Z góry dzięki za podpowiedzi

Moderator: Albert_N
to juz moze lepiej patrzec za rzędową 6leszek pisze:roboty troche jest a efekt.![]()
motor ciężki więc jeździ się jak spławikiem.
za taki niewielki przyrost mocy, momentu to miałbym to w tyle.
Ale skoro mi silnik umiera i trzeba będzie wymienić to za tą samą kwotę mam jednak 115KM a nie 68 jak w G13A...leszek pisze:roboty troche jest a efekt.![]()
motor ciężki więc jeździ się jak spławikiem.
za taki niewielki przyrost mocy, momentu to miałbym to w tyle.
Ponoć trzeba... Jak będę wsadzał to się okaże... A czy jest jakaś znacząca różnica czy ma się SPOA czy SPUA , chodzi mi o odległości miski od mostu itp itd.protetyk pisze:Przerabiałeś miskę olejową?
M10 jest na łańcuchu. Silnik waży prawie tyle co dwie suzukowe jednostki. Ja bym osobiście szedł w jakąś lekką V6 , ew. mocne aluminiowe R4 - jesli już musi być koniecznie benzynaJogi4x4 pisze:Ale m10 ma chyba łańcuch rozrządu czy też pasek? Wiem że któryś był na łańcuszku ale nie pamiętam który...
Ja widziałem kilka suzuk z tym motorkiem i spisywały się dzielnie a że mój pada to za dobrą cenę wyrwałem silnik z kompem, skrzynię i wspomaganie... Jakoś ten silnik wzbudza we mnie największe zaufanie... Myślałem jeszcze nad Mercedesem ale te silniczki benzynowe w przeciwieństwie do Diesla to mają różną trwałość...
A próbował ktoś wsadzić do Samuraia 3.0 V6 np. z Terrano I ?
Protetyk a masz pedał sprzęgła hydraulik BMW czy oryginał?
Oczywiscie ,trzeba wyciac by wąs od przekladni sie zmiescil.protetyk pisze:Przerabiałeś miskę olejową?
Spoko... to jak możesz to dawaj dzisiaj jak coś to masz mój nr.... Dzisiaj jestem do 14. w domu tak że jak coś to czekam...Seba350 pisze:[
Sorry Przemek ,ze dzis nie przyjechalem ale cos mi wypadlo. Jesli jutro pogoda bedzie znosna to zadzwonie przed wyjazdem
Zapomniałeś dodać, że za kierownicą siedział Bystry, który tym autem zdobył mistrza Polski w KJST.... Ponadto miał troszkęJogi4x4 pisze:Fakt kiedyś na Sarze widziałem takiego Sammiego 1.8 BMW mosty Patrol i objeżdżał wszystkich na OSach jak chciał...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość