Mam pytanie odnosnie Pickupa MD 21 z 94 r

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

rafalkaka

Mam pytanie odnosnie Pickupa MD 21 z 94 r

Post autor: rafalkaka » śr lut 18, 2009 12:46 pm

Witam Szanowne Grono ! Jak by co to czytalem forum opcja szukaj itd . nic nie znalazlem wiec pytam : jestem posiadaczem owego super wozidla i nurtuje mnie pytanko co i jak z tylna klapa od paki tzn. wiem juz ,ze otwiera sie na rowni z podloga i jest ok ale jaki ona ciezar w tej pozycji moze zniesc i jaki ma udzwig -chodzi mi oto czy ciezkie przedmioty moga na niej byc . Pozdrawiam
byle do przodu ale z rozwaga GG 4567396

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Re: Mam pytanie odnosnie Pickupa MD 21 z 94 r

Post autor: gebels » śr lut 18, 2009 11:32 pm

a w manualau nie patrzyłeś ?? TUTAJ a jak tu nie ma to masz napisane w WD21 już nie pamiętam, poszukaj sobie ew. tutaj będzie
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
Thomas

Kontaktowanie:

Post autor: Thomas » czw lut 19, 2009 12:07 am

a tak z praktyki, to klapa wytrzymuje wszystko, co się na niej zmieści (np. 3 grubasy po 130 kg) na spoko. Moja wygięła się po oparciu o nią 1,5 tonowego słupa z granitu... Ale i tak pikuś dowiózł go n miejsce przeznaczenia ;) Klapa do celów piknikowych zniesie wszystko
R20-2,7tdi/XRV-750/WR-400/Jvx 85

klon

Post autor: klon » czw lut 19, 2009 6:40 am

wystarczy poskakać i zobaczymy ile może udźwignąć
ps. ja swoją klapę miałem letko pofalowaną do wewnątrz musiałem ją rozciąć i jest tam jedno prymitywne wzmocnienie wyklepałem tył klapy i przyspawałem w to samo miejsce a blaszka tam jet taka sobie a druga sprawa to zawiasy trzymają się na dwóch śrubach dobrze by było wstawić blachę ryflowaną i możne wtedy więcej wytrzyma :)2

rafalkaka

Post autor: rafalkaka » czw lut 19, 2009 12:54 pm

Dzieki za odpowiedzi rzetelne i konkretne :)2 :)2 :)2 To ,ze ja moge na niej skakac to wiedzialem tylko balem sie obciazen powyzej 300 kg np. jaka palete z towarem ale mnie uspokoiliscie i to rozwiazanie jest super . Na poczatku klolem ,ze sie nie otwiera do dolu ale teraz wiem ,ze dzieki takiej opcji moge przewiez wiecej :D i tu przewaza nad L 200 ,ktorego klapa do dolu jest a lancuch jak to lancuch moze pierdyknac w kazdej chwili ! Mysle ,ze dokonalem dobrego wyboru . No i ten rozrzad na zebach :lol: a wprawie kupilem L 200 . Jednak moje zdanie na temat japoncow sie zmieni nastepny krok to bus ze skosnego kraju wisniowego moze Nissan Trade 3TD lub Mitsu Canter 3,3tD .Jak ktos z Was jezdzil tymi busami niech da znac jak to u nich jest :roll: POZDRAWIAM

rafalkaka

Post autor: rafalkaka » pt lut 20, 2009 1:29 pm

Thomas powiedz jak Ty wpakowales do MD21 2,7TD motor bo nie powiem jak mi odpukac mial pasc piec 2.5 to mysle :wink: bo przydaly by mu sie kuce co by zamulony nie biegal .Podpowiedz jak i czy sie da a jak niechcesz zasmiecac forum daj na priva ale mysle ,ze innych to takze zainteresuje . :)2

Awatar użytkownika
Łosiu

Post autor: Łosiu » pt lut 20, 2009 2:49 pm

A to nie jest tak,ze ten silnik poprostu wkladasz jak td25? Nie robilem nigdy takiego swapa,ale mam TI 2.7TD, kumpel ma pickupa 2.5D i te silniki poza roznica w pojemnosci,to rozni chyba tylko turbina, czy sie myle? Bo mi te silniki wygladaja na takie same, tak samo ulokowany osprzet( altek i pompa wpomagania takie same?). Nie wiem jak to z pompa wtryskowa jest, czy taka sama tyle,ze inaczej zestrojona,czy inna jakas.
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...

Awatar użytkownika
Thomas

Kontaktowanie:

Post autor: Thomas » ndz lut 22, 2009 12:38 am

co tu dużo filozofować... td 25 i td 27 to ten sam blok...
pozostaje jedynie kwestia podłączenia obrotomierza, u mnie nie działa od 4 lat (aaa... podłączę jutro <rotfl>). Silnik pasuje na łapy i skrzynię, i co najważniejsze do wiązki. Jedyny kłopot to obrotomierz - bywały wersje z czujnikiem na kole rozrządu i przy pompie paliwa. Deski wskaźników i same czujniki nie są kompatybilne... to w sumie godzina roboty toto spasować, ale mi zawsze szkoda czasu...
R20-2,7tdi/XRV-750/WR-400/Jvx 85

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”