dwa zaciski!!!
Moderator: Student
dwa zaciski!!!
witam
mam hamulce tarczowe na 4 kolach i troche za slaby jest hampel(na asfalcie wystarcza ale w terenie przydalby sie mocniejszy).tarcze sa od witary a zaciski tyl-bmw5 , przod-witara.myslalem o dolozeniu na przod jeszcze po jednym zacisku, co tym myslicie,zebym nie przekombinowal.a pompa z serwem jest od zuka.

Re: dwa zaciski!!!
To chyba lepiej pompę i serwo dać od czegoś większego niż komplikować układ.
Pompa od żuka ma mieć wydajność a nie ciśnienie. Zamień od czegoś co ma zaciski i będzie grało. 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
Balu dobrze mówi. Polonez lukas i będziesz piszczeć na asfalcie nawet na 35 

Życie to wielka impreza. Rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem
uwielbiam 69
uwielbiam 69

nie wiadomo co konstruktor mial na mysli - moze pompe z zuka zostawil bo sie bal ze na malej pompie jak ktos pierdzielnie w hebel to sie jarzmo zacisku upitoli 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
bedzie git - teoretycznie 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
gwidon pisze:a co myslicie o pompie z merca beczki i serwo zuka?
Zrezygnował bym z serwa Żuka bo jest bardziej awaryjne i to jego uszczelnienie wewnętrzne. Włóż kpl. od MB. i zapomnisz o temacie.

słyszałem ze pompa merca z beczki pasuje do serwa zukowskiego.jest mniej roboty , tak musialbym przerabiac mocowanie serwa i moze pedal.
zrób raz a porządnie

- Słoń2
- jestem tu nowy...
Na pewno pompa żuka pasuje do serwa merca 123 bo tak mam ale czy na odwrót to nie wiem bo żuk ma jeszcze taki dystans miedzy pompa a serwem
Bynajmniej ten z którego wyjmowałem tak miał!
Ja bym założył cały kaplet od merca i to najlepiej od w116 lub w126 mocowanie to samo a serwo jest dwu membramowe

Bynajmniej ten z którego wyjmowałem tak miał!
Ja bym założył cały kaplet od merca i to najlepiej od w116 lub w126 mocowanie to samo a serwo jest dwu membramowe

Po cholere motać coś z gównianego grata Żuka jak można brać przeszczepy z cywilizowanych autek.Na upartego można brać cokolwiek byle się mieściło na grodzi i nie nawalało a było tanie i powszechnie dostępne na rynku.Nie wiem czy ktoś próbował ale ja założyłem komplet z toyoty cariny i raczej zapomnę że trzeba przy tym coś więcej robić w przyszłości.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
pompa, serwo i tylne zaciski Carina GTcarinus pisze:.. .Nie wiem czy ktoś próbował ale ja założyłem komplet z toyoty cariny i raczej zapomnę że trzeba przy tym coś więcej robić w przyszłości.

założyłem 5 lat temu i zapomniałem co to hamulce

LJ 70
co wytrzymalosci mojego ukladu hamulcowego niemam zastrzezen ,nic sie nie psoje odkad sa tarcze tylko spodziewalem sie mocniejszego hampla .
załóż z poloneza lukasa. Naprawdę tanio można na złomie wyrwać. Ja ostatnio za komplet ( serwo z pompą, pedałami i zaciskami) dałem 60 zł. I zobaczysz, że było warto.
uwielbiam 69
uwielbiam 69

tarcze vitara, zaciski polonez lukas albo cienias, pompa, serwo i pedały polonez lukas. Tarcze około 50-60 złotych sztuka (nowe), zaciski po 25 złotych max na złomie, pompa z pedałami około 30 złotych, tarcze kotwiczne około 100 za 4 sztuki.
uwielbiam 69
uwielbiam 69

po 60 zł to były rok temu, teraz najtańsze jakie znalazłem to 105 zł za szt. + 20 zł za powiększenie otworów na szpilki i przetoczenie środkavena81 pisze:...tarcze vitara około 50-60 złotych sztuka (nowe).. .

LJ 70
Mikoda 2102, pełna, w detalu kosztuje 85 zł/szt.
Ja brałem wentylowane w JC po 180zł/kpl.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
w poniedziałek mogę się dowiedzieć. Mam doscia do tanich części.
uwielbiam 69
uwielbiam 69

narazie dzieki sam jeszcze nie wiem co bede robil.narazie szykuje sie wyjazd w blito a maszyna troche popsuta zostal kawalek pólosi w moscie:)