przekładanie klimy terrano I

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
zeton
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

przekładanie klimy terrano I

Post autor: zeton » pn cze 29, 2009 11:00 am

witam tak sie zastanawiam nad dołożeniem klimy do mojego Tarpana i tu pojawia sie kilka pytań oczywiście najlepiej by było znaleść komplet od 2.4 ale raczej bywa ciężko z takim fartem wiec powstaje pytanie czy da rade przełożyć z 2.7 td ? 3.0 V ? czym sie ewentualnie różnią czy kompresory da sie założuć z jednego do drógiego bloku ? dzieki z góry za info :)
terrano I 2.4 power by JaSam
gg: 4081289

"Maćku co sie stał ?"
"toniemy...."

fidowski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: przekładanie klimy terrano I

Post autor: fidowski » pn cze 29, 2009 6:29 pm

bede mial klime z mojej V6 poniekad sprawna ale nienapelniona
napisz na pw sie dogadamy
Jeżeli mozesz to przeczytac to znaczy ze JESTEŚ HARDKOREM

Awatar użytkownika
Toper

Post autor: Toper » czw lip 02, 2009 8:02 pm

Nie taka prosta sprawa , żebyś bebechy przerzucił to i tak zawsze coś będzie nie tak . Np jak rozwiążesz problem podbijania obrotów podczas załączenia się sprężarki ? a to dopiero początek 8)
..Patrol 3.3 TD intercooler+5 cm

Awatar użytkownika
kubibubi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: kubibubi » czw lip 23, 2009 3:44 pm

Jesli chodzi o diesla to nie ma takiej masakry z podbiciem obrotow spadly o jakie 250-300.Da sie przezyc.W benzynie moze byc wiekszy spadek.Natomiast sam przekladalem klime z anglika do mojego i niby wszystko mialo pasowac.A sie okazalo ze parownik jest inny lustrzane odbicie.Osuszacz musialbyc dalej od skraplacza bo nie bylo miejsca.Po zakupie parownika od Terrano I bezyny okazalo sie ze koncowki sa meskie a nie zenskie wiec w sumie przerabialem 3 weze.Wiec jak ktos chce zakladac sobie klime to naprawde warto miec od tego samego motoru i tej samej budy,zeby nic nie przerabiac.Nie powiem,ze zaluje tej mekki z tym wszystkim, bo za oknem wlasnie 30 stopni w cieniu.Ale duzo pieprzenia z tym bylo...Jakby cos to uzbieralem troche pdf'ow z schematami wlacznie do diesla T1 wiec moge na maila podeslac.
KubA
Terrano I 2,7 TD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”