wojskowy samurai
Moderator: Mroczny
wojskowy samurai
Czy ktoś może ma zdjęcia suzuki samuraiów służących w jakimś wojsku??
na forum zlotu darłowskiego wkleiłem kilka zdjęć.
zlot.pun.pl
Ogólnie udało mi się dojść, że to były samuraje na licencji robione w Indiach i nazywały się Maruti Gypsy. Z tego co wyczytałem i wynalazłem w zakamarkach sieci to służyły one nie tylko w indiach w wojsku, ale nie pamiętam w jakich jeszcze krajach.
Głównie na zdjęciach widywałem longi, ale też znalazło się kilka krótkich wersji.
Więc wychodzi na to, że samurai to jest tak samo wojskowym pojazdem jak np. stary, dobry uaz.
zlot.pun.pl
Ogólnie udało mi się dojść, że to były samuraje na licencji robione w Indiach i nazywały się Maruti Gypsy. Z tego co wyczytałem i wynalazłem w zakamarkach sieci to służyły one nie tylko w indiach w wojsku, ale nie pamiętam w jakich jeszcze krajach.
Głównie na zdjęciach widywałem longi, ale też znalazło się kilka krótkich wersji.
Więc wychodzi na to, że samurai to jest tak samo wojskowym pojazdem jak np. stary, dobry uaz.
Sj410, trochę liftu itd.
Przyjedź full militarnym samurajem na zlot militarny to sądzę że nie będzie problemu z uczestnictwem, Hmmmm ale skąd dorwać takiego samurajaGrzanek pisze:na forum zlotu darłowskiego wkleiłem kilka zdjęć.
zlot.pun.pl
Ził 131 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375 D 6X6
Gaz 63 4X4
GSP-55 (gąska)
PTS-M (gąska)
Ural 4320 6X6
Ural 375 D 6X6
Gaz 63 4X4
GSP-55 (gąska)
PTS-M (gąska)
W defiladzie..
http://www.suzuki-samurai.nl/special/legerzuks.jpg
a to nie wiem czy to suzuki ale zjazd militarny
http://www.youtube.com/watch?v=xHUD7pfC ... re=related
http://www.suzuki-samurai.nl/special/legerzuks.jpg
a to nie wiem czy to suzuki ale zjazd militarny
http://www.youtube.com/watch?v=xHUD7pfC ... re=related
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
Ja rozumiem i nie wpycham się na siłę, aby pojeździć, grzecznie pytam, czy mogę i czasem wpuszczą, a czasem nie.KAMILLO pisze: Przyjedź full militarnym samurajem na zlot militarny to sądzę że nie będzie problemu z uczestnictwem, Hmmmm ale skąd dorwać takiego samuraja
Ale chyba przyznasz mi kolego rację, że zwykły samurai jest tak samo militarny jak pomotany uaz, czy inne takie wynalazki?
Sj410, trochę liftu itd.
Ale on jest przerobiony i to bardzo bo kiedys rozmawiałem z włascicielem na Darłowie.
EEEEE odrazu spalić
choć uwielbiam to co wojskowe to też lubię wozy którymi można poszaleć w terenie, samemu chciał bym się kiedyś dorobić NISSAN-a PATROL GR Y61 z jakimś podstawowym pakietem offroadowym
EEEEE odrazu spalić
Ził 131 6X6
Ural 4320 6X6
Ural 375 D 6X6
Gaz 63 4X4
GSP-55 (gąska)
PTS-M (gąska)
Ural 4320 6X6
Ural 375 D 6X6
Gaz 63 4X4
GSP-55 (gąska)
PTS-M (gąska)
- czarny bielsko
-

- Kontaktowanie:
Re: wojskowy samurai
przewaznie z samurajow robi sie repliki willysow... ale o samuraiu jako samochodzie wykorzystywanym przez wojsko to nie slyszalem...
New idea in progress...
Navara D40 - była
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Navara D40 - była
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Zob. post 2 i 7. Bez wątpienia w czynnej służbie.
pzdr.
pzdr.
Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
coś nie pasujewoyak pisze:i te kanistry z paliwem z przodu![]()
very safe

safe to są prezerwatywy i mercedesy niegdyś
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life
A dla czego miały by byś mniej "safe" niż umieszczone z tyłu?
Wg mnie dobre rozwiązanie.
Wg mnie dobre rozwiązanie.
Hakuna matata madafaka!
bo przeważnie sie jeździ do przodu... a zderzak z pb to mierny pomysł 
niewielki procent wypadków to celowo uknute próby wyłudzenia odszkodowania...
baaa
zaryzykowałbym twierdzenie, że etymologia słowa wypadek zawiera poszlakę semantyczną niepewności ze zdarzeniem związanej

baaa
zaryzykowałbym twierdzenie, że etymologia słowa wypadek zawiera poszlakę semantyczną niepewności ze zdarzeniem związanej
jak będziesz miał samochód o kubaturze samuraja to też będziesz umieszczał "niezbędne fanty" w różnych dziwnych miejscachMroczny pisze:bo przeważnie sie jeździ do przodu... a zderzak z pb to mierny pomysł
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
Mroczny.......Mroczny pisze:(...)
baaa
nie zawyżaj poziomu..............
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.