Coś pięknego gratuluję. Ja również zacząłem mazać po mapach z google:) dobra robota, ja się wybieram w lipcu/sierpniu. Czekam z na opis Waszej wyprawy, gdzie i jak dojechaliście a gdzie nie dało rady.Pewnie pojedę waszymi śladami:) Powodzeniairasj pisze:Może ktoś chce dołączyć szczegóły tutaj: http://www.rumunia.net.travel.pl
Rumunia 2009
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Rumunia 2009
gratulować wypraw palcem po mapie - ja pie.dziu -do czego to dochodzi
jakaś nowa era offroadu
tak trzymać 

jakaś nowa era offroadu

Większość moich postów mogła powstać pod wpływem używek zatem wyrażają jedynie moją aktualną opinię.
Ma ktoś jeszcze jakieś inne trasy ?
-nie przebiegające przez park narodowy
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
no i kasztanienia czas zacząćigor pisze:gratulować wypraw palcem po mapie - ja pie.dziu -do czego to dochodzi![]()
jakaś nowa era offroadutak trzymać

Jasne kolego , po co wogóle to forum czytasz? Najlepiej jak za dawnych lat weź sobie ogarek i na skórze niedźwiedziej wytycz mapę i dawaj z buta. A jak z daleka zobaczysz ogniska to ukryj się najlepiej w krzakach , bo to mogą być Ci z gepeesami w kieszeniach....igor pisze:gratulować wypraw palcem po mapie - ja pie.dziu -do czego to dochodzi![]()
Ostatnio zmieniony ndz mar 15, 2009 6:58 pm przez Harley, łącznie zmieniany 1 raz.
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Short BRU(td)US 4,2
Patrol Comfort TB42
Patrol y61 3,0TD mercedes
Patrol Comfort TB42
Harley pisze:Jasne kolego , po co wogóle to forum czytasz? Najlepiej jak za dawnych lat weź sobie ogarek i na skórze niedźwiedziej wytycz mapę i dawaj z buta. A jak z daleka zobaczysz ogniska to ukryj się najlepiej w krzakach , bo to mogąś być Ci z gepeesami w kieszeniach....igor pisze:gratulować wypraw palcem po mapie - ja pie.dziu -do czego to dochodzi![]()
łahahaha ubawiło mnie- popieram w całej rozciągłości

Nie neguję nowych technologii bynajmniej i sam z nich korzystam tylko śmieszy mnie jak się ktoś podnieca samymi planami i gratuluje publicznie stworzenia takowych.Harley pisze:
Jasne kolego , po co wogóle to forum czytasz? Najlepiej jak za dawnych lat weź sobie ogarek i na skórze niedźwiedziej wytycz mapę i dawaj z buta. A jak z daleka zobaczysz ogniska to ukryj się najlepiej w krzakach , bo to mogąś być Ci z gepeesami w kieszeniach....
Przyjęło się raczej szacun składać za odbytą czyli dokonaną wycieczkę/wyprawę - udaną bardziej lub mniej. Ale ja się nie znam

Zresztą z buta i bez mapy to są najlepsze wyrypy - masz rację

Fajnie, że masz super poczucie humoru.Qdłaty pisze:![]()
łahahaha ubawiło mnie- popieram w całej rozciągłości
A jeszcze lepiej, że obrońca się znalazł

Można kasztanić dalej, i tak wiadomo kto zaczął

Większość moich postów mogła powstać pod wpływem używek zatem wyrażają jedynie moją aktualną opinię.
Wiesz, można komuś gratulować po wyprawie przejechanych kilometrów , a można komuś gratulować włożonej pracy i chociażby z powodu chęci podzielenia się z innymii i pokazania ,że można coś tak a nie inaczej zrobić. To wymaga dużej pracy i znam takich co potrafią tak zrobić plan , a niekoniecznie chcieć się tym dzielić.igor pisze:Nie neguję nowych technologii bynajmniej i sam z nich korzystam tylko śmieszy mnie jak się ktoś podnieca samymi planami i gratuluje publicznie stworzenia takowych.Harley pisze:
Jasne kolego , po co wogóle to forum czytasz? Najlepiej jak za dawnych lat weź sobie ogarek i na skórze niedźwiedziej wytycz mapę i dawaj z buta. A jak z daleka zobaczysz ogniska to ukryj się najlepiej w krzakach , bo to mogąś być Ci z gepeesami w kieszeniach....
Przyjęło się raczej szacun składać za odbytą czyli dokonaną wycieczkę/wyprawę - udaną bardziej lub mniej. Ale ja się nie znam![]()
Zresztą z buta i bez mapy to są najlepsze wyrypy - masz rację![]()
![]()
....
Może jest to i forma kasztanienia na forum, ale to może zachęcić kogoś do tego by pokazać takie rzeczy w przyszłości. Można oczywiście to wyśmiać i kogoś zrazić, ale to już raczej Twoja domena.
Jak coś zrobisz sam , pokażesz to wtedy może ktoś Cię doceni. Na razie nie kojarzę...
Patrol Long Safari 4,2 D
Patrol Comfort TB42
Patrol Comfort TB42
-
- jestem tu nowy...
Ciekawie przygotowane . 

Dla takiego komentarzaigor pisze: Nie neguję nowych technologii bynajmniej i sam z nich korzystam tylko śmieszy mnie jak się ktoś podnieca samymi planami i gratuluje publicznie stworzenia takowych.

, a dla takiegocienki bolek pisze:Ciekawie przygotowane .

Zniechęcanie ludzi wychodzi bardzo łatwo , tylko co po ? ,więc poprzestańmy lepiej na gratulacjach za perfekcyjne rozpracowanie planu jazdy, a nie jak zwykle śmiejmy się z czyjejś głupoty. Dla loży szyderców znam inne działy w tym forumie.
Fercia - była , LR I i pare innych na magnes 

wyluzujcie
- ani to plan (raczej zarys jak marzenie)
- ani "zobowiazanie" do zrealizowania
W sporych kawalkach to Park Narodowy wiec o wjezdzie mozecie zapomniec.
Planowac przejazdy, biwaki i ew przejscia to radzilbym na "60-tkach" lub "50-tkach" wtedy moze zaplanujecie cos co da sie przeobrazic na wykonalnosc...
...no chyba, ze to bylo tak robione a potem w ramach "medialnosci" wrzucone na "ladne obrazki"
Norbert J. Zbróg
- ani to plan (raczej zarys jak marzenie)
- ani "zobowiazanie" do zrealizowania
W sporych kawalkach to Park Narodowy wiec o wjezdzie mozecie zapomniec.
Planowac przejazdy, biwaki i ew przejscia to radzilbym na "60-tkach" lub "50-tkach" wtedy moze zaplanujecie cos co da sie przeobrazic na wykonalnosc...
...no chyba, ze to bylo tak robione a potem w ramach "medialnosci" wrzucone na "ladne obrazki"
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- tkocy20
kolego, gotowe trasy to sprzedaje Czesław Jarząbek i Misiek (szukaj: maramuresz), i to też bez 100% gwarancji realizacji planu (patrz pogoda i takie tam inne). trasy z "opowieści" bez roadbooka to 100% porażka. nie odnajdziesz charakterystycznych miejsc bo przyroda nie śpi i zmienia się gwałtownie, no chyba że opis nie "zjeżdża" z utwardzonych uczęszczanych tras. Zatem harcerska rada: po poczytaniu forum i innej literatury udaj się na adres http://www.bezdroza.com, zamów odpowiednie mapy i opracuj własne trasy. na mapach 1:50-60000 czarne drogi lokalne w górach to już regularny offroad. jak dorzucisz do tego własne skróty i pomysły satysfakcja gwarantowana. przyda się gieps bo większość tych dróg jest widzialna z kosmosu więc można się odnaleźć. a parki i rezerwaty są wyraźnie oznaczone na mapach więc łatwo je odwiedzić "z buta" bez międzynarodowych konfliktów rozjeżdżania "ich" przyrody "naszymi" emtekamiselim pisze:Ma ktoś jeszcze jakieś inne trasy ?
a jak się nie chce to wywołani wcześniej koledzy lub Norbert z postu powyżej chętnie Cię zabiorą ze sobą za opłatą. i też będzie fajnie
powodzenia
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....
- irasj
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Do wyjazdu 9 dni, wykruszyła się jedna osoba więc jest 1 miejsce no może 2 ale wtedy z tyłu 3 osoby siedzą, wiec jak by ktoś chciał się zabrać to jest jeszcze okazja - kontakt admin@bieszczady.net.pl
Wyjazd z Bieszczadów około 4 rano 18go maja powrót w Bieszczady 31 maja
Wyjazd z Bieszczadów około 4 rano 18go maja powrót w Bieszczady 31 maja
- irasj
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
I po 2 tygodniowych wojażach po Rumunii w końcu w domu. Rodzi się powoli relacja z wyjazdu, dzień po dniu jest opisywana na stronie www.rumunia.net.travel.pl oraz przez jednego z uczestników na forum bieszczadzkim w wątku: www.bieszczadzkieforum.pl/viewtopic.php?f=20&t=280
Plan po małych korektach zrealizowany w 200% co nie przeszkadza w planowaniu niebawem jesiennego wyjazdu
Plan po małych korektach zrealizowany w 200% co nie przeszkadza w planowaniu niebawem jesiennego wyjazdu

- irasj
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Wyjechaliśmy od strony PN ale nie dało się zjechać na południe - zbyt duża zaspa śniegu. Ale TransAlpine rozpieprzają, na dole budują most (jest zamknięta ale da się objechać potokiem) za mostem pracują spychacze i robią z niej autostradę. Poszerzona na 3 samochody i to już do wys 1800m, kurde wygląda to tak jak by mieli ją asfaltować.
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
...i tak z pewnością uczynią. Wszystko rozjebią
Dobrze, że jest jeszcze Bułgaria, Macedonia, Albania... z takich bliższych.

ile to bylo dni temu ?irasj pisze:Wyjechaliśmy od strony PN ale nie dało się zjechać na południe - zbyt duża zaspa śniegu.
dopytuje się, bo koło weekendu bede sie tam szwendał

robok rzępoli w harapuciu
Ciekawe- jak to w lipcu będzie wyglądać ?irasj pisze: Ale TransAlpine rozpieprzają,

gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
- irasj
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
29 maja
Kto oglądał dzisiaj na Discovery survival z lasów Transylwanii, ten wie, że za każdym drzewem czai się niedźwiedź, a przeżyć można jedząc resztki owoców, wygrzebanych z niedźwiedzich odchodów, opłukane wodą z manierki 

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
będą będąirasj pisze:Wyjechaliśmy od strony PN ale nie dało się zjechać na południe - zbyt duża zaspa śniegu. Ale TransAlpine rozpieprzają, na dole budują most (jest zamknięta ale da się objechać potokiem) za mostem pracują spychacze i robią z niej autostradę. Poszerzona na 3 samochody i to już do wys 1800m, kurde wygląda to tak jak by mieli ją asfaltować.
67C będzie asfaltowa, zresztą asfalt juz w 2008 był pociągnięty spory kawałek przed Novaci...do tej wielkiej budowy domków bogatych letników z Bukaresztu
Transalpina umarła panowie, 2009 rok jest ostatnim rokiem Jej życia

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- irasj
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Relacja jest cały czas w budowie w sumie będzie 14 dni robię średnio jeden dzień dziennie dziś półmetek.