Rozszerzony władek
Moderator: moralez
Rozszerzony władek
Przed godzinką skończyłem oglądać trzecią część rozszerzonego władcy pierscieni. Słowo "rozszerzony", wnosi niewiele (acz ok 50 minut filmu). Jedyne ciekawe nowe sceny to:
1. Aragorn wkońcu zachowuje sie jak prawdziwy facet w scenie "głos Saurona"
2. "wesoły" Gandi dostaje prawie w p-----l od mojej ulubionej postaci : witch-king'a - jednego z nazguli. Tego z WIELKIM kiścieniem - również czasem zwanym morgensternem...
2. "wesoły" Gandi dostaje prawie w p-----l od mojej ulubionej postaci : witch-king'a - jednego z nazguli. Tego z WIELKIM kiścieniem - również czasem zwanym morgensternem...
Rosyjska myśl techniczna rules!
Re: Rozszerzony władek
Tomb pisze:Przed godzinką skończyłem oglądać trzecią część rozszerzonego władcy pierscieni. Słowo "rozszerzony", wnosi niewiele (acz ok 50 minut filmu). Jedyne ciekawe nowe sceny to:

Ale dlaczego rozszerzony

Ale dlaczego Władek

Władek - Kraków
Ehm... oooo, emmm. Musze chyba sprostować:Władek pisze:Tomb pisze:Przed godzinką skończyłem oglądać trzecią część rozszerzonego władcy pierscieni. Słowo "rozszerzony", wnosi niewiele (acz ok 50 minut filmu). Jedyne ciekawe nowe sceny to:
![]()
![]()
![]()
Ale dlaczego rozszerzony![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ale dlaczego Władek![]()
![]()
W tym wypadku władek ( dla odróżnienia od Pana Władka - specjalnie pisany z małej litery) - skrót myślowy od władcy ( w domyśle władcy pierścieni ).
A rozszerzony bo dodano kilka nowych scen. Bynajmniej nie z życia Pana
Władysława ("rozszeżony" - co mogłoby sugerować nadmierne spożycie piwa bezalkoholowego), ani nawet z życia władcy pierścieni. Coś o małych pokurczach o owłosionych stopach. Fuj.
Tomb pisze:Coś o małych pokurczach o owłosionych stopach. Fuj.
Wzrost się z moim nie zgadza, a więc to nie o mnie...

Tomb! A tak a propos : Ty masz łyse stopy

Władek - Kraków
Oczywiście, że mam łyse stopy - ale od spodu tzn. podeszwyWładek pisze:Tomb pisze:Coś o małych pokurczach o owłosionych stopach. Fuj.
Wzrost się z moim nie zgadza, a więc to nie o mnie...![]()
Tomb! A tak a propos : Ty masz łyse stopy![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Te hobbity (małe pokurcze o owłosionych stopach), nie dość, że mają na stopach więcej włosów niż ja na głowie, to jeszcze zdaje sie nigdy ich nie myją szamponem.
Oby zły Sauron podbił ten paskudny ludek i wpoił im podstawowe zasady higieny!

- El Modzello
Są dwie wersje tej rozszerzonej edycji. Jedna jest z figurką (pewno kuuupe kasy kosztuje), druga to sam rozszeżony film (kosztuje 230zł - czyli też nie mało (w skłąd wchodzi 2dvdfilm i 2dvd dodatków)). Można je zdobyć w empiku, ale radze sie streszczać, bo szybko sie rozchodzą, a potem conajwyżej można na allegro dostać za jakąś niebotyczną sume.banan pisze:a gdzie można zanabyć/wysępić taki nie okrojony ?
Dziewczyna ma oryginał, więc raczej go nie prześle, ale można poszukać w emule lub dc.
Pozdrowionka.
Wersja kinowa nie wyjaśnia wielu wątków- smaczków które są w extended ediszon. Ale pozatym 230 zł za te kilka scen to zdzierstwo. Ale jak ktoś jest fanem... Kawał dobrej roboty zrobili. Coś też im sie należy.El Modzello pisze:też oglądałem i wypasowa jest !
wogóle wersje kinowe są jakies takie ...płaskie a extended naprawde gitarra