzielił by bardzo wyczerpującej odpowiedzi.
No więc tak... mam GAZ'a ( rocznik 1967 ) i mam instrukcje
obsługi też z tego roku (chyba).
W GAZ'ie jest stalowe cięgło a na nim" rzymska" śruba do regulacji, brak rolki i żadnego śladu przeróbek.
A w instrukcji jest linka i rolka.
Nie wiem jak Wy, ale myśle że gdyby tu zawitał kolega Jagoda,
udzielił by bardzo wyczerpującej odpowiedzi.

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
-
- jestem tu nowy...
kup linke od sprzegła od najzwyklejszego poloneza i masz linke zakonczona takim samym gwintem tak wchodzi do rozpieraka przy recznym obcinasz troche ten gwint bo jest za dlugi i jedna strone juz masz .A z drugiej strony przy dzwigni cos musisz pokombinowac bo jest nie tak jak powinno -ja swego czasu robilem po prostu zwykle "ucho" z linki i przekladalem przez uchwyt w gazwoskiej dzwigni .Ucho robilem przy pomocy takiego mini zacisku do stalowych lin ....kupisz w kazsym metalowym sklepieOd czego podpasować ta zasmarkana linke

- marcin-gaz
- Kontaktowanie:
y dwa rodzaje sposobu uruchamiania ręcznego chodzi mi o dwa rodaje uruchamiania przy bębnie już.
ja ma tylko na górze bebna taki mały przycisk który po wciśnięciu blokuje hamulec, co do tego musi być jeszcze
5
Chodzi mi jakie bliszki cięgna itd, jak to wygląda dokładnie bo musze dotrobić a nie mam nic na wzór
Poproszę fotki skany opisy itd....
ja ma tylko na górze bebna taki mały przycisk który po wciśnięciu blokuje hamulec, co do tego musi być jeszcze

Chodzi mi jakie bliszki cięgna itd, jak to wygląda dokładnie bo musze dotrobić a nie mam nic na wzór

Poproszę fotki skany opisy itd....