rajd czy zlot???

czyli wszytkie zloty i pikniki

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
historyk75

rajd czy zlot???

Post autor: historyk75 » wt sty 13, 2009 10:13 pm

witam,
zastanawialiśmy się z kolegami czy jest zapotrzebowanie na imprezę masowa rodzinna, off roadową , integracyjną, z naciskiem na jazdę bezdrożami, wyborem trasy adwent. lub bardziej hard, piknikiem, zabawą ,ogniskiem, weekendową na południu Polski, czy raczej nastawić się na tylko hard impre z biwakowaniem , integracją ( nie chcielibyśmy naśladować kolegów ) . PYTANIE DO WAS: co zorganizować???????
wyprawówka na disco 300

Awatar użytkownika
Zbowid

Re: rajd czy zlot???

Post autor: Zbowid » wt sty 13, 2009 10:17 pm

Zorganizuj imprezę lepszą niż te które już są na trwałe w kalendarzu :)21
Zbowid

Awatar użytkownika
Pepek

Post autor: Pepek » wt sty 13, 2009 10:18 pm

Pogadaj z Hellą . On w waszych rejonach znalazł złoty środek pomiędzy zlotem a rajdem :)2
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » wt sty 13, 2009 11:05 pm

Zbowid pisze:Zorganizuj imprezę lepszą niż te które już są na trwałe w kalendarzu :)21
no, i do tego jeszcze pogodził militarnych z terenowcami

chociaż do końca nie jestem pewny, Hella czy dziewczyny co to tańczą :)23

:)21
LJ 70

mały80

Post autor: mały80 » śr sty 14, 2009 7:35 pm

ja jeżdżę do Opola dla fajerwerków :)21

ps. aha, Dziadek!! wiesz jest taka mała nowina!! Będzie mały VIKTOR :)2 :)2

oj będziesię lało :D

Awatar użytkownika
chera

Post autor: chera » śr sty 14, 2009 9:40 pm

to ja tak troche z laickiego punktu widzenia (i informacja do sprawdzenia )ale z tego co mi tlumaczyl kolega, ktory jest sedzia na miedzynarodowych rajdach, organizujac rajd musisz spelniac bardzo okreslone wymagania i biezesz bardzo duza odpowiedzialnosc prawna. Jak pisalam regulamin dla Kotkowa to kazal mi wszedzie pozmieniac rajd na zlot lub impreze o charakterze lub spotkanie lub.... wtedy jako organizator zastrzegasz sobie ze nie bierzesz odpowiedzialnosci za straty itd... przy organizacji rajdu tak latwo nie jest... Nie jestem prawnikiem wiec dla mnie to tylko slowa.. ale lepiej dmuchac na zimne... Pozdrawiam i powodzenia :)

Awatar użytkownika
redin

Kontaktowanie:

Post autor: redin » czw sty 15, 2009 11:43 am

Pepek pisze:Pogadaj z Hellą . On w waszych rejonach znalazł złoty środek pomiędzy zlotem a rajdem :)2

o tak :D Hellowisko dobra rzecz :)
Suzuki Samurai lift +3" koła 31" na sprzedaż
Jeep WG - wycieczkowóz

Awatar użytkownika
historyk75

Post autor: historyk75 » ndz sty 18, 2009 6:39 pm

hej chlopaki hellowisko u nas jest jedno i NIE POWTÓRZĘ go, nawet nie próbuję.
coś mnie tak skłania do organizacji zlotu rodzinnego, żeby pozaszczepiać małolatom błoto za pazurki oraz w zęby :P
przy okazji popromować gminę, w zależności jaki teren od gminy dostaniemy będzie mocniej lub słabiej w błoto.
zlot , spotkanie- fakt dla mnie to tez tylko słowa, a jednak dużo to zmienia. dzięki za podpowiedzi, czekam na dalsze :)2
wyprawówka na disco 300

Hella_

Post autor: Hella_ » sob sty 24, 2009 7:50 am

Tylko zlot , imprezy o nazwie rajd prawodłowo podlegają pod PZM-ot.
Jeżeli chodzi o odpowiedzialność to jeden ciul i tu i tam masz kłopoty w razie wypadku , tsza sie ubezpieczyć od odpowiedzialności cywilnej (koszt ok 1200 zł przy kwocie 100.000 zł) zebrać oświadzcenie od uczestników zlotu.
To kiedy robisz imprezę i gdzie??? :wink:

Awatar użytkownika
historyk75

Post autor: historyk75 » wt sty 27, 2009 2:24 pm

o k..a , ukłony po kolana MASTER. Myslimy nad występami wiosennymi, by kolizji nie było imprezowej, ale to zależy od sponsora, gminy itd.
tak na prawde to moja bryka od Naszej w Opolu ostatniej jesiennej " inegracji " stoi roz..a i nie mam czasu skończyć, wię nic pewnego. a trza czymś trasę wyznaczycz nie ? haha. pozdro
wyprawówka na disco 300

Awatar użytkownika
Rafi75
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Rafi75 » ndz lut 08, 2009 9:30 am

witam,
ja się chętnie zapisuje na imprezę rodzinna w okolicach górnego śląska, jak coś to dajcie znac
Rafał

Awatar użytkownika
historyk75

Post autor: historyk75 » ndz lut 22, 2009 10:39 pm

jasne, zlocik będzie na pewno, pracujemy nad szczegółami, opracowanie trasy , pozwolenia itd. trwac bedzie pt.-sob-niedz. na przełomie maj-czerwiec, jesli sie przyjmie to bedzie impreza cykliczna.
bedzie miejsce na nocleg, zabawa, konkursy, muza, piff-ko...
zalogi z dzieciakami, psami, chomikami mile widziane ! szczegoly wkrotce
wyprawówka na disco 300

trudus

Post autor: trudus » pn lut 23, 2009 6:09 pm

historyk75 pisze:witam,
zastanawialiśmy się z kolegami czy jest zapotrzebowanie na imprezę masowa rodzinna, off roadową , integracyjną, z naciskiem na jazdę bezdrożami, wyborem trasy adwent. lub bardziej hard, piknikiem, zabawą ,ogniskiem, weekendową na południu Polski, czy raczej nastawić się na tylko hard impre z biwakowaniem , integracją ( nie chcielibyśmy naśladować kolegów ) . PYTANIE DO WAS: co zorganizować???????
Witaj .Jeśli można zabrać głos to jest zapotrzebowanie na imprezy rodzinne ,troche błotka ,piaski,lasu ,wody potem jak najbardziej ognisko i zabawa jest wskazana ,idealnie było by robić to z soboty na niedziele (z wiadomych wzgledów) Gdyby coś dajcie znać jestem chętny na takie imprezy wyjazdowe .A tak z ciekawości pytam znacie jakieś towarzystwo które jeździ z okolic Tarnowskich Gór bo ja jestem nowy :oops:
pozdrawiam Wojtek
Wojtek

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » pn lut 23, 2009 6:34 pm

trudus pisze:
historyk75 pisze:witam,
Witaj .Jeśli można zabrać głos to jest zapotrzebowanie na imprezy rodzinne ,troche błotka ,piaski,lasu ,wody potem jak najbardziej ognisko i zabawa jest wskazana ,idealnie było by robić to z soboty na niedziele (z wiadomych wzgledów) Gdyby coś dajcie znać jestem chętny na takie imprezy wyjazdowe .A tak z ciekawości pytam znacie jakieś towarzystwo które jeździ z okolic Tarnowskich Gór bo ja jestem nowy :oops:
pozdrawiam Wojtek
Dokładnie, przeprawówek jest dość dużo, a turystycznych jak na lekarstwo.....taki turystyk dla tych co nie boją się porysować lakieru, przejechać przez jakieś błotko, piasek, może małą wodę, ale nie przeprawowo, może być przy tym ze zwiedzaniem albo bez zwiedzania, ale z konkurowaniem offrołdowym i nie tylko, ognisko, impreza dwudniowa - jak najbardziej, myślę, że zapotrzebowanie na to jest spore....

Awatar użytkownika
historyk75

Post autor: historyk75 » pn lut 23, 2009 10:12 pm

takie są właśnie założenia tej imprezy. ŻADNEGO CIŚNIENIA !! !! !! dla podtopienia bryki też coś planujemy, ale nie będą to wielkie błota :)
wyprawówka na disco 300

trudus

Post autor: trudus » wt lut 24, 2009 9:26 am

historyk75 pisze:takie są właśnie założenia tej imprezy. ŻADNEGO CIŚNIENIA !! !! !! dla podtopienia bryki też coś planujemy, ale nie będą to wielkie błota :)

gdyby coś się działo bardzo prosze o info na priv !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak pisałem jestem tu nowy i szukam ekipy do zabaw ,znam jedną ale jestem za cienki do nich :oops:
pozdrawiam Wojtek
Wojtek

Awatar użytkownika

Post autor: andrzej:) » wt lut 24, 2009 6:23 pm

a lokalizacja znana już ??

trudus

Post autor: trudus » wt lut 24, 2009 8:02 pm

andrzej:) pisze:a lokalizacja znana już ??
myślę ,ze dla dobrej zabawy promień 200 km od domu jest do wytrzymania :)2 takie jest moje zdanie .Może padnie jakaś propozycja od bardziej doświadczonych :oops: kolegów i koleżanek ?? :lol:

wojtek
Wojtek

Awatar użytkownika
historyk75

Post autor: historyk75 » wt lut 24, 2009 11:54 pm

impreza odbędzie się wokół miasta Byczyna, , woj. opolskie, 3dniówka weekendowa, nie znam jeszcze terminu dokładnie, nie chcemy kolidować z hellowiskiem, ale to będzie przełom maj- czerwiec.
wyprawówka na disco 300

Awatar użytkownika

Post autor: andrzej:) » śr lut 25, 2009 12:41 am

lokalizacja :)2 ale 3 dniówka w zwykły weekend trochę komplikuje sprawę, do tego nadaje się np 1 - 3 maja....

trudus

Post autor: trudus » śr lut 25, 2009 9:00 am

historyk75 pisze:impreza odbędzie się wokół miasta Byczyna, , woj. opolskie, 3dniówka weekendowa, nie znam jeszcze terminu dokładnie, nie chcemy kolidować z hellowiskiem, ale to będzie przełom maj- czerwiec.
Tereny koło Byczyny są przepiękne !!!!!!! czekam na podanie terminu jestem zainteresowany .
pozdrawiam wojtek
Wojtek

Awatar użytkownika
historyk75

Post autor: historyk75 » pt lut 27, 2009 3:21 pm

plan imprezy w osobnym poście, wątek możemy zamknac adminie !!
wyprawówka na disco 300

Awatar użytkownika
Peter4x4

Post autor: Peter4x4 » pn mar 02, 2009 10:46 am

Rodzinnie, bez cisnienia, z elementami krajoznawczymi :)2 Dla tych co czuja presje mozna zawsze miec w odwodzie jakies 2-3 ciezsze proby gdzie moga sie wyzyc a i dzieciarnia ma wowczas jeszcze dodatkowe atrakcje. Czesto mozna polaczyc ze sprzataniem lasow przez ktore sie jezdzi - dla dzieci edukacyjnie a i lesnicy u ktorych zalatwia sie pozwolenia laskawszym okiem patrza :wink:
Zycie sklada sie z krotkich chwil radosci...
FJ CRUISER 4,0 V6, BMW R 1150 GS

Awatar użytkownika
Rafi75
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Rafi75 » pn mar 02, 2009 9:41 pm

ja się piszę jeżeli jest to w okolicach śląska lub okolic !!! :)2
Rafał

Awatar użytkownika
zuz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zuz » pn mar 02, 2009 11:47 pm

dopiero zaczynam wiec czekam na takie imprezy na których sie czegoś nauczę..... wiec z góry sie pisze
samurai 1.3 GTI 16V

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty”