rajd czy zlot???
Moderator: Misiek Bielsko
- historyk75
rajd czy zlot???
witam,
zastanawialiśmy się z kolegami czy jest zapotrzebowanie na imprezę masowa rodzinna, off roadową , integracyjną, z naciskiem na jazdę bezdrożami, wyborem trasy adwent. lub bardziej hard, piknikiem, zabawą ,ogniskiem, weekendową na południu Polski, czy raczej nastawić się na tylko hard impre z biwakowaniem , integracją ( nie chcielibyśmy naśladować kolegów ) . PYTANIE DO WAS: co zorganizować???????
zastanawialiśmy się z kolegami czy jest zapotrzebowanie na imprezę masowa rodzinna, off roadową , integracyjną, z naciskiem na jazdę bezdrożami, wyborem trasy adwent. lub bardziej hard, piknikiem, zabawą ,ogniskiem, weekendową na południu Polski, czy raczej nastawić się na tylko hard impre z biwakowaniem , integracją ( nie chcielibyśmy naśladować kolegów ) . PYTANIE DO WAS: co zorganizować???????
wyprawówka na disco 300
Re: rajd czy zlot???
Zorganizuj imprezę lepszą niż te które już są na trwałe w kalendarzu 

Zbowid

Pogadaj z Hellą . On w waszych rejonach znalazł złoty środek pomiędzy zlotem a rajdem 

Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
no, i do tego jeszcze pogodził militarnych z terenowcamiZbowid pisze:Zorganizuj imprezę lepszą niż te które już są na trwałe w kalendarzu
chociaż do końca nie jestem pewny, Hella czy dziewczyny co to tańczą

LJ 70
ja jeżdżę do Opola dla fajerwerków
ps. aha, Dziadek!! wiesz jest taka mała nowina!! Będzie mały VIKTOR

oj będziesię lało

ps. aha, Dziadek!! wiesz jest taka mała nowina!! Będzie mały VIKTOR

oj będziesię lało

to ja tak troche z laickiego punktu widzenia (i informacja do sprawdzenia )ale z tego co mi tlumaczyl kolega, ktory jest sedzia na miedzynarodowych rajdach, organizujac rajd musisz spelniac bardzo okreslone wymagania i biezesz bardzo duza odpowiedzialnosc prawna. Jak pisalam regulamin dla Kotkowa to kazal mi wszedzie pozmieniac rajd na zlot lub impreze o charakterze lub spotkanie lub.... wtedy jako organizator zastrzegasz sobie ze nie bierzesz odpowiedzialnosci za straty itd... przy organizacji rajdu tak latwo nie jest... Nie jestem prawnikiem wiec dla mnie to tylko slowa.. ale lepiej dmuchac na zimne... Pozdrawiam i powodzenia 

Pepek pisze:Pogadaj z Hellą . On w waszych rejonach znalazł złoty środek pomiędzy zlotem a rajdem
o tak

Suzuki Samurai lift +3" koła 31" na sprzedaż
Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz
- historyk75
hej chlopaki hellowisko u nas jest jedno i NIE POWTÓRZĘ go, nawet nie próbuję.
coś mnie tak skłania do organizacji zlotu rodzinnego, żeby pozaszczepiać małolatom błoto za pazurki oraz w zęby
przy okazji popromować gminę, w zależności jaki teren od gminy dostaniemy będzie mocniej lub słabiej w błoto.
zlot , spotkanie- fakt dla mnie to tez tylko słowa, a jednak dużo to zmienia. dzięki za podpowiedzi, czekam na dalsze
coś mnie tak skłania do organizacji zlotu rodzinnego, żeby pozaszczepiać małolatom błoto za pazurki oraz w zęby

przy okazji popromować gminę, w zależności jaki teren od gminy dostaniemy będzie mocniej lub słabiej w błoto.
zlot , spotkanie- fakt dla mnie to tez tylko słowa, a jednak dużo to zmienia. dzięki za podpowiedzi, czekam na dalsze

wyprawówka na disco 300
Tylko zlot , imprezy o nazwie rajd prawodłowo podlegają pod PZM-ot.
Jeżeli chodzi o odpowiedzialność to jeden ciul i tu i tam masz kłopoty w razie wypadku , tsza sie ubezpieczyć od odpowiedzialności cywilnej (koszt ok 1200 zł przy kwocie 100.000 zł) zebrać oświadzcenie od uczestników zlotu.
To kiedy robisz imprezę i gdzie???
Jeżeli chodzi o odpowiedzialność to jeden ciul i tu i tam masz kłopoty w razie wypadku , tsza sie ubezpieczyć od odpowiedzialności cywilnej (koszt ok 1200 zł przy kwocie 100.000 zł) zebrać oświadzcenie od uczestników zlotu.
To kiedy robisz imprezę i gdzie???

- historyk75
o k..a , ukłony po kolana MASTER. Myslimy nad występami wiosennymi, by kolizji nie było imprezowej, ale to zależy od sponsora, gminy itd.
tak na prawde to moja bryka od Naszej w Opolu ostatniej jesiennej " inegracji " stoi roz..a i nie mam czasu skończyć, wię nic pewnego. a trza czymś trasę wyznaczycz nie ? haha. pozdro
tak na prawde to moja bryka od Naszej w Opolu ostatniej jesiennej " inegracji " stoi roz..a i nie mam czasu skończyć, wię nic pewnego. a trza czymś trasę wyznaczycz nie ? haha. pozdro
wyprawówka na disco 300
witam,
ja się chętnie zapisuje na imprezę rodzinna w okolicach górnego śląska, jak coś to dajcie znac
ja się chętnie zapisuje na imprezę rodzinna w okolicach górnego śląska, jak coś to dajcie znac
Rafał
- historyk75
jasne, zlocik będzie na pewno, pracujemy nad szczegółami, opracowanie trasy , pozwolenia itd. trwac bedzie pt.-sob-niedz. na przełomie maj-czerwiec, jesli sie przyjmie to bedzie impreza cykliczna.
bedzie miejsce na nocleg, zabawa, konkursy, muza, piff-ko...
zalogi z dzieciakami, psami, chomikami mile widziane ! szczegoly wkrotce
bedzie miejsce na nocleg, zabawa, konkursy, muza, piff-ko...
zalogi z dzieciakami, psami, chomikami mile widziane ! szczegoly wkrotce
wyprawówka na disco 300
Witaj .Jeśli można zabrać głos to jest zapotrzebowanie na imprezy rodzinne ,troche błotka ,piaski,lasu ,wody potem jak najbardziej ognisko i zabawa jest wskazana ,idealnie było by robić to z soboty na niedziele (z wiadomych wzgledów) Gdyby coś dajcie znać jestem chętny na takie imprezy wyjazdowe .A tak z ciekawości pytam znacie jakieś towarzystwo które jeździ z okolic Tarnowskich Gór bo ja jestem nowyhistoryk75 pisze:witam,

pozdrawiam Wojtek
Wojtek
Dokładnie, przeprawówek jest dość dużo, a turystycznych jak na lekarstwo.....taki turystyk dla tych co nie boją się porysować lakieru, przejechać przez jakieś błotko, piasek, może małą wodę, ale nie przeprawowo, może być przy tym ze zwiedzaniem albo bez zwiedzania, ale z konkurowaniem offrołdowym i nie tylko, ognisko, impreza dwudniowa - jak najbardziej, myślę, że zapotrzebowanie na to jest spore....trudus pisze:Witaj .Jeśli można zabrać głos to jest zapotrzebowanie na imprezy rodzinne ,troche błotka ,piaski,lasu ,wody potem jak najbardziej ognisko i zabawa jest wskazana ,idealnie było by robić to z soboty na niedziele (z wiadomych wzgledów) Gdyby coś dajcie znać jestem chętny na takie imprezy wyjazdowe .A tak z ciekawości pytam znacie jakieś towarzystwo które jeździ z okolic Tarnowskich Gór bo ja jestem nowyhistoryk75 pisze:witam,
zastanawialiśmy się z kolegami czy jest zapotrzebowanie na imprezę masowa rodzinna, off roadową , integracyjną, z naciskiem na jazdę bezdrożami, wyborem trasy adwent. lub bardziej hard, piknikiem, zabawą ,ogniskiem, weekendową na południu Polski, czy raczej nastawić się na tylko hard impre z biwakowaniem , integracją ( nie chcielibyśmy naśladować kolegów ) . PYTANIE DO WAS: co zorganizować???????![]()
pozdrawiam Wojtek
- historyk75
takie są właśnie założenia tej imprezy. ŻADNEGO CIŚNIENIA
dla podtopienia bryki też coś planujemy, ale nie będą to wielkie błota 

wyprawówka na disco 300
historyk75 pisze:takie są właśnie założenia tej imprezy. ŻADNEGO CIŚNIENIA![]()
![]()
dla podtopienia bryki też coś planujemy, ale nie będą to wielkie błota
gdyby coś się działo bardzo prosze o info na priv

pozdrawiam Wojtek
Wojtek
myślę ,ze dla dobrej zabawy promień 200 km od domu jest do wytrzymaniaandrzej:) pisze:a lokalizacja znana już

wojtek
Wojtek
- historyk75
impreza odbędzie się wokół miasta Byczyna, , woj. opolskie, 3dniówka weekendowa, nie znam jeszcze terminu dokładnie, nie chcemy kolidować z hellowiskiem, ale to będzie przełom maj- czerwiec.
wyprawówka na disco 300
ale 3 dniówka w zwykły weekend trochę komplikuje sprawę, do tego nadaje się np 1 - 3 maja....

Tereny koło Byczyny są przepięknehistoryk75 pisze:impreza odbędzie się wokół miasta Byczyna, , woj. opolskie, 3dniówka weekendowa, nie znam jeszcze terminu dokładnie, nie chcemy kolidować z hellowiskiem, ale to będzie przełom maj- czerwiec.

pozdrawiam wojtek
Wojtek
- historyk75
plan imprezy w osobnym poście, wątek możemy zamknac adminie 

wyprawówka na disco 300
Rodzinnie, bez cisnienia, z elementami krajoznawczymi
Dla tych co czuja presje mozna zawsze miec w odwodzie jakies 2-3 ciezsze proby gdzie moga sie wyzyc a i dzieciarnia ma wowczas jeszcze dodatkowe atrakcje. Czesto mozna polaczyc ze sprzataniem lasow przez ktore sie jezdzi - dla dzieci edukacyjnie a i lesnicy u ktorych zalatwia sie pozwolenia laskawszym okiem patrza 

Zycie sklada sie z krotkich chwil radosci...
FJ CRUISER 4,0 V6, BMW R 1150 GS
FJ CRUISER 4,0 V6, BMW R 1150 GS
ja się piszę jeżeli jest to w okolicach śląska lub okolic
! 

Rafał
dopiero zaczynam wiec czekam na takie imprezy na których sie czegoś nauczę..... wiec z góry sie pisze
samurai 1.3 GTI 16V