Mam pytanie odnosnie Pickupa MD 21 z 94 r
Moderator: Kosiarz
Mam pytanie odnosnie Pickupa MD 21 z 94 r
Witam Szanowne Grono ! Jak by co to czytalem forum opcja szukaj itd . nic nie znalazlem wiec pytam : jestem posiadaczem owego super wozidla i nurtuje mnie pytanko co i jak z tylna klapa od paki tzn. wiem juz ,ze otwiera sie na rowni z podloga i jest ok ale jaki ona ciezar w tej pozycji moze zniesc i jaki ma udzwig -chodzi mi oto czy ciezkie przedmioty moga na niej byc . Pozdrawiam
byle do przodu ale z rozwaga GG 4567396
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: Mam pytanie odnosnie Pickupa MD 21 z 94 r
a w manualau nie patrzyłeś
TUTAJ a jak tu nie ma to masz napisane w WD21 już nie pamiętam, poszukaj sobie ew. tutaj będzie

Czwarte serce 

a tak z praktyki, to klapa wytrzymuje wszystko, co się na niej zmieści (np. 3 grubasy po 130 kg) na spoko. Moja wygięła się po oparciu o nią 1,5 tonowego słupa z granitu... Ale i tak pikuś dowiózł go n miejsce przeznaczenia
Klapa do celów piknikowych zniesie wszystko

R20-2,7tdi/XRV-750/WR-400/Jvx 85
wystarczy poskakać i zobaczymy ile może udźwignąć
ps. ja swoją klapę miałem letko pofalowaną do wewnątrz musiałem ją rozciąć i jest tam jedno prymitywne wzmocnienie wyklepałem tył klapy i przyspawałem w to samo miejsce a blaszka tam jet taka sobie a druga sprawa to zawiasy trzymają się na dwóch śrubach dobrze by było wstawić blachę ryflowaną i możne wtedy więcej wytrzyma
ps. ja swoją klapę miałem letko pofalowaną do wewnątrz musiałem ją rozciąć i jest tam jedno prymitywne wzmocnienie wyklepałem tył klapy i przyspawałem w to samo miejsce a blaszka tam jet taka sobie a druga sprawa to zawiasy trzymają się na dwóch śrubach dobrze by było wstawić blachę ryflowaną i możne wtedy więcej wytrzyma

Dzieki za odpowiedzi rzetelne i konkretne
To ,ze ja moge na niej skakac to wiedzialem tylko balem sie obciazen powyzej 300 kg np. jaka palete z towarem ale mnie uspokoiliscie i to rozwiazanie jest super . Na poczatku klolem ,ze sie nie otwiera do dolu ale teraz wiem ,ze dzieki takiej opcji moge przewiez wiecej
i tu przewaza nad L 200 ,ktorego klapa do dolu jest a lancuch jak to lancuch moze pierdyknac w kazdej chwili ! Mysle ,ze dokonalem dobrego wyboru . No i ten rozrzad na zebach
a wprawie kupilem L 200 . Jednak moje zdanie na temat japoncow sie zmieni nastepny krok to bus ze skosnego kraju wisniowego moze Nissan Trade 3TD lub Mitsu Canter 3,3tD .Jak ktos z Was jezdzil tymi busami niech da znac jak to u nich jest
POZDRAWIAM

Thomas powiedz jak Ty wpakowales do MD21 2,7TD motor bo nie powiem jak mi odpukac mial pasc piec 2.5 to mysle
bo przydaly by mu sie kuce co by zamulony nie biegal .Podpowiedz jak i czy sie da a jak niechcesz zasmiecac forum daj na priva ale mysle ,ze innych to takze zainteresuje . 

A to nie jest tak,ze ten silnik poprostu wkladasz jak td25? Nie robilem nigdy takiego swapa,ale mam TI 2.7TD, kumpel ma pickupa 2.5D i te silniki poza roznica w pojemnosci,to rozni chyba tylko turbina, czy sie myle? Bo mi te silniki wygladaja na takie same, tak samo ulokowany osprzet( altek i pompa wpomagania takie same?). Nie wiem jak to z pompa wtryskowa jest, czy taka sama tyle,ze inaczej zestrojona,czy inna jakas.
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
co tu dużo filozofować... td 25 i td 27 to ten sam blok...
pozostaje jedynie kwestia podłączenia obrotomierza, u mnie nie działa od 4 lat (aaa... podłączę jutro <rotfl>). Silnik pasuje na łapy i skrzynię, i co najważniejsze do wiązki. Jedyny kłopot to obrotomierz - bywały wersje z czujnikiem na kole rozrządu i przy pompie paliwa. Deski wskaźników i same czujniki nie są kompatybilne... to w sumie godzina roboty toto spasować, ale mi zawsze szkoda czasu...
pozostaje jedynie kwestia podłączenia obrotomierza, u mnie nie działa od 4 lat (aaa... podłączę jutro <rotfl>). Silnik pasuje na łapy i skrzynię, i co najważniejsze do wiązki. Jedyny kłopot to obrotomierz - bywały wersje z czujnikiem na kole rozrządu i przy pompie paliwa. Deski wskaźników i same czujniki nie są kompatybilne... to w sumie godzina roboty toto spasować, ale mi zawsze szkoda czasu...
R20-2,7tdi/XRV-750/WR-400/Jvx 85