Witam.
Czy ktoś rozpracowywał gumę w układzie kierowniczym - łącznik między kolumną a a drążkiem- - chodzi o tę gumę , na której 4 śrubami łączy się elementy całego układu.
Czy ktoś zna jakiś zamiennik, czy z racji powagi tej gumki należy zanabyć nową w ASO?? Aha, piszę o 4,2D - nie wiem czy tak samo jest w 2,8 ...
Kolumna kierownicza GR Y60 - guma do wymiany
Moderator: Kosiarz
Kolumna kierownicza GR Y60 - guma do wymiany
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Short BRU(td)US 4,2
Patrol Comfort TB42
Patrol y61 3,0TD mercedes
Patrol Comfort TB42
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Re: Kolumna kierownicza GR Y60 - guma do wymiany
4,2 i 2,8 mają takie same przekładnie kierownicze. Jak masz 4,2 to zapewne była to przekładka - wykorzystaj ten element ze starej (angielskiej) przekładni. Jak nie to ASO, tu bym nie kombinował, bo nie chciałbym kiedyś stracić sterowności w moim parchu.Harley pisze:Witam.
Czy ktoś rozpracowywał gumę w układzie kierowniczym - łącznik między kolumną a a drążkiem- - chodzi o tę gumę , na której 4 śrubami łączy się elementy całego układu.
Czy ktoś zna jakiś zamiennik, czy z racji powagi tej gumki należy zanabyć nową w ASO?? Aha, piszę o 4,2D - nie wiem czy tak samo jest w 2,8 ...
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
w Samuraiu to reanimowało sie pasem transmisyjnm , chyba z tego nawet materiału była ta guma wykonana
Patrol Y60 33 cale + 2 cale liftu
bynajmniej nie mam przekładkiLSD pisze:4,2 i 2,8 mają takie same przekładnie kierownicze. Jak masz 4,2 to zapewne była to przekładka - wykorzystaj ten element ze starej (angielskiej) przekładni. Jak nie to ASO, tu bym nie kombinował, bo nie chciałbym kiedyś stracić sterowności w moim parchu.Harley pisze:Witam.

Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42
Patrol Comfort TB42
se ludzie ubzdurali z tymi przekładkamiHarley pisze: bynajmniej nie mam przekładki

normalny łącznik z 2.8 pasuje

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
tenkju, a można nówkę gdzieś dokupić , czy tylko ASO 

Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42
Patrol Comfort TB42