HMMM czy RR nadaje sie w teren tak dobrze jak LR
Moderator: Jerry
HMMM czy RR nadaje sie w teren tak dobrze jak LR
Witam jestem kompletnym laikiem w sprawach off road, a dosc siw napalilem na tego typu zabawe i chcialbym kupic jakies autko do 25 000 i to co mam na oku to LR defender albo range rovera, autko ma sluzyc do jazdy po miescie i oczywisice zabawy weekendowej w terenie. W pozniejszym czasie chcialbym go troche przerobic czyli zwiekszyc przeswit zamontowac bagaznik wyciagarke itp. I moje pytanie czy RR sie nadaje to takich zabaw czy LR bylby lepszy i e czym sa roznice
Pozdrawiam i prosze o dopowiedz
Saj007
Pozdrawiam i prosze o dopowiedz
Saj007
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Re: HMMM czy RR nadaje sie w teren tak dobrze jak LR
RR z rocznika 95-96 z silnikiem 2,5tds
idealny wybór na początek przygody z marką

idealny wybór na początek przygody z marką

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Przejedź się jednym i drugim i sam poznasz odpowiedź na to pytanie...Saj007 pisze:LR defender albo range rovera
defenderem udalo mi sie pojezdzic jednak RR nie bardzo...a mam jeszcze pytanie apropos range rovera bo Damian polecasz mi 2,5 diselka a te silniczki 4.6HSE jak sie sprawuja??
- kosa20
- Kontaktowanie:
skąd jesteś ? Kolega ma Rendża 4.6, pewnie nie robiłby problemów, gdybyś chciał obejrzeć i się przejechaćSaj007 pisze:defenderem udalo mi sie pojezdzic jednak RR nie bardzo...a mam jeszcze pytanie apropos range rovera bo Damian polecasz mi 2,5 diselka a te silniczki 4.6HSE jak sie sprawuja??
duzo paląSaj007 pisze:a te silniczki 4.6HSE jak sie sprawuja??

Częstochowa...świete miasto:P-czyli Jasna Góra pielgrzymki itp:P....ale co wazniejsze mamy jeszcze wyżyne Krak-Częst...

- Damian
-
- Kontaktowanie:
nie nie, zaszydziłem
szczerze - nie kupuj rendża, bo to będzie mina, tudzież bomba atomowa z rozregulowanym zapalnikiem czasowym
rendż hasiok to mix nastoletniego auta z dużym przebiegiem, wykonanym w badziewnej angielskiej technologii (serio, to nie japonia, materiały z których to wyprodukowali byly chyba z deficytowych kolonii brytyjskich na karaibach), kosztujący 100 tys ojro za nowości, teraz 1/100 tej ceny
zastanów się czy to ma prawo działać
na dodatek bierzesz dwa skrajne auta
rendż do terenu skończył się wraz z odejściem klasika w poł. lat 90-tych
def jest autem do pracy (w terenie) o ile to koniecznie ma być land rover
bądź świadom tej marki, o piękny kawalerze
szczerze - nie kupuj rendża, bo to będzie mina, tudzież bomba atomowa z rozregulowanym zapalnikiem czasowym
rendż hasiok to mix nastoletniego auta z dużym przebiegiem, wykonanym w badziewnej angielskiej technologii (serio, to nie japonia, materiały z których to wyprodukowali byly chyba z deficytowych kolonii brytyjskich na karaibach), kosztujący 100 tys ojro za nowości, teraz 1/100 tej ceny
zastanów się czy to ma prawo działać
na dodatek bierzesz dwa skrajne auta
rendż do terenu skończył się wraz z odejściem klasika w poł. lat 90-tych
def jest autem do pracy (w terenie) o ile to koniecznie ma być land rover
bądź świadom tej marki, o piękny kawalerze

LR
LR
Podejrzewam, że nie więcej niż 5.2 w jeepieLR_Olek pisze:duzo paląSaj007 pisze:a te silniczki 4.6HSE jak sie sprawuja??

- Damian
-
- Kontaktowanie:
duże benzyny mają też swoje bolączki
taki to efekt rozwiercania w nieskończoność poczciwego 3,5 wiejta
taki to efekt rozwiercania w nieskończoność poczciwego 3,5 wiejta

LR
LR
AHAAA hehe... no wlasnie sie zastanawialem czy rendze to ni etakie jakby bardizej SUVy jesli tak mozna to nazwac al ejak juz wspomnialem nie znam si eza bardzo na tym ...... co do marki to LR jakos mnie (jakby to ładnie ująć) urzekły:P.. myslalem nad czym innym ale nie wiem a co bys Damian Ty polecał jako doswiadczony gosc;)
- kosa20
- Kontaktowanie:
to trochę daleko, jakieś 200kmSaj007 pisze:Częstochowa...świete miasto:P-czyli Jasna Góra pielgrzymki itp:P....ale co wazniejsze mamy jeszcze wyżyne Krak-Częst...![]()

5.2 to taki fajny piecyk
poważnie
poważnie

Ignorancji, nieróbstwu i niechlujstwu stanowcze nie KARWA nie
to tam gdzie ojciec szef mówił do murzyna: człowieku gdzie byłeś,że sie nie myłeśSaj007 pisze:Częstochowa...świete miasto:P-czyli Jasna Góra pielgrzymki itp:P....ale co wazniejsze mamy jeszcze wyżyne Krak-Częst...![]()

a i oczywisice nie chcialbym tu rozpetac wojny LR vs JEEP..
bo legendy chodza o "walkach" miedzy ich wlascicelami:P:P

- kosa20
- Kontaktowanie:
ten ojciec-szef bredzi zawsze, bez względu na lokalizacjęLR_Olek pisze:to tam gdzie ojciec szef mówił do murzyna: człowieku gdzie byłeś,że sie nie myłeśSaj007 pisze:Częstochowa...świete miasto:P-czyli Jasna Góra pielgrzymki itp:P....ale co wazniejsze mamy jeszcze wyżyne Krak-Częst...![]()

tak tak Czewa to tak amala wioska....do której si edoplywa tylko rzeką Wartą;P
- Damian
-
- Kontaktowanie:
to że jestem tu od zawsze nie znaczy że jestem doświadczonySaj007 pisze:co do marki to LR jakos mnie (jakby to ładnie ująć) urzekły:P.. myslalem nad czym innym ale nie wiem a co bys Damian Ty polecał jako doswiadczony gosc;)
np. w świetle takiego Węża to ja małe miki jestem

polecałbym japończyka, szczerze, z całą moją sympatią do LR
nie żeby mi zależało, żebys mnie w dyskusje wciągał, ale wiesz...wiele zmiennych, ma być auto pięciodrzwiowe, żona ma jeździć? długie przeloty wakacyjne? jazda po mieście?
ogólnie najmniej problemów sprawiają toyoty i nissany
i nie ma co się tu pieścić po maluchach że jest inaczej
natomiast ludzie kupują inne auta, bo tanio trafili, sąsiad chwali, podoba im się, nie lubią jeździć klocami o aparycji nosorożca dotkniętego lumbago (patrol)

LR
LR
wszytko co wymieniles to tak wyjazdy ale glownie jazda po miescie i w terenie zeby cos podzialac w dalsze trasy oczywisice raz dwa razy na rok wypadalo by gdzies skoczyc;).....PS.patrze tak na ceny teraz nissana patrola to jestem zaskoczony ze jego cena takwysoko stoji 

Tak, tak, już napisali do prokuraturyLR_Olek pisze:to tam gdzie ojciec szef mówił do murzyna: człowieku gdzie byłeś,że sie nie myłeśSaj007 pisze:Częstochowa...świete miasto:P-czyli Jasna Góra pielgrzymki itp:P....ale co wazniejsze mamy jeszcze wyżyne Krak-Częst...![]()

Gruba przesadaSaj007 pisze:oczywisice nie chcialbym tu rozpetac wojny LR vs JEEP..bo legendy chodza o "walkach" miedzy ich wlascicelami:P:P

A co do auta, to RR sam oglądałem i o mało co nie popełniłem. Raczej sobie odpuść. Jak chcesz coś na co dzień i w umiarkowany teren, a nie jesteś bezkompromisowym twardzielem to zamiast defendera rozważ dyskotekę

A najlepiej oczywiście jeepa

- kosa20
- Kontaktowanie:
niezależnie od tego co jest fajne a co jeszcze fajniejsze, to przypatrz się też cenom części zamiennych i eksploatacyjnych do danych marek i modeli, bo sam zakup jest fajny, tylko potem eksploatacja może boleć 

To jest bezpośrednia konsekwencja szeroko rozpowszechnionej opinii jego nadzwyczajnej zdolności terenowej..Saj007 pisze:patrze tak na ceny teraz nissana patrola to jestem zaskoczony ze jego cena takwysoko stoji
złośliwa mendaDamian pisze:
to że jestem tu od zawsze nie znaczy że jestem doświadczony
np. w świetle takiego Węża to ja małe miki jestem

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

- Damian
-
- Kontaktowanie:
skądże

LR
LR
no coz to mam juz pewien obraz;)dziki za pomoc w razie jakis pytan bede wiedzial do kogo kierowac i widze, że i Pan Wąż sie pojawił hehe pozdrawiam