...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
- Robur zmota
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Gdzi można kupić linkę gazu do Parch k 260 Hiszpan z 93 r.
jeżeli tylko serwis to proszę o podrzucenie nr VIN bo mój parch ma nr. nabity na stacji diagnostycznej i niema nic wspólnego z żeczywistością
jeżeli tylko serwis to proszę o podrzucenie nr VIN bo mój parch ma nr. nabity na stacji diagnostycznej i niema nic wspólnego z żeczywistością
PATROL4.2
TOTALNY ANTYKLERYKAŁ
ZMOTA KATOWICE
TOTALNY ANTYKLERYKAŁ
ZMOTA KATOWICE
- krzysiek.g24
-
witam
robię do swojego y60 zderzaki i zastanawiam się jakiej średnicy zrobić otwory pod hi-lifta, jak na razie takowego nie posiadam, ani nie mam gdzie zmierzyć
z góry dzięki za odpowiedz
pozdrawiam
robię do swojego y60 zderzaki i zastanawiam się jakiej średnicy zrobić otwory pod hi-lifta, jak na razie takowego nie posiadam, ani nie mam gdzie zmierzyć
z góry dzięki za odpowiedz
pozdrawiam
w upie masz phi 50 około
Zrób otwory w kształcie litery T 

- krzysiek.g24
-
super, dzięki za szybką odpowiedz:)
Witam.
Czy zna ktoś długości wałów napędowych w krótkim i długim Y60
Generalnie chodzi o różnicę w długości tylnego wału napędowego między krótkim a longiem.
Czy zna ktoś długości wałów napędowych w krótkim i długim Y60

Generalnie chodzi o różnicę w długości tylnego wału napędowego między krótkim a longiem.
Przy przechyłach na zakrętach i przyspieszaniu zapala się kontrolka od hamulca ( chodzi o tą na desce, co jak jest zaciągnięty ręczny), płyn hamulcowy jest jakieś 1/4 powyżej MIN.
Dolać płyny i zniknie, czy coś innego nawaliło?
u mnie objawy były podobne jak podtopiłem autoRusek pisze:Przy przechyłach na zakrętach i przyspieszaniu zapala się kontrolka od hamulca ( chodzi o tą na desce, co jak jest zaciągnięty ręczny), płyn hamulcowy jest jakieś 1/4 powyżej MIN.
po jakimś czasie wszystko wróciło do normy (hamulec nie trzymal natomiast sama kontrolka się zapalała i gasla zwłaszcza na rondach

Rusek pisze:Przy przechyłach na zakrętach i przyspieszaniu zapala się kontrolka od hamulca ( chodzi o tą na desce, co jak jest zaciągnięty ręczny), płyn hamulcowy jest jakieś 1/4 powyżej MIN.
rzecz oczywista, że za mało ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
- Igor V8
-
Panowie ....
Potrzebuję kupić dziwny hak holowniczy ....
Jest ale do Y60 ... czy ktoś się orientuje czy podejdzie do Y61
Potrzebuję kupić dziwny hak holowniczy ....
Jest ale do Y60 ... czy ktoś się orientuje czy podejdzie do Y61

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

no nie ukrywam, że pojawiło się to po jakimś tam niedzielnym hasaniu po błocie. Wczoraj zapalao sie na przechyłach, a dzis już pali sią cąły czas.szeryfoo pisze:u mnie objawy były podobne jak podtopiłem autoRusek pisze:Przy przechyłach na zakrętach i przyspieszaniu zapala się kontrolka od hamulca ( chodzi o tą na desce, co jak jest zaciągnięty ręczny), płyn hamulcowy jest jakieś 1/4 powyżej MIN.
po jakimś czasie wszystko wróciło do normy (hamulec nie trzymal natomiast sama kontrolka się zapalała i gasla zwłaszcza na rondach)
Ktoś wie, gdzie może jest umiejscowiony ten czujnik by sprawdzić czy styki są OK?
KOlejne pytanie zwiazane z wyjęciem tapicerki.
Do czego służa te kable, które znalazłem pod siedzeniem pasażera? Ogrzewanie foteli??? Pod fotelem kierowcy nie ma ich.

to i ja zadam pytanie:
czy miał moze ktos przypadek taki ze predkosciomierz wskazuje a za pinć sekund nie wskazuje , i tak cały czas
jak to q...rwa zdiagnozować , gdzie przerwa.... itd . itd ....
Pomocy
czy miał moze ktos przypadek taki ze predkosciomierz wskazuje a za pinć sekund nie wskazuje , i tak cały czas

Pomocy
Genitalia-to nie są włoskie linie lotnicze!!!!!!
ta niebieska po prawej to kostka od grzania fotela a te dwie to tez od grzania tyle ze od wlacznikow,najlepsze jest to ze jak podlaczysz fotel i zalozysz wlaczniki to bedzie dzialcRusek pisze:no nie ukrywam, że pojawiło się to po jakimś tam niedzielnym hasaniu po błocie. Wczoraj zapalao sie na przechyłach, a dzis już pali sią cąły czas.szeryfoo pisze:u mnie objawy były podobne jak podtopiłem autoRusek pisze:Przy przechyłach na zakrętach i przyspieszaniu zapala się kontrolka od hamulca ( chodzi o tą na desce, co jak jest zaciągnięty ręczny), płyn hamulcowy jest jakieś 1/4 powyżej MIN.
po jakimś czasie wszystko wróciło do normy (hamulec nie trzymal natomiast sama kontrolka się zapalała i gasla zwłaszcza na rondach)
Ktoś wie, gdzie może jest umiejscowiony ten czujnik by sprawdzić czy styki są OK?
KOlejne pytanie zwiazane z wyjęciem tapicerki.
Do czego służa te kable, które znalazłem pod siedzeniem pasażera? Ogrzewanie foteli??? Pod fotelem kierowcy nie ma ich.

Gr 850Nm mi sie marzy :)
- janusz k160
-
Linka prędkościomierza?Zengal pisze:to i ja zadam pytanie:
czy miał moze ktos przypadek taki ze predkosciomierz wskazuje a za pinć sekund nie wskazuje , i tak cały czas![]()
Pomocy

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
Jak to działać? Nawet jak nie miało się tego w opcji, to producent i tak wsadzął maty grzewcze do foteli??iras01 pisze:
ta niebieska po prawej to kostka od grzania fotela a te dwie to tez od grzania tyle ze od wlacznikow,najlepsze jest to ze jak podlaczysz fotel i zalozysz wlaczniki to bedzie dzialc
janusz k160 pisze:Linka prędkościomierza?Zengal pisze:to i ja zadam pytanie:
czy miał moze ktos przypadek taki ze predkosciomierz wskazuje a za pinć sekund nie wskazuje , i tak cały czas![]()
Pomocy![]()
tam nie ma linki- indukcja

Genitalia-to nie są włoskie linie lotnicze!!!!!!
- irasj
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Nie znalazłem pasującego tematu to piszę tutaj.
Niedawno przesiadłem się z Vitary na Terrano II (97r) w ferworze walki przy zakupie już nie pamiętam czy sprawdzałem dokładnie napędy. Na pewno sprawdziłem 4x4 ale nie pamiętam czy włączałem wtedy reduktor. Do tej pory jakoś nie był mi potrzebny ale niedawno pomyślałem ze sobie go załączę a tu zonk.
Dźwignia od zmiany napędów bez problemu przełącza napędy ale nie mogę wyrzucić na luz ani włączyć reduktora. mogę tylko wachlować X2 - 4X4. Co to może być ? jest jakiś ukryty dziwny sposób przełączania jej na N i 4x4L (reduktor) czy mam coś skopane ?
Niedawno przesiadłem się z Vitary na Terrano II (97r) w ferworze walki przy zakupie już nie pamiętam czy sprawdzałem dokładnie napędy. Na pewno sprawdziłem 4x4 ale nie pamiętam czy włączałem wtedy reduktor. Do tej pory jakoś nie był mi potrzebny ale niedawno pomyślałem ze sobie go załączę a tu zonk.
Dźwignia od zmiany napędów bez problemu przełącza napędy ale nie mogę wyrzucić na luz ani włączyć reduktora. mogę tylko wachlować X2 - 4X4. Co to może być ? jest jakiś ukryty dziwny sposób przełączania jej na N i 4x4L (reduktor) czy mam coś skopane ?
-
nie wiem czy akurat w tyranie..ale czy wciskales drazek

Patrol Y60 TD42
Land Rover 101 Forward Control 300tdi
Rafal
Land Rover 101 Forward Control 300tdi
Rafal
- irasj
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Wciskałem drążeksgt_raffie pisze:nie wiem czy akurat w tyranie..ale czy wciskales drazek![]()

jak nie masz w opcji to nie dzialaRusek pisze:Jak to działać? Nawet jak nie miało się tego w opcji, to producent i tak wsadzął maty grzewcze do foteli??iras01 pisze:
ta niebieska po prawej to kostka od grzania fotela a te dwie to tez od grzania tyle ze od wlacznikow,najlepsze jest to ze jak podlaczysz fotel i zalozysz wlaczniki to bedzie dzialc

Gr 850Nm mi sie marzy :)
- janusz k160
-
Wciśnij sprzęgło-drążek w dół-ma hulać. Do rozpięcia-wciśnij sprzęgło-drążek max. do przodu-wajha w górę i but do tyłu 2-3 m z hamowaniem.irasj pisze:Wciskałem drążeksgt_raffie pisze:nie wiem czy akurat w tyranie..ale czy wciskales drazek![]()
ale nic nie daje
Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
Jesli motor 2,7 TD to 10 l.Tank pisze:Koledzy ile dokładnie wchodzi płynu chłodzacego do całego ukladu w Terrano 2?
Terrano2 2,7 TDI 2002 R20
- irasj
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
irasj pisze:Nie znalazłem pasującego tematu to piszę tutaj.
Ehh wszystko ok próbowałem przełączać tak jak w Vitarze tam są 4 położenia 4x4 x2 N 4x4l nie zakumałem, że po wciśnięciu lewarka i przesunięciu w tył już jest reduktor

- irasj
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Zengal pisze:janusz k160 pisze:Linka prędkościomierza?Zengal pisze:to i ja zadam pytanie:
Pomocy![]()
tam nie ma linki- indukcja
Nie wiem czy mówicie o Patrolu czy Terrano ? Ja u siebie w Terrano II mam taki problem, jak jest duży mróz to z pod deski wydobywa się dźwięk jak by linki prędkościomierza po jakimś czasie ustaje. Gdy jest ciepło to problem nie występuje.
Witam.Terrano II mam wciek oleju w tylnym moście (z prawej strony)do szczęk hamulcowych.Czy wystarczy wymiana uszczelniacza przed łożyskiem (w manualu olejowy) czy ten drugi też wymienić ( w manualu smar)? Może jakieś wymiary simerów?
Cherokes 4.0 ,Nissan Terrano II 2.4 12V, Toyota Land Cruiser 100 V8.