...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
- janusz k160
-
- janusz k160
-
ze wzgledu na nadchodzące świeta nawet rachunek sumienia zrobiłem - i nic mi specjalnie nie wyszło, ale oczywiście wybaczam koledze ze słupska, i prosze o wybaczeniejanusz k160 pisze:No... tak i dlatego życzymy Temu Panu jak najwięcej sukcesów...Peepuck! pisze:zakrawa na temat : classical foch...
PS. Brzydki ten Seburaj, wstrętny i zły...

robok rzępoli w harapuciu
ano nie koniecznie ....wymiana filtra by pomogla w przypadku gdyby sie zapowietrzal na filtrze ....a masz jeszcze przewody idace po ramie ....korodujace rurki na baku ...i kut wie co jeszcze ....redin pisze:czyli po wymianie filtra paliwa powinno byc OK ?N2O pisze:zapowietrza się
ps. wymien moze filtr skoro i tak do wymiany ..bo takie domysly do niczego nie prowadza ....i sadze ze nikt tu za wrozke nie da rady robic

co do sprezyn ..to skoro na wszystkim dobija ...to wymien sprezyny
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
wymienilem filtr paliwa oleju sprawdzilem świece (metodą podłączenia pod 12V) - wszystkie dobre+ AND + pisze:ano nie koniecznie ....wymiana filtra by pomogla w przypadku gdyby sie zapowietrzal na filtrze ....a masz jeszcze przewody idace po ramie ....korodujace rurki na baku ...i kut wie co jeszcze ....redin pisze:czyli po wymianie filtra paliwa powinno byc OK ?N2O pisze:zapowietrza się
ps. wymien moze filtr skoro i tak do wymiany ..bo takie domysly do niczego nie prowadza ....i sadze ze nikt tu za wrozke nie da rady robic![]()
co do sprezyn ..to skoro na wszystkim dobija ...to wymien sprezyny
i nadal przy odpalaniu gdy jest zimny trzepie nim przez jakąś minute
Suzuki Samurai lift +3" koła 31" na sprzedaż
Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz
koledzy w którym dokladnie miejscu znajduje sie termostat w GR Y60 2.8 TD
mam nie dogrzany silnik - wskazówka temp. na minimum , jak przybutuje to podniesie sie o 3 min. po czym ponownie spada, ogrzewanie w środku też slabo grzeje,chlodnica ciepla,węże cieple
obstawiam termostat ale nie wiem gdzie go szukac z manuala widze że jest u góry w silniku poprawej stronie, jak patrze pod maske to nie widze - chyba że jest w wężu któty wchodzi do silnika z chlodnicy ?
mam nie dogrzany silnik - wskazówka temp. na minimum , jak przybutuje to podniesie sie o 3 min. po czym ponownie spada, ogrzewanie w środku też slabo grzeje,chlodnica ciepla,węże cieple
obstawiam termostat ale nie wiem gdzie go szukac z manuala widze że jest u góry w silniku poprawej stronie, jak patrze pod maske to nie widze - chyba że jest w wężu któty wchodzi do silnika z chlodnicy ?
- janusz k160
-
Nie wiem jak w Twoim, w K160 jest jeszcze na pompie taki metalowy filterek-sprawdź to. Dokładnie sprawdź przewody paliwowe, metalowe rurki z baku, miejsca łączeń metal-guma.redin pisze:+ AND + pisze:redin pisze: czyli po wymianie filtra paliwa powinno byc OK ?
wymienilem filtr paliwa oleju sprawdzilem świece (metodą podłączenia pod 12V) - wszystkie dobre
i nadal przy odpalaniu gdy jest zimny trzepie nim przez jakąś minute
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
jak widac wyzej napisalem ze nie stac mnie na nowe :/grzes pisze:najlepeij to kupic nowe, wszystko reszta to polsrodki i jak jezdzisz w terenie to szybko sie zweryfikuja...
to i tak przejsciowe bedzie, za kilka miechów dobinson 2" bedzie
Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz
jezdzic sie chce a na tak miekkim zawiechu to dlugo nie pojezdzereeb pisze:poczekaj te kilka miechow
podkladki - szkoda kasy...
"update" springow - ryzykowna sprawa i watpliwy efekt, koszty tez niemale...
trza rozhartowac -> wyciagnac -> zahartowac... i nie wiedomo co po drodze wyskoczy
byle co i most dobija ;/
Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz
- janusz k160
-
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
[quoteac="redin"][quoteac="reeb"]poczekaj te kilka miechow 
trza rozhartowac -> wyciagnac -> zahartowac... i nie wiedomo co po drodze wyskoczy
[/quoteac]
jezdzic sie chce a na tak miekkim zawiechu to dlugo nie pojezdze
byle co i most dobija ;/[/quoteac]
Jedz do kogos kto sie zajmuje parchami, popytaj o stare sprezyny po kims. Czesto gesto jak ktos mienia zawias na liftowany stare wywala na zlom i za browara odda. moze nie bedzie to rewelacyjna sprezyna ale moze lepsza od twojej starej skoro taka padake masz.

byle co i most dobija ;/[/quoteac]
Jedz do kogos kto sie zajmuje parchami, popytaj o stare sprezyny po kims. Czesto gesto jak ktos mienia zawias na liftowany stare wywala na zlom i za browara odda. moze nie bedzie to rewelacyjna sprezyna ale moze lepsza od twojej starej skoro taka padake masz.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

[quotee5="redin"][quotee5="reeb"]poczekaj te kilka miechow 
[/quotee5]
byle co i most dobija ;/[/quotee5]
Jak chcesz to mam od 4.2d.pisz jak cos na Pw

byle co i most dobija ;/[/quotee5]
Jak chcesz to mam od 4.2d.pisz jak cos na Pw
Gr 850Nm mi sie marzy :)
[quotedf="redin"]
byle co i most dobija ;/[/quotedf]
tak dla formalnosci zapytam ... a odboje masz
most wiele przezyje, zreszta nie ma jak dobijac bo niby do czego?? ale amory to raczej zywot beda mialy krotki ...
jakby co to lezy u nas kilka kompletow uzywek springow od dlugich parchow
wala sie toto tylko
byle co i most dobija ;/[/quotedf]
tak dla formalnosci zapytam ... a odboje masz

most wiele przezyje, zreszta nie ma jak dobijac bo niby do czego?? ale amory to raczej zywot beda mialy krotki ...
jakby co to lezy u nas kilka kompletow uzywek springow od dlugich parchow

..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."
Sun Tzu
Sun Tzu
Koledzy mam pytanko:
po ostatnim rajdzie zauważylem, że kierownica mi sie przestawila - faktycznie targalem pod podwoziem kawal galęzi chwile - zglebowalem sie pod auto no i mam skrzywiony drążek kierowniczy wew.(drążek skretny) i teraz czy mozna go prostowac -regeneracja , czy odrazu kupowac inny ?
z góry dzięki za info
P.S Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku
pozdrawiam
EDIT
tak to wygląda :http://picasaweb.google.pl/szeryfooo/10 ... 6081889378
po ostatnim rajdzie zauważylem, że kierownica mi sie przestawila - faktycznie targalem pod podwoziem kawal galęzi chwile - zglebowalem sie pod auto no i mam skrzywiony drążek kierowniczy wew.(drążek skretny) i teraz czy mozna go prostowac -regeneracja , czy odrazu kupowac inny ?
z góry dzięki za info
P.S Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku
pozdrawiam
EDIT
tak to wygląda :http://picasaweb.google.pl/szeryfooo/10 ... 6081889378
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
zdejmij i wyprostuj... da rade 

..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."
Sun Tzu
Sun Tzu
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
dzieki za radereeb pisze:zdejmij i wyprostuj... da rade